CARSNEWS
AUTONEWS

Δεν είμαστε σίγουροι αν ήταν σφαίρα ή θραύσμα, λέει ο διευθυντής του FBI για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Το FBI «δεν είχε καμία πληροφορία για τον δράστη» πριν από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, τόνισε ο διευθυντής της υπηρεσίας, Κρίστοφερ Ρέι ο οποίος καταθέτει μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Τα ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας στην προεκλογική ομιλία του Τραμπ, έχουν οδηγήσει πολλές υπηρεσίες ασφαλείας να καλούνται να δώσουν απαντήσεις.

Στην κατάθεσή του ο διευθυντής του FBI αμφισβήτησε το κατά πόσον ο Ντόναλντ Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα. «Mε σεβασμό στον πρώην πρόεδρο Τραμπ υπάρχουν κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για σφαίρα ή θραύσμα που χτύπησε το αυτί του», δήλωσε.

«Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή αν η σφαίρα αυτή, εκτός από το ότι προκάλεσε το γδάρσιμο, θα μπορούσε να είχε προσγειωθεί κάπου αλλού» συμπλήρωσε.

FBI Director Christopher Wray: “With respect to former president Trump, there’s some question about whether or not it’s a bullet or shrapnel that hit his ear.” pic.twitter.com/3TNjLZp4S1

— Republicans against Trump (@RpsAgainstTrump) July 25, 2024

Μελετούσε τη δολοφονία JFK ο δράστης της απόπειρας κατά Τραμπ

«Ένα από τα πράγματα που μπορώ να μοιραστώ εδώ σήμερα και δεν έχει κοινοποιηθεί είναι ότι μόλις τις τελευταίες δύο ημέρες, στις 6 Ιουλίου, διαπιστώσαμε μέσα από μια ανασκόπηση, μια ανάλυση ενός φορητού υπολογιστή στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας, [Τραμπ], ότι ο δράστης είχε κάνει μια αναζήτηση στο Google, για το «πόσο μακριά ήταν ο Όσβαλντ από τον Κένεντι».

Όπως κατέθεσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή που εξετάζει τις παραλείψεις των δυνάμεων επιβολής του νόμου στο εν λόγω συμβάν ο διευθυντής του FBI, ο δράστης της απόπειρας αναζητούσε πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, τον Νοέμβριο του 1963, στο Ντάλας του Τέξας.

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι έριξε το Σάββατο 13 Ιουλίου αρκετούς πυροβολισμούς κατά του Τραμπ από τη στέγη ενός κτιρίου, που απείχε μόλις περίπου 150 μέτρα από το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, σε προεκλογική συγκέντρωση στην κομητεία Μπάτλερ, κοντά στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια. Εξουδετερώθηκε αμέσως από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Όσβαλντ είχε πυροβολήσει τον JFK τον Νοέμβριο του 1963, από μια βιβλιοθήκη που έβλεπε τον δρόμο από τον οποίο περνούσε η αυτοκινητοπομπή του τότε προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών, Κίμπερλι Τσίτλε παραιτήθηκε λόγω των παραλείψεων στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ.

Related Articles

Η Ναόμι Κάμπελ αγκαλιά με τα δύο παιδιά της – Δείτε τη σπάνια φωτογραφία της

cars

Η Εβελίνα Νικόλιζα στόλισε τα μαλλιά της με έναν κήπο λουλούδια: Ο τρόπος να κάνετε εξωτικές τις πλεξούδες σας

wp_update-GSkibItV

Ο Ετεοκλής Παύλου στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό: «Έκριναν πως πρέπει να κάνω εισαγωγή»

Bury

Αχαρτογράφητο το ρήγμα που «έδωσε» τον σεισμό των 4,3 Ρίχτερ στην Αχαΐα – Τι λένε οι σεισμολόγοι

cars

Έβελυν Καζαντζόγλου: Δεχόμουν bullying, με έριχναν στις λάσπες και μου κολλάγανε τσίχλες στα μαλλιά

cars

Νέα BMW Σειρά 7: Με αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3

cars

Νέο Range Rover. Αποκαλύφθηκε και επίσημα

cars

«Τρέλα» για τα διαρκείας του Ολυμπιακού

Bury

Σαν σήμερα 30 Ιουνίου: Μια μυστηριώδης έκρηξη μεγατόνων στη Σιβηρία αφήνει αναπάντητα ερωτήματα από το 1908 μέχρι σήμερα

Bury