CARSNEWS
AUTONEWS

Ζελένσκι: Κενός και χωρίς νόημα ο διάλογος με τον Πούτιν

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι «κενές» και «χωρίς νόημα».

«Ο κόσμος περιμένει από την Ουκρανία να παρουσιάσει ένα συμβιβαστικό σχέδιο για το πώς θα τερματισθεί ο πόλεμος αύριο», δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Κίεβο.

«Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν συμβιβασμοί με τον Πούτιν, αλλά με τον Πούτιν ο διάλογος σήμερα είναι κενός, χωρίς νόημα, επειδή ο ίδιος δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος μέσω της διπλωματίας», είπε ο Ζελένσκι.

Ο Πούτιν μπορεί να είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε διπλωματικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Ζελένσκι, αλλά η προϋπόθεση που θέτει είναι το Κίεβο να αναγνωρίσει την κατάληψη του 30% του ουκρανικού εδάφους από τη Ρωσία. «Δεν θα παίξουμε μαζί του», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η προέλαση των δυνάμεών του στη νότια ρωσική περιοχή του Κουρσκ έχει κάνει τους επικριτές του Κιέβου να σιωπήσουν. Η Ουκρανία παρουσίασε το δικό της σχέδιο για την ειρήνη σε σύνοδο κορυφής στην Ελβετία τον Ιούνιο. Το σχέδιο προβλέπει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων απ’ όλες τις περιοχές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας.

Η Ρωσία επίσης θα πρέπει να συμφωνήσει να καταβάλει αποζημιώσεις και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της να λογοδοτήσει ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου.

Related Articles

Κασσελάκης: Πρέπει να αλλάξουμε από το σκοτάδι της αναξιοκρατίας στο φως της ελπίδας

cars

Mercedes E Class Coupe & Cabrio. Ανανεωμένες

cars

Citroen My Ami Cargo. Ένας λιλιπούτειος μεταφορέας.

cars

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το πακέτο που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης – Τα δύο μέτρα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Bury

Ένταση μεταξύ οπαδών και των αστυνομικών αρχών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η Spyker πτώχευσε… ξανά!

cars

Kymco Revonex & Supernex Concepts – Ηλεκτρισμός, πρωτοπορίες και επιδόσεις

cars

Με 700 χιλιόμετρα αυτονομία η Mercedes-Benz EQS.

cars

Κουτσούμπας: Πιο δυνατό το ΚΚΕ εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο

cars