CARSNEWS
F1 & RACES

Η Honda χρησιμοποιεί τεχνολογία F1 για ελαφρύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Νέα στρατηγική για μείωση βάρους και βελτίωση απόδοσης στα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της Honda.

Η Honda σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της από τη Formula 1 για να κάνει τα επόμενα ηλεκτρικά οχήματά της πιο ελαφριά. Κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης, η εταιρεία παρουσίασε τη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά οχήματα, υποσχόμενη την κυκλοφορία επτά νέων μοντέλων παγκοσμίως μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Αυτά τα νέα οχήματα θα ανήκουν στη σειρά 0 και θα καλύπτουν διάφορα μεγέθη, από μικρά έως μεγάλα.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές αυτής της στρατηγικής είναι η πρόθεση της Honda να αξιοποιήσει τεχνολογία από τη Formula 1 για να μειώσει το βάρος των οχημάτων της κατά περίπου 100 κιλά σε σύγκριση με τα πρώτα ηλεκτρικά της μοντέλα. Αν και αυτή η μείωση δεν αρκεί για να αντισταθμίσει πλήρως το βάρος των μπαταριών, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της απόδοσης των οχημάτων.

Οι μηχανικοί της Honda θα χρησιμοποιήσουν ελαφρύτερους σκελετούς και νέους, λεπτότερους ηλεκτρικούς κινητήρες, εμπνευσμένους από την τεχνολογία της Formula 1. Αυτοί οι κινητήρες και οι μπαταρίες θα τοποθετηθούν χαμηλά στο κέντρο του οχήματος, με στόχο τη μείωση του κέντρου βάρους και τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς. Η Honda υποστηρίζει ότι μετά τη μείωση του βάρους, τα νέα οχήματα της σειράς 0 θα προσφέρουν αυτονομία πάνω από 480 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών EPA, και θα διαθέτουν κορυφαία ενεργειακή απόδοση.

Honda
Η εικόνες δημιουργήθηκαν με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης DALL-E από το OpenAI

Η Honda υπόσχεται επίσης ότι τα νέα ηλεκτρικά οχήματα θα προσφέρουν σπορ συμπεριφορά και θα δίνουν έμφαση στη χαρά της οδήγησης. Έχει ήδη ανακοινωθεί η ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου, το οποίο θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης, διαφορετική από τα προηγούμενα σπορ μοντέλα της Honda.

Τα πρώτα μοντέλα της σειράς 0 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο δεύτερο μισό της δεκαετίας, με τη Βόρεια Αμερική να λαμβάνει τα πρώτα αυτοκίνητα το 2026, πριν η Honda τα εισάγει σε άλλες παγκόσμιες αγορές. Τα αρχικά μοντέλα περιλαμβάνουν ένα σεντάν, ένα μεσαίο SUV και ένα entry-level SUV, ενώ ένα μεγαλύτερο SUV με τρεις σειρές καθισμάτων θα κυκλοφορήσει το 2027. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν ένα compact SUV το 2028, ένα μικρότερο SUV το 2029 και ένα compact σεντάν το 2030.

Η Honda επίσης εργάζεται πάνω σε υβριδικά οχήματα και σκοπεύει να λανσάρει νέα μοντέλα με τετρακίνηση. Όπως και τα ηλεκτρικά οχήματα, αυτά τα υβριδικά μοντέλα θα είναι ελαφρύτερα και πιο αποδοτικά.

Οι εικόνες δημιουργήθηκαν με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης DALL-E από το OpenAI

Related Articles

F1’s new points system on course to get support it needs

cars

Formula 1: Το πρόγραμμα του GP της Σουζούκα – Οι ώρες και η τηλεοπτική μετάδοση

cars

H Κίνα θέλει να φιλοξενήσει δύο Grand Prix φέτος!

cars

F1 – The Official Home of Formula 1® Racing

cars

Φόρμουλα 1: Τέλος στα σενάρια αντικατάστασης του Φερστάπεν

cars

Το σοκαριστικό team radio του Verstappen (vids)

cars

Formula 1: Ποινή πέντε θέσεων στον Μαξ Φερστάπεν

cars

Η FIA θέλει περισσότερες ομάδες στη Formula 1

cars

Εντυπωσίασε τη Yamaha o Hamilton

cars