CARSNEWS
AUTONEWS

Η ιδιαίτερη ιστορία πίσω από την εφεύρεση της περιστρεφόμενης πόρτας

Μια ξεχωριστή εφεύρεση που συναντάμε καθημερινά σε πολλά κτήρια, επιχειρήσεις και υπηρεσίες, η περιστρεφόμενη πόρτα, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο ρεστοράν Ρέκτορ στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, το 1899.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που οδήγησε τον εφευρέτη της στη δημιουργία της; Ο λόγος για τον Αμερικανό εφευρέτη Θεόφιλο βαν Κένελ. Πρόκειται για μια ιδέα με την οποία επεδίωξε, η πόρτα να εμποδίζει τη σκόνη, τη βροχή, το χιόνι και τους έξω ήχους να μπαίνουν στο κτίριο αλλά και να κρατά τη θερμότητα μέσα, εξοικονομώντας ενέργεια και πόρους.

Ο Βαν Κένελ κατοχύρωσε την «πόρτα θυέλλης» το 1888- αλλά θεωρείται πως ο πραγματικός λόγος ήταν άλλος και όχι η προστασία από τα καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα απεχθανόταν τις έννοιες του «ιπποτισμού» και των «καλών τρόπων», μέρος των οποίων ήταν η «υποχρέωση» να κρατά την πόρτα ανοικτή για να περνούν άλλοι, ιδίως οι γυναίκες.

Μάλιστα, λέγεται, για την ακρίβεια, πως κυριολεκτικά μισούσε το να ανοίγει την πόρτα για τις γυναίκες. Η λύση λοιπόν ήταν απλή γι’ αυτόν. Εφηύρε κάτι για να αντιμετωπίσει αυτή την συνήθεια και να μην χρειάζεται κανείς να ανοίγει την πόρτα κανενός.

Related Articles

Το πρόγραμμα των αγώνων Regularity του 2024

cars

WRC 2 Pro. Πρωταθλήτρια η Skoda

cars

Ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen ID.3 στο Zwickau.

cars

Ford Puma. Με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το Ecoboost Hybrid

cars

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια

cars

Σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Δείτε live εικόνα από το Τελ Αβίβ

Bury

Αυτό είναι το Nissan Navara facelift.

cars

Renault Clio 1.0 TCe 100 PS. Περισσότερη ουσία από αυτή που δείχνει

cars

Χάρης Δούκας: Οι 11 πρωτοβουλίες και δράσεις για μία καθαρή Αθήνα

wp_update-GSkibItV