CARSNEWS
F1 & RACES

Η πληγή του Ρικάρντο μετά το χειρουργείο και το χρονοδιάγραμμα επιστροφής στη δράση

Ο Αυστραλός έχει ξεκινήσει την περίοδο αποθεραπείας του και κάνει αγώνα δρόμου για να επιστρέψει σε μονοθέσιο της Formula 1.

Πριν καλά-καλά καταφέρει να εγκλιματιστεί και πάλι σε μονοθέσιο της Formula 1, o Ντάνιελ Ρικάρντο στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε. Το συμβάν συνέβη στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Ολλανδίας όταν είχε σύγκρουση με τις μπαριέρες στη στροφή 3 και τη θέση του στην ομάδα πήρε ο νεαρός Λίαμ Λόσον.

Ο τραυματισμός του ήταν τόσο σοβαρός που έπρεπε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου καθώς έσπασε το μετακάρπιο στο αριστερό του χέρι. Η επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ήταν επιτυχημένη και πλέον περιμένουμε να δούμε πότε ο 33χρονος θα αναρρώσει πλήρως.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την επέμβασή του, ο Ρικάρντο ξεκίνησε να πηγαίνει στο γυμναστήριο ώστε να παραμείνει σε φόρμα και παράλληλα να γυμνάσει το τραυματισμένο του χέρι. Μάλιστα, δημοσίευσε μια φωτογραφία στους λογαριασμούς του στα social media με τα ράμματα από την επέμβαση.

Πόσο ακόμη θα απουσιάσει από την ενεργό δράση ο Αυστραλός; Ο Κρίστιαν Χόρνερ της Red Bull Racing έδωσε νέα δεδομένα στην επιστροφή του Ρικάρντο στην αγωνιστική δράση: «Ξεκάθαρα δεν πρόκειται να είναι έτοιμος για τον αγώνα στη Σιγκαπούρη. Είναι επίσης τραβηγμένο το να επιστρέψει στην Ιαπωνία. Η ανάρρωση πηγαίνει εξαιρετικά και βρίσκεται σε περίοδο αποθεραπείας. Έχουμε δει μοτοσικλετιστές να χειροτερεύουν τον τραυματισμό τους αν επιστρέφουν νωρίς. Θέλω να είναι απόλυτα έτοιμος για να επιστρέψει στη δράση. Πιστεύω πως θέλει να βρίσκεται στο μονοθέσιο στη Σουζούκα, αλλά θα εξετάζουμε την κατάστασή του μέρα με τη μέρα. Θα δούμε πως θα πάει η ανάρρωσή του».

Ντάνιελ Ρικάρντο

Ο Ρικάρντο έχει αγωνιστεί σε δύο Grand Prix και έχει ως καλύτερο αποτέλεσμα τη 13η θέση στο Grand Prix Ουγγαρίας. Ο Λόσον που τον αντικατέστησε έχει ως καλύτερο αποτέλεσμα την 11η θέση στο Grand Prix Ιταλίας και έχει εντυπωσιάσει τους ανθρώπους της Red Bull Racing με την ταχύτητά του.

Μένει να δούμε αν ο Αυστραλός θα είναι έτοιμος για το Grand Prix Κατάρ το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Related Articles

Παντός καιρού ο Φερστάπεν, νέα πρωτιά στον Sprint Race του Βελγίου

cars

F1 GP Ίμολα: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas

cars

Videos: Trump cheered as he arrives at F1 in Miami amid New York trial

cars

F1: Πρώτες δοκιμές για τα Pirelli 18 ιντσών του 2021!

cars

Ο Raikkonen προβλέπει ζόρια για Alonso

cars

F1: Πόσο κοστίζουν τα χαμένα Grand Prix;

cars

Formula 1: O απολογισμός του Newey για τα χρόνια του στη Red Bull

cars

Πότε θα φέρει αναβαθμίσεις η Ferrari στην SF-24

cars

Βραδυφλεγής βόμβα το δίδυμο Vettel-Leclerc

cars