CARSNEWS
AUTONEWS

Η Ρωσία «προελαύνει» στην Ουκρανία, το Κίεβο ανησυχεί

Διεθνείς παρατηρητές κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη επέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, από τον Ιούλιο του 2022, τη στιγμή που η καθυστέρηση των ΗΠΑ να δώσει αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία, έχει αποδειχθεί μείζονος σημασία.

Αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επικύρωσε πριν οχτώ ημέρες τον νόμο με τον οποίο θα χορηγηθεί βοήθεια ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, αυτό ακόμη δεν έχει συμβεί, με αποτέλεσμα οι ρωσικές δυνάμεις να εισχωρούν ολοένα και πιο βαθιά στην επικράτεια της Ουκρανίας, τα τελευταία 24ωρα.

Στο ανατολικό μέτωπο, σημειώνουν τη μεγαλύτερη προέλαση από τους πρώτους μήνες του πολέμου, την ώρα που ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματικοί κάνουν μια απεγνωσμένη προσπάθεια να προειδοποιήσουν για σοβαρό κίνδυνο στις γραμμές ανεφοδιασμού και τους κόμβους του Κιέβου

Στις 17 Φεβρουαρίου, η Ουκρανία αποσύρθηκε από την Αβντίβκα, μια πόλη η Ρωσία φαίνεται να έχει θυσιάσει εκατοντάδες στρατεύματα για να πάρει στην κατοχή της. Πριν μερικές εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις πήραν εδάφη δυτικά της περιοχής, καθώς το Κίεβο δεν είχε τις απαραίτητες δυνάμεις να αμυνθεί. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο γράφημα του CNN.

Related Articles

Τα διλήμματα των ευρωεκλογών έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ανεβάζει τους τόνους – Ποιους βάζει στο στόχαστρο

cars

Hyundai Veloster N Performance Concept. Ακόμα πιο άγριο!

cars

Στον «αέρα» η συνάντηση Μπάϊντεν – Ερντογάν μετά το πακέτο βοήθειας στο Ισραήλ

cars

Τηλεφώνημα για βόμβα στον ΑΝΤ1, εκκενώνεται το κτίριο

cars

Η Σάρον Στόουν θέλει την καριέρα της πίσω, 23 χρόνια μετά το εγκεφαλικό της

Bury

Κασσελάκης: Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και τι έχω κάνει στη ζωή μου – Nα φτιάξουμε ένα κόμμα ελκυστικό για κάθε προοδευτικό πολίτη

cars

Νέο Kia Carnival. Ανανεώνει την πίστη στα minivans.

cars

Στο Αυτόφωρο ο 35χρονος για την πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά

cars

Σαν σήμερα 10 Μαρτίου: Όταν τα τσιγάρα «έκαναν καλό»

cars