CARSNEWS
AUTONEWS

Τα διλήμματα των ευρωεκλογών έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ανεβάζει τους τόνους – Ποιους βάζει στο στόχαστρο

Σε μια καθαρά προεκλογική ομιλία σε πολύ υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε από την Θεσσαλονίκη και το Βελλίδειο την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στρέφοντας το βλέμμα του στο πιο δεξιό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας και κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα με την επαναφορά του πυρσού στο επετειακό έμβλημα για τα 50 χρόνια του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος όχι μόνο στο γαλάζιο ακροατήριο επιχείρησε μια αναδρομή στην ιστορία του κόμματος, επιτέθηκε με σφοδρότητα στους πολιτικούς του αντιπάλους και έθεσε ξεκάθαρα τα διλήμματα των ευρωεκλογών.

Τρεις μήνες πριν πάμε ξανά στις κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκλογική εγρήγορση από τους ψηφοφόρους του προειδοποίησε για μια μετωπική αντιπαράθεση με τους πολιτικούς αντιπάλους με φόντο όπως είπε ευρωπαϊκό, αλλά περιεχόμενο εθνικό και έστειλε μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου.

«Το πρωί της 9ης Ιουνίου όλα ξεκινούν από την αρχή. Το κοντέρ μηδενίζεται. Οι κάλπες των ευρωεκλογών δεν προσφέρονται για αδράνεια: γιατί η αμφισβήτηση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να κλονίσει κατακτήσεις που τώρα θεωρούνται δεδομένες, περιορίζοντας την ορμή του τόπου προς τα εμπρός», είπε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Όσον αφορά στα διλήμματα των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός μίλησε για μια αναμέτρηση διπλά σημαντική καθώς, από την μία πλευρά, θα κρίνει αν η χώρα θα συνεχίσει να έχει πολιτική σταθερότητα, αν θα μείνει στον δρόμο των αλλαγών και αν θα πετύχει, τελικά, τους στόχους με ορίζοντα το 2027.

«Από την άλλη», είπε, «αυτές οι ευρωκάλπες θα αναδείξουν την πολιτική δύναμη που επιθυμούν οι Έλληνες ψηφοφόροι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Ποιο είναι το κόμμα που πιστεύει διαχρονικά στις αξίες της. Αλλά και ποιο θα διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της πατρίδας στα δύσκολα μέτωπα των Βρυξελλών. Με άλλα λόγια, ποια παράταξη θα είναι δοκιμασμένη και ικανή, ώστε να δυναμώσει την εθνική φωνή έξω από τα σύνορά μας».

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και… κομματίδια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χαρίστηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους και μάλιστα ανέβασε πολύ τους τόνους ενώ από τα βέλη του δεν γλίτωσαν και τα μικρότερα κόμματα ειδικά στα δεξιά της ΝΔ επισημαίνοντας ότι δεν χωρά ψήφος διαμαρτυρίας στις ευρωεκλογές γιατί υπάρχει ο κίνδυνος ακολουθώντας την όποια αμφισβήτηση του πολιτικού σκηνικού να κλονιστούν κατακτήσεις που τώρα θεωρούνται δεδομένες.

Μίλησε για κομματίδια που βλέπουν τις ευρωεκλογές ως μεγεθυντικό φακό για το ανάστημά τους. «Είναι αυτά που κρύβουν τον αντιευρωπαϊσμό τους κάτω από δήθεν, πατριωτικά συνθήματα. Δεν βλέπουν, όμως, παρά μόνο τη σκιά τους. Και όπως έλεγε και ο Samuel Johnson, «ο ψευτοπατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι στόχος του προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά είναι ακολουθώντας την πεπατημένη του παρελθόντος να διασύρει την χώρα στο εξωτερικό κάνοντας αναφορά στο ψήφισμα της ευρωβουλής για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

«Το ψήφισμα αυτό ισχυρίζεται πως δήθεν την Ελλάδα κυβερνά περίπου μία χούντα, με τη Δικαιοσύνη να μη λειτουργεί, με τον Τύπο να φιμώνεται. Πάλι δηλαδή το παλιό γνωστό παιχνίδι της αντιπολίτευσης: να κατασκευάζει μια μαύρη εικόνα της χώρας και μετά να την προβάλλει διεθνώς, αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στο πρόσφατο mea culpa του Αλέξη Τσίπρα αλλά στόχος του ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης για τον οποίο είπε ότι «έχει φαίνεται σηκώσει δικό του μπαϊράκι και δεν συμφωνεί σε όλα με τον παλιό, ίσως γιατί έχει να σηκώσει τον δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται για τα οικονομικά του. Γιατί όπως φαίνεται, στον ΣΥΡΙΖΑ, προσέξτε, έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη».

Από τα πυρά του προέδρου της ΝΔ δεν γλίτωσε και ο Νίκος Ανδρουλάκης και με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, μίλησε για «πολιτική και ιδεολογική «γύμνια» και ένα ΠΑΣΟΚ τόσο αμήχανο, να αλλάζει διαρκώς θέσεις, μπερδεύοντας όχι μόνο τους οπαδούς τους αλλά ενίοτε και τους βουλευτές του. Πράσινο το ήξεραν αλλά ξεθυμασμένο κόκκινο το βλέπουν να βάφεται».

Related Articles

Η Mini ανανεώνεται και ετοιμάζει 3 νέα μοντέλα!

cars

Mercedes-AMG CLA 35 & 45 δοκιμάζονται στον δρόμο

cars

Ζαχάροβα: Το σχέδιο της ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι κλοπή

cars

Σελίν Ντιόν: Φωτογραφίζεται με τους γιους της για την ημέρα ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο SPS

cars

Cupra Tavascan: Ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV coupe που συνδυάζει την εμφάνιση με τις επιδόσεις

cars

Ο κορονοϊός “παγώνει” την παραγωγή σε ολόκληρη την Ευρώπη…

cars

Στην Δοϊράνη  με το νέο Ford Kuga. Στις γραμμές των Συνόρων!

cars

Skoda Octavia Scout. Έτοιμη και η περιπετειώδης έκδοση της Octavia

cars

KIA EV6. H επόμενη μέρα της KIA είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα

cars