CARSNEWS
AUTONEWS

«Κατάπαυση του πυρός τώρα» στη Γάζα ζητάνε Καναδάς και Αυστραλία μετά την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα

Η καναδική κυβέρνηση αποκάλεσε «φρίκη» χθες τον βομβαρδισμό του Ισραήλ στη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων αμάχων, ζητώντας να κηρυχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός».

«Μας προκάλεσαν φρίκη τα πλήγματα τα οποία σκότωσαν παλαιστινίους αμάχους στη Ράφα. Το ότι σκοτώθηκαν αθώοι άμαχοι είναι εντελώς απαράδεκτο. (…) Γι’ αυτό χρειάζεται άμεση κατάπαυση του πυρός», είπε η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, η Μέλανι Ζολί, ενώπιον του καναδικού κοινοβουλίου.

Και η Αυστραλία ζητά να μπει τέλος

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ κάλεσε χθες να κηρυχθεί «κατάπαυση του πυρός τώρα» ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς μετά τον πολύνεκρο ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Τα γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών υπογραμμίζουν πως χρειάζεται ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός τώρα ώστε να προστατευθούν οι άμαχοι», τόνισε η κυρία Γουόνγκ μέσω X.

«Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ είχαν φρικιαστικές και απαράδεκτες συνέπειες», συνέχισε η επικεφαλής της αυστραλιανής διπλωματίας. «Η Αυστραλία έχει πει με μεγάλη σαφήνεια πως το Ισραήλ δεν πρέπει να προχωρήσει στην επιχείρησή του στη Ράφα, όπου έχει καταφύγει ο μισός και πλέον από τον πληθυσμό 2,3 εκατ. ανθρώπων της Γάζας», θύμισε.

«Η Χαμάς πρέπει να αφήσει ελεύθερους όλους τους ομήρους, να σταματήσει να χρησιμοποιεί παλαιστίνιους αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες και να παραδώσει τα όπλα», συμπλήρωσε.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, έκανε λόγο για τουλάχιστον 45 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στον βομβαρδισμό και την πυρκαγιά σε καταυλισμό σκηνών το βράδυ της Κυριακής. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που κατήγγειλε «σφαγή» αμάχων.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Οι πρώτες φωτογραφίες της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στα γυρίσματα της σειράς «And Just Like That»

Bury

Τρόμος στο αεροδρόμιο της Βιέννης – Αεροπλάνο προσγειώθηκε χωρίς μύτη και με σπασμένα τζάμια

Bury

Ο Βίτορ Μπρούνο είναι ο αντικαταστάτης του Σέρτζιο Κονσεϊσάο στην Πόρτο

Bury

Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτουντ 0-1: Oι Βεστφαλοί πέρασαν στον τελικό του Champions League – Τέσσερα δοκάρια οι Γάλλοι

cars

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός: 1-5 στο 93′ ο Γιόβετιτς

cars

Σύλληψη ανηλίκων στη Γλυφάδα για διακίνηση ναρκωτικών

cars

Mercedes GLΑ250e & CLA250e. Η γκάμα των plug-in υβριδικών της Mercedes διευρύνεται περαιτέρω

cars

Νέο Subaru Forester στην Ιαπωνία.

cars

Ford F-Series – 46 συνεχόμενα χρόνια στην κορυφή

cars