CARSNEWS
AUTONEWS

Κι, όμως, αυτό το απίστευτο μέρος βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα

Οι εικόνες που έρχονται από αυτό το μέρος, είναι απλά μαγευτικές και μοιάζουν με ζωγραφιά. Κι αν απορείτε πού βρίσκεται, είναι στην Κεντρική Μακεδονία, στα σύνορα Πέλλας και Κιλκίς, ανάμεσα στις πεδιάδες της Αριδαίας και της Αξιούπολης.

Ο λόγος, φυσικά, για το Πάικο, ένα από τα ομορφότερα βουνά της χώρας, με πλούσια βλάστηση, πυκνά δάση, ρεματιές, λιβάδια και αρκετές πηγές με γάργαρα νερά. Και σίγουρα αξίζει κανείς να το επισκεφτεί και να απολαύσει την πεζοπορία μέσα στην αγκαλιά της φύσης.

Πάικο

Ειδικά, τον φθινόπωρο το Πάικο «ντύνεται» με χρυσοκίτρινα χρώματα που το κάνουν ακόμα πιο υπέροχο. Το όρος εκτείνεται ανάμεσα στους νομούς Πέλλης και Κιλκίς και έχει πάρει το όνομά του από τη σλαβική λέξη pajak, που σημαίνει αράχνη, λόγω του σχήματός του.

Πάικο

Ολόκληρο το βουνό καλύπτεται από δέντρα, εκτός από την κορυφή του, η οποία ονομάζεται Γκόλα Τσούκα, ή αλλιώς «γυμνή κορφή».

Πάικο

Εδώ, φιλοξενείται και το μεγαλύτερο καστανόδασος της χώρας μας. Το όρος έχει ύψος 1.650 μέτρα και ξεχειλίζει από υπαιραιονόβιες καστανιές, οξιές και πλατάνια.

Πάικο

Εξερευνώντας το, θα συναντήσετε πανύψηλα δέντρα, γραφικά μονοπάτια, καταρράκτες και λίμνες, καθώς και έναν επισκέψιμο τουριστικό Καστανεώνα στο χωριό Καστανερή, για όποιον θέλει να γνωρίσει από πρώτο χέρι τη διαδικασία παραγωγής μαρμελάδας κάστανο. Θα βρείτε επίσης ένα παλιό γαλλικό νοσοκομείο από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Related Articles

Ελένη Καστάνη για το σίριαλ «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;»: «Είμαι η μόνη που θα ήθελα να το ξανακάνω από τους παλιούς»

cars

Τρομακτικό ατύχημα του Ott Tanak στο Monte Carlo.

cars

Ρωσία: Στη λίστα των «καταζητούμενων προσώπων» ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

cars

Απίστευτο μποτιλιάρισμα πριν το τελωνείο των Κήπων στον Έβρο – Ουρές χιλιομέτρων από Τούρκους τουρίστες

Bury

Ούτε η BMW M235i xDrive Gran Coupe πέρασε το τεστ του τάρανδου!

cars

Το Hyundai Tucson δυσκολεύεται στο τεστ αποφυγής ταράνδου.

cars

Ξυλοκόπησε τη σύζυγό του στη μέση του δρόμου λίγα μέτρα μακριά από το Α/Τ στα Άνω Λιόσια

Bury

Ξεκίνησαν οι δοκιμές της νέας Mercedes SL Roadster.

cars

Audi Activesphere – Το coupe-crossover-pickup του μέλλοντος!

cars