CARSNEWS
AUTONEWS

Μαθήτρια εκδιώχθηκε από σχολείο της Χαλκιδικής για να μην δημιουργηθεί δεύτερο τμήμα

Ένα σοβαρό περιστατικό εκτυλίχθηκε σε δημοτικό σχολείο της Χαλκιδικής, όταν διευθύντρια ενημέρωσε γονέα 10χρονης μαθήτριας πως η μικρή του κόρη πρέπει να αλλάξει σχολικό περιβάλλον, καθώς δεν «χωρούσε» στο τμήμα της Ε’ Δημοτικού.

Το 10χρονο κορίτσι σύμφωνα με την διευθύντρια δεν μπορεί να συνεχίσει να φοιτά στο δημοτικό σχολείο στα Σήμαντρα Χαλκιδικής για να μην δημιουργηθεί δεύτερο τμήμα σύμφωνα με τα νέα μέτρα του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία.

Τώρα η 10χρονη είναι αναγκασμένη να πάει σε σχολείο διπλανού χωριού, το οποίο είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά και δεν υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθεί το παιδί στο σχολείο αυτό.

Ο πατέρας της μαθήτριας κατήγγειλε στο halkidikinews:

«Το παιδί τρόμαξε και άρχισε να κλαίει. Για να μην κλαίει το παιδί και για να απομακρυνθεί η αστυνομία, ώστε να μην φοβηθούν και τα παιδιά, πήραμε το παιδί και φύγαμε. Αναγκάστηκα να πάρω το παιδί μου στη δουλειά εκείνη την ημέρα, γιατί η σύζυγος μου είχε πάει στα Μουδανιά να ολοκληρώσει την εγγραφή του άλλου μας παιδιού στην Α’ Λυκείου στο σχολείο των Μουδανιών» δηλώνει ο πατέρας της 10χρονης και συμπληρώνει «τώρα αναγκάζομαι να φεύγω από τη δουλειά για να πηγαίνω κάθε πρωί το παιδί μου στο σχολείο της Πορταριάς 8 χιλιόμετρα μακριά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Ούτε μπορώ να στέλνω το παιδί μου με το λεωφορείο. Ποιος γονέας θα άφηνε 10 χρονών παιδί να πάει με το λεωφορείο μόνο του, χωρίς συνοδό; Ζητάω το παιδί να επιστρέψει στο σχολείο του χωριού που μένουμε ή να εξασφαλιστεί η μεταφορά του με ευθύνη του κράτους. Και ευχαριστώ όσους με στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια».

Related Articles

Επιπλέον 200 Κενυάτες αστυνομικοί έφτασαν στην Αϊτή για να βοηθήσουν στον αγώνα εναντίον των συμμοριών

Bury

Ο ΟΗΕ δήλωσε «σοκαρισμένος» από τη νέα εντολή εκκένωσης περιοχών της Γάζας

deleted-w9i2FI7l

Το Nissan Qashqai χοροπηδά στην επιτυχία στον τάρανδο!

cars

Η κορυφαία Mercedes-AMG GT73 “κρύβεται” σε ένα ευχαριστήριο video.

cars

Ο Παράδεισος των κυριών – Spoiler: Ο Σίμος προσπαθεί να σωθεί με όποιον τρόπο μπορεί από τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί

cars

Ουρές χιλιομέτρων στον Έβρο από Τούρκους που ήθελαν να έρθουν εκδρομή την Ελλάδα

Χιλιάδες αντιδιαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Βρετανίας μετά τα επεισόδια – Φώναζαν συνθήματα υπέρ των προσφύγων

cars

Νεκρή 34χρονη από την Κροατία σε τροχαίο στην Κατερίνη – Στο νοσοκομείο το δυο ετών παιδί της

Bury

Η νέα Bentley Flying Spur V8 εστιάζει στον οδηγό!

cars