CARSNEWS
AUTONEWS

Μια ημέρα μετά τη δολοφονία του διευθυντή της φυλακής μετέφεραν κρατουμένους σε άλλα ιδρύματα στην Κολομβία

Μια ημέρα μετά τη δολοφονία του διευθυντή της φυλακής Λα Μοδέλο στην Κολομβία, οι σωφρονιστικές αρχές της χώρας μετέφεραν χθες κρατούμενους σε άλλα ιδρύματα.

«Διεξήχθησαν επιχειρήσεις (…) για τη μεταγωγή περίπου δεκαπέντε φυλακισμένων σε άλλα ιδρύματα», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστεί πηγή του στην υπηρεσία των φυλακών της Κολομβίας (INPEC).

Το απόγευμα της Πέμπτης ο διευθυντής της φυλακής Λα Μοδέλο, ο αστυνομικός διευθυντής ε.α. Έλμερ Φερνάντες, δολοφονήθηκε στην πρωτεύουσα της Κολομβίας ενώ κυκλοφορούσε με υπηρεσιακό όχημα της INPEC, το οποίο δεν διέθετε θωράκιση.

#NoticiaW | A esta hora se lleva a cabo el traslado de aproximadamente 12 ‘caciques’ o líderes de los diferentes patios de la cárcel La Modelo en Bogotá. Lo anterior hace parte de un operativo en el que participa el INPEC. pic.twitter.com/fmz3yUpkbc

— W Radio Colombia (@WRadioColombia) May 17, 2024

Ο αστυνομικός διευθυντής Φερνάντες, που είχε αναλάβει τη διοίκηση της φυλακής Λα Μοδέλο την 4η Απριλίου, δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του αφού διέταξε να γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε κελιά, εξήγησε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νέστορ Οσούνα. Κολομβιανά μέσα ενημέρωσης είχαν ήδη δημοσιεύσει φωτογραφίες χειρόγραφων απειλητικών επιστολών.

Η αστυνομία έκανε εξάλλου λόγο χθες το πρωί για «ταραχές» στη Λα Μοδέλο, χωρίς να υπεισέλθουν σε περισσότερες λεπτομέρειες ή να δημοσιοποιήσουν απολογισμό.

Ισχυρή ομάδα ειδικών δυνάμεων, εφοδιασμένη με αυτόματα με αλεξίσφαιρες ασπίδες, επιτηρούσε χθες το πρωί τον χώρο γύρω από τη φυλακή, όπου κρατούνται περίπου 3.000 έγκλειστοι, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, χωρίς πάντως να παρατηρήσει κάποιο συμβάν.

Οι δολοφόνοι του αστυνομικού διευθυντή Φερνάντες παραμένουν ασύλληπτοι.

«Αφύλακτος», κανονιοβόλησε χθες το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας El Espectador.

Ο υπουργός Οσούνα αναγνώρισε πως υπήρχαν αδυναμίας στο πρωτόκολλο προστασίας του διευθυντή της φυλακής, ο οποίος είχε ζητήσει αυτή την εβδομάδα από το κράτος να του διαθέσει φρουρό.

Η δολοφονία «μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πως πρέπει να πάμε πολύ πιο μακριά» σε ό,τι αφορά την προστασία στελεχών του σωφρονιστικού συστήματος, παραδέχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον κ. Οσούνα, τα δυο τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί πως έγιναν 506 απειλές κατά της ζωής λειτουργών της INPEC.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

«Λάθος» μια χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα, δήλωσε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

cars

BMW 320d Xdrive. Με προορισμό…την οδήγηση

cars

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη – Τι έδειξε η νεκροψία

Bury

Alpina B3 Touring. Το station-wagon των 300 km/h!

cars

«Γράφει ιστορία» – Συγχαρητήρια Νίκου Δένδια σε Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο

cars

Honda PCX125. Έρχεται  

cars

ΗΠΑ: Αστυνομικός πήγε σε λάθος διεύθυνση μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία και σκότωσε νεαρό στρατιωτικό

cars

Γιατί ένα ακριβό ρολόι δεν είναι καλύτερη επένδυση από τον χρυσό, σύμφωνα με το αφεντικό της Rolex

cars

Μάντζος: «Τρία κρίσιμα ερωτήματα για τις χαλκευμένες συνομιλίες των Τεμπών»

cars