CARSNEWS
AUTONEWS

Μπλίνκεν σε Τούρκο ΥΠΕΞ: Αναγκαία η συμμετοχή της Χαμάς στις συνομιλίες της Πέμπτης

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του χθες, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, συζήτησε τη σημασία της συμμετοχής της Χαμάς στη σύνοδο της Πέμπτης στη Ντόχα, η οποία αποσκοπεί στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της τρομοκρατικής ομάδας και του Ισραήλ, όπως αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η Χαμάς ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα συμμετάσχει, καλώντας τους μεσολαβητές να πείσουν το Ισραήλ να συμφωνήσει στην αναθεωρημένη πρόταση που υπέβαλε η τρομοκρατική ομάδα στις αρχές Ιουλίου.

Η πρόταση αυτή είδε την Χαμάς να υποχωρεί από τη βασική της απαίτηση να δεσμευτεί το Ισραήλ εκ των προτέρων σε μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Ο Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου αντέτεινε με μια σειρά νέων απαιτήσεων που η Χαμάς έχει απορρίψει, σύμφωνα με Ισραηλινούς και Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η αναφορά των ΗΠΑ δεν δηλώνει ρητά ότι ο Μπλίνκεν ζήτησε από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, να πιέσει τη Χαμάς να παραστεί στη συνάντηση της Πέμπτης, αλλά αυτό φαίνεται να είναι η υπόνοια.

Οι αξιωματούχοι της Χαμάς διαμένουν τακτικά στην Τουρκία και ο πρόεδρος της χώρας διατηρεί θερμές σχέσεις με την ηγεσία της τρομοκρατικής ομάδας.

Related Articles

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 3-2: Νίκη με άγχος οι πρωταθλητές

Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο άνδρας, για συνέργεια η σύζυγος

wp_update-GSkibItV

Κέρμα κόλλησε στο λαιμό 14χρονου με τρόπο που άφησε άναυδους τους γιατρούς

Bury

Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό – Έχω μεταβιβάσει τη συμμετοχή μου

cars

Η RML Short Wheelbase φέρνει την Ferrari 250 GT SWB στον 21ο αιώνα.

cars

Volvo. Πέρασε τη γραμμή παραγωγής το αμιγώς ηλεκτρικό  XC40 Recharge

cars

Αφαιρέθηκε το καμάκι από το κεφάλι του 69χρονου που δέχθηκε επίθεση με ψαροντούφεκο από τον γιο του – Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ

deleted-w9i2FI7l

Το Land Rover Defender οδηγείται όπως του αρμόζει στο “No Time to Die”.

cars

Ανακοινώνεται η επιστροφή Φορτούνη – Πώς έγινε η μεγάλη ανατροπή

Bury