CARSNEWS
AUTONEWS

«Ναι» από τους G7 στο ειρηνευτικό σχέδιο του Μπάιντεν για το Μεσανατολικό

Οι ηγέτες της G7 ανακοίνωσαν σήμερα ότι υποστηρίζουν το σχέδιο που παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και κάλεσαν τη Χαμάς να το αποδεχθεί.

«Εμείς, οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7), υποστηρίζουμε πλήρως» το σχέδιο που παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, «το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, απελευθέρωση όλων των ομήρων, σημαντική και σταθερή αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για διανομή σε ολόκληρη τη Γάζα, καθώς και στο οριστικό τέλος της κρίσης, με διασφαλισμένα τα συμφέροντα ασφαλείας για το Ισραήλ και την ασφάλεια του πληθυσμού της Γάζας», αναφέρει η ανακοίνωση της Ιταλίας η οποία ασκεί την προεδρία της G7.

«Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως το σχέδιο Μπάιντεν για τη Γάζα – Η ανθρωπιστική τραγωδία να σταματήσει τώρα»

«Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως το σχέδιο του Αμερικανού Προέδρου Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση όλων των ομήρων, απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση, αποχώρηση των στρατιωτών των IDF και ανοικοδόμηση της Γάζας», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανάρτησή του στο Χ το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Η ανθρωπιστική τραγωδία πρέπει να σταματήσει τώρα. Οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προοπτική μίας διαρκούς ειρήνης στη Μέση Ανατολή», προσθέτει το υπουργείο.

#Greece fully supports @POTUS Biden roadmap for a ceasefire, release of all hostages, unhindered humanitarian access, withdrawal of IDF, and Gaza reconstruction.

The humanitarian tragedy must stop now.

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) June 3, 2024

Related Articles

Το air-condition της Bugatti αρκεί για ένα μεσαίο διαμέρισμα!

cars

Μακελειό στη Ρωσία: Ξεπέρασαν τους 60 οι νεκροί – Η Ουάσιγκτον επιβεβαιώνει ότι ο ISIS βρίσκεται πίσω από την επίθεση

cars

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Θανάση Κωνσταντινίδη και στον Λάζαρο Στεφανίδη για τα μετάλλια στους παραολυμπιακούς αγώνες

deleted-w9i2FI7l

Νέο ηλεκτρικό Fiat 500. Με σημαντική διάκριση

cars

Αυστραλία: Τραγωδία με τρία παιδιά νεκρά από φωτιά σε σπίτι, στα περίχωρα του Σίδνεϊ – Για ανθρωποκτονία κάνει λόγο η αστυνομία

Ένα Renault Zoe κατάφερε 683 χλμ με μία φόρτιση!

cars

Νέο Hyundai Santa Fe: Κάτι περισσότερο από ένα facelift!

cars

Στην Κωνσταντινούπολη η Ζοζέ Μουρίνιο, παρουσιάζεται επίσημα από τη Φενέρμπαχτσε

cars

Η Κίνα αποκάλυψε το ηλεκτρικό Volkswagen ID.4!

cars