CARSNEWS
AUTONEWS

Παγκόσμιο ρεκόρ στο «θανάσιμο άλμα» από τολμηρό Γάλλο – Πήδηξε από τα 44 μέτρα

Αυτό είναι το ανατριχιαστικό στιγμιότυπο με έναν τολμηρό Γάλλο να σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ στο «θανάσιμο άλμα» μετά από πτώση σε γκρεμό ύψους 44 μέτρων.

Ο 22χρονος Κομ Ζιράρντο πήδηξε από τον καταρράκτη La Cimbarra κοντά στην πόλη Aldeaquemada, στην κεντρική Ισπανία, υπό εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, προσπαθώντας να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στο Dods Diving, το αρχικό νορβηγικό στυλ θανάσιμων καταδύσεων.

Ο καταγόμενος από το Μπορντό αθλητής μοιράστηκε βίντεο της επικίνδυνης βουτιάς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο φαίνεται να βουτά από την άκρη του γκρεμού και να πέφτει στο νερό.

«Η ένταξή μου στο “κλαμπ των 40 μέτρων” ήταν ο στόχος μου από τότε που έκανα το τελευταίο παγκόσμιο ρεκόρ στα 36 μέτρα, και μετά από οκτώ μήνες προγραμματισμού, με τα πάνω και τα κάτω του, τελικά έγινε πραγματικότητα», έγραψε σε μια ανάρτησή του στο Instagram.

Σύμφωνα με το CorriereTV, η βουτιά διήρκεσε μόλις τρία δευτερόλεπτα και προσγειώθηκε με τα πόδια, με ταχύτητα περίπου 106 χιλιομέτρων την ώρα.

Μιλώντας στη Daily Mail, ο Ζιράρντο, ο οποίος ασχολείται με τις καταδύσεις τα τελευταία πέντε χρόνια, ανέφερε ότι οι μήνες που προηγήθηκαν της βουτιάς – ρεκό του ήταν «πραγματικά έντονοι», εξηγώντας πως η εκπαίδευσή του, απαιτούσε καθημερινές βουτιές ώστε το σώμα του να συνηθίσει.

Πρόσθεσε πως το πιο δύσκολο κομμάτι της βουτιάς ήταν η αντίστροφη μέτρηση πριν το άλμα, εξηγώντας πως αντιμετώπισε δυσκολίες όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

«Μόλις μετρήσεις ως το τρία, δεν υπάρχει επιστροφή και απλώς πρέπει να πηδήξεις», είπε.

«Επίσης, ο άνεμος ήταν πραγματική πρόκληση, επειδή εκείνη την ημέρα φυσούσε πολύ και υπήρχε μεγάλη ριπή», συμπλήρωσε, εξηγώντας πώς επηρέασε τη συγκέντρωσή του.

Ο Ζιράρντο ανέφερε επίσης ότι έχει καταγράψει την πορεία του προς τη μεγάλη του βουτιά σε μια ταινία που θα παρουσιαστεί στο YouTube.

Όταν ρωτήθηκε τι σχεδιάζει να κάνει στη συνέχεια τώρα που κατέκτησε ένα παγκόσμιο ρεκόρ, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να «δοκιμάσει ένα μεγαλύτερο άλμα στο μέλλον».

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ στο Dods Diving είχε καταγραφεί τον Αύγουστο από τον Ελβετό Λουσιέν Τσάρλον, ο οποίος πήδηξε από ύψος 136,81 ποδιών (περίπου 41,7 μέτρα).

Related Articles

Σαν σήμερα 5 Ιουνίου: Η ομιλία που άλλαξε την Ευρώπη – Το Σχέδιο Μάρσαλ και η ανασυγκρότηση της Ελλάδας

Bury

«Μετρούν τις πληγές» τους από την πλημμύρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Τέσσερις νεκροί, παραμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι

Bury

Ford. Με τεχνολογία που δεν θολώνει το παρμπρίζ

cars

Aston Martin Valkyrie. Εκθαμβωτική και στον δρόμο!

cars

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που ανατίναζε ΑΤΜ

wp_update-GSkibItV

Volvo XC40 T5 Plug-in Hybrid Electric. Απολαυστικό και περιβαλλοντικά φιλικό

cars

Θεσμικό ανάχωμα υψώνει η κυβέρνηση – Υπόμνημα για τους Σπαρτιάτες και εγρήγορση ενόψει Πάσχα

cars

Volvo. Aναλαμβάνει την πλήρη ιδιοκτησία των λειτουργιών  παραγωγής και πωλήσεων στην Κίνα

cars

Δημοσκόπηση MRB: Τρίτος με πτωτική τάση ο ΣΥΡΙΖΑ – Εντός βουλής και η Φωνή Λογικής

wp_update-GSkibItV