CARSNEWS
F1 & RACES

Πόσα λέτε αξίζει η McLaren-Mercedes MP4-21 του Λιούις Χάμιλτον;

Αν και οι δημοπρασίες αυτοκινήτων πληθαίνουν, είναι σχετικά σπάνιο να βρίσκεις ένα γνήσιο μονοθέσιο Formula 1 να βγαίνει στο «σφυρί». Μία τέτοια περίπτωση είναι η συγκεκριμένη McLaren-Mercedes MP4-21 του 2006.

Σχεδιάστηκε από τον θρυλικό σχεδιαστή Άντριαν Νιούι, μάλιστα ήταν το τελευταίο μονοθέσιο που επέβλεψε ο Βρετανός πριν φύγει για τη Red Bull Racing.

Ο αριθμός πλαισίου του συγκεκριμένου μονοθεσίου είναι 21A-03 και έτρεξε σε τρία Grand Prix της F1 τη σεζόν του 2006, συγκεκριμένα στα πρώτα τρία, με τον Χουάν Πάμπλο Μοντόγια πίσω από το τιμόνι.

Παρότι δεν κατέκτησε νίκες, η ιστορία του είναι πολύ ενδιαφέρουσα, διότι ήταν αυτό με το οποίο ο Λιούις Χάμιλτον έπεισε στο 100% τον Ρον Ντένις να του δώσει συμβόλαιο.

Για την ακρίβεια, ο 21χρονος τότε Βρετανός έκανε δοκιμές με αυτή την MP4-21 στο Elvington και τη Jerez, πριν υπογράψει επίσημα με την McLaren-Mercedes τον Νοέμβριο του 2006.

Έπειτα, το μονοθέσιο αποθηκεύτηκε μέχρι που το 2019, η McLaren Racing Heritage το επανέφερε στην αρχική του κατάσταση. Λέγεται, ότι είναι ένα από τα ελάχιστα μονοθέσια F1 που έχει οδηγήσει ο Χάμιλτον και δεν ανήκουν σε κάποια έκθεση.

Εν αντιθέσει με άλλα μονοθέσια F1, το συγκεκριμένο διατηρεί τον ορίτζιναλ ατμοσφαιρικό V8 της Mercedes-Benz με χωρητικότητα 2,4 λίτρα και απόδοση 750 ίππους στις 19.000 σ.α.λ. Συνεργάζεται με 7τάχυτο ημι-αυτόματο κιβώτιο, με τις αλλαγές ως γνωστόν να γίνονται από τα paddles του τιμονιού.

Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s διαθέτει άμεσα την McLaren-Mercedes MP4-21 και η τιμή αναμένεται να φτάσει τα περίπου 3,5 εκατομμύρια δολάρια. Η δημοπρασία λήγει στις 16 Αυγούστου.

Related Articles

Δεν προχωράει η ιδέα των διήμερων Grand Prix

cars

Alonso rues ‘terrible’ FP1 following shock Q1 exit in Austin

cars

Κώστας Νεστορίδης: Το μήνυμα του γιού του, για τη νέα περιπέτεια υγείας του

cars

Hamilton και Mercedes δεν… ξεγελούν τον Ecclestone!

cars

H νέα ταινία με τον Brad Pitt θα λέγεται απλά «F1»

Bury

Ποιες είναι οι πιο γρήγορες πίστες της Formula 1; (video)

cars

F1 teams get greater freedom for filming day shakedowns in 2024

cars

GP Μεξικού: Πρώτος και με διαφορά ο Verstappen στο FP2

cars

Clear verdict delivered over proposed new F1 points system

cars