CARSNEWS
F1 & RACES

Χάμιλτον & Φερστάπεν: Η Φόρμουλα 1 έχει γίνει… παράσταση για 2 ρόλους

Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν έχουν εξελιχθεί σε απόλυτους πρωταγωνιστές στη Φόρμουλα 1 τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, οι 2 οδηγοί έχουν ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του podium περισσότερες φορές από όλους τους άλλους οδηγούς… μαζί. Ξεκινώντας από το 2016, όταν ο Μαξ Φερστάπεν έγινε μέλος την ομάδας της Red Bull, ο Ολλανδός έχει θριαμβεύσει σε 61 Γκραν Πρι, δηλαδή σε 1 λιγότερο απ’ ότι ο Χάμιλτον (62).

Verstappen and Hamilton – utter dominance 💪

Since Max’s Red Bull debut in 2016, both he and Lewis have individually won more Grands Prix than every other driver combined 🤯#F1 pic.twitter.com/im3BgEHL7X

— Formula 1 (@F1) October 3, 2024

Οι 2 τους έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση στα περισσότερα από τα 2/3 των συνολικών αγώνων, με τους υπόλοιπους οδηγούς της Φόρμουλα 1 να ακολουθούν με 57 συνολικές νίκες.

Ωστόσο, έπονται σημαντικές αλλαγές που αναμένεται να ταράξουν τα νερά στον κόσμο της Φόρμουλα 1…

Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον αναμένεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην εντυπωσιακή του καριέρα, φορώντας τα χρώματα της Ferrari. Η ιταλική ομάδα, αλλά και οι χιλιάδες φανατικοί της φίλοι, σίγουρα περιμένουν αυτή τη στιγμή με ανυπομονησία, αφού ο έμπειρος βρετανός φαίνεται να είναι η τέλεια επιλογή για την επιστροφή της Scuderia Ferrari στην κορυφή.

Φερστάπεν

Από την άλλη μεριά, ο Μαξ Φερστάπεν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει πρόσφατα με το, άλλοτε «άτρωτο» μονοθέσιο της Red Bull, έχουν δώσει ελπίδες στον ανταγωνισμό. Μετά από 3 σεζόν καθολικής κυριαρχίας, στις τάξεις της Red Bull επικρατεί ένα μικρό χάος, με σημαντικές αποχωρίσεις, όπως αυτή του κορυφαίου σχεδιαστή, Adrian Newey.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Μαξ Φερστάπεν φαίνεται να έχει «στραβώσει» αρκετά με την αντιμετώπισή του από τη FIA, εκφράζοντας ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του και απειλώντας μάλιστα να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Πρόσφατα, ο Μαξ Φερστάπεν συμπλήρωσε 200 αγώνες στη Φόρμουλα 1, κάτι που μας έδωσε τη δυνατότητα να συγκρίνουμε τα κατορθώματά του με τα αντίστοιχα του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος πρόσφατα συμπλήρωσε 100.000 χλμ. σε Γκραν Πρι.

Το μέλλον αναμένεται συναρπαστικό, με το Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 να συνεχίζεται στο Όστιν (18-20/10), μετά από μια διακοπή τριών εβδομάδων.

Όλες οι ειδήσεις

Αλόνσο ετών… 43: «Θέλω και 3ο τίτλο στη Φόρμουλα 1»

«Βόμβα» στη Φόρμουλα 1: Ο Φερστάπεν απειλεί να αποχωρήσει

Φόρμουλα 1: Διακοπή τριών εβδομάδων και ραντεβού στο Όστιν

Related Articles

To Πασχαλινό F1 Vlog βγάζει… λαγό (video)

cars

Οι 10 κορυφαίες νίκες του Schumacher (video)

cars

Κρατάνε τους βαθμούς οι Hamilton-Kubica

cars

F1: Το Las Vegas θέλει αγώνα για πάντα…

cars

Πονοκέφαλοι στη Scuderia Ferrari

cars

Formula 1: Ανακοινώνει την ομάδα του 2024 η AlphaTauri

cars

Φόρμουλα 1: Ποινή δέκα θέσεων στον Φερστάπεν

Influencer στο επίκεντρο ερωτικού τριγώνου στη Formula 1 -Η 22χρονη καλλονή και οι δύο οδηγοί

cars

Πόσο βάσιμα είναι τα νέα σενάρια για ενδεχόμενη επιστροφή της Toyota στη Formula 1

Bury