CARSNEWS
F1 & RACES

Επίσημο: Η Renault μετονομάζεται σε Alpine F1 Team

Η φήμη των προηγούμενων ημερών επιβεβαιώθηκε και η Renault F1 Team ανακοίνωσε πως από το 2021 αλλάζει όνομα, θα τρέχει ως Alpine F1!

Το brand που γεννήθηκε για τους αγώνες, εντάσσεται για πρώτη φορά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την ομάδα να αλλάζει όνομα, ταυτότητα, χρώματα και φυσικά οδηγούς, αφού ως γνωστόν από τη νέα σεζόν επιστρέφει ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Fernando Alonso.

Μέχρι τώρα η Alpine είχε γνωρίσει επιτυχίες στα ράλι και σε αγώνες αντοχής, με τον όμιλο να επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τη δημοτικότητα του σπορ για να «μεγαλώσει» το όνομα της μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Η ονομασία των Renault E-Tech υβριδικών μηχανών θα διατηρηθεί και όλα αυτά έρχονται λίγο αφότου η Renault υπέγραψε τη νέα Συμφωνία Ομονοίας που αφορά στην περίοδο 2021-2025.

Ο CEO του Groupe Renault, Luca de Meo, δήλωσε: «Η Alpine είναι μία ξεχωριστή μάρκα, ισχυρή και έντονων συναισθημάτων, που φέρνει χαμόγελο στα πρόσωπα όσων είναι πιστοί σε αυτή. Με την είσοδο της Alpine, ενός συμβόλου της γαλλικής τελειότητας, στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συνεχίζουμε την περιπέτειά μας ως κατασκευαστές σε αυτό το ανανεωμένο σπορ».

abiteboul-demeo-barca20-a1000x600

Επικεφαλής της ομάδας θα παραμείνει ο Cyril Abiteboul, που πριν μερικές ημέρες ανακοινώθηκε πως θα έχει τη γενικότερη ευθύνη για το brand της Alpine. O Γάλλος είπε μεταξύ άλλων: «Αυτή η αλλαγή έρχεται σε ένα σημείο κλειδί στην εξέλιξη της ομάδας μας αλλά και του σπορ γενικότερα. Η Alpine θα φέρει νέο νόημα, νέες αξίες και χρώματα στα paddock».

Ο Abiteboul έκανε λόγο και για τα νέα budget cap που φέρνουν περισσότερη ισότητα στο σπορ και που είναι ξεκάθαρο πως έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Groupe Renault να παραμείνει στη Formula 1.

ocon-monza20-a1000x600

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog του Grand Prix Βελγίου

Ο Enzo θα έδειχνε περισσότερο σεβασμό στον Vettel

Video: Πως ο Hamilton έκανε τον ταχύτερο γύρο στην ιστορία της F1

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Βέλη Kubica κατά Williams

cars

Η επιστροφή στην Ίμολα από πλευράς ελαστικών

cars

Alonso: “Lifetime project” at Aston Martin key to new F1 deal

Bury

Φόρμουλα 1: Ο Τζεφ Ντοντς στοιχηματίζει 250.000 δολάρια ότι ο Φερστάπεν θα πάρει ξανά τον τίτλο

cars

F1: Μεξικό… 2022

cars

Grand Prix στη Μόντσα έως και το 2025!

cars

Verstappen: Οδηγός της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία

cars

Διαζύγιο για τον Bottas!

cars

F1 Vlog για το GP όπου μια βροχή θα μας… Sochi (video)

cars