CARSNEWS
AUTONEWS

Ένας μαθητής έπεσε νεκρός και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν ύστερα από έκρηξη χειροβομβίδας σε σχολείο στη Μιανμάρ

Ένα παιδί σκοτώθηκε και άλλα 22 τραυματίστηκαν από έκρηξη χειροβομβίδας σε δημοτικό σχολείο της πόλης Ντάγουεϊ, στη νότια Μιανμάρ.

Η τραγωδία συνέβη λίγο μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα) όταν ένας μαθητής εντόπισε χειροβομβίδα που δεν είχε εκραγεί, η οποία εικάζεται ότι είχε πέσει στο σημείο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που είχαν προηγηθεί μεταξύ στρατού και «τρομοκρατών», σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατιωτικού καθεστώτος που κυβερνά τη χώρα.

Το παιδί σήκωσε τη χειροβομβίδα με σκοπό να την πάει στον δάσκαλό του, αλλά του έπεσε και εξερράγη. Ένας μαθητής σκοτώθηκε και άλλα 22 παιδιά τραυματίστηκαν μαζί με έναν γονέα που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο της έκρηξης.

Στο σχολείο μετέβησαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας που ερεύνησαν το σχολικό συγκρότημα για τυχόν άλλα πυρομαχικά, χωρίς όμως να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Ο εμφύλιος πόλεμος σε αυτήν τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έχει οξυνθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς ένοπλες ομάδες κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των στρατιωτικών που κατέλαβαν με πραξικόπημα την εξουσία το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Το Seat Mii Electric δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο test αποφυγής ταράνδου.

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 24/5/2024

Bury

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε χώρο βιοτεχνίας στη Μεταμόρφωση

cars

Ο καιρός σήμερα 28/8/2024

ΗΠΑ: Λιοντάρι κατασπάραξε 21χρονο μπροστά στα μάτια του αδερφού του

cars

Morgan Plus 8 GTR. Σαν αγωνιστικό παλαιάς κοπής.

cars

Γιάννης Μπέζος: «Δεν πατάς ένα κουμπί και γίνεσαι απελευθερωμένος, έχω μεγαλώσει με στερεότυπα που προσπαθώ να ξεπεράσω»

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων – Ποια σημεία πρέπει να καθαριστούν από τους ιδιοκτήτες

Bury

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή – «Εγκαταλείψτε τον Λίβανο με οποιοδήποτε διαθέσιμο εισιτήριο» λένε οι χώρες της Δύσης

wp_update-GSkibItV