CARSNEWS
AUTONEWS

Διακοπές στο «μαργαριτάρι» των Δαλματικών ακτών

Η Κροατία έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό και δικαίως, αφού διαθέτει πολλά κι υπέροχα μέρη για να τα επισκεφτεί κανείς και να περάσει τις διακοπές τους. Ένα από αυτά τα μέρη είναι και το Λάστοβο, αγαπημένος προορισμός για τους φυσιολάτρες, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κροατικού νησιού καλύπτεται από πυκνά δάση.

Το Λάστοβο, θα έλεγε κανείς πως αρχιτεκτονικά, ξεφεύγει από τα υπόλοιπα μέρη της Κροατίας, θυμίζοντας περισσότερο… Ελλάδα με τα πετρόχτιστα σπίτια και τα γραφικά εκκλησάκια του. Το νησί προσφέρεται για ατελείωτη πεζοπορία και βόλτες, ανακαλύπτοντας έτσι, πέρα από τις ομορφιές, τα μνημεία και αξιοθέατα.

Η βόλτα στη μεσαιωνική πόλη θα σας ανταμείψει, καθώς θα δείτε τα γραφικά πέτρινα σπίτια με τις χαρακτηριστικές καμινάδες γνωστές και ως fumari. Οι καμινάδες σε σχήμα κώνου θεωρούνται σύμβολο της πλούσιας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του Λάστοβου.

Στα αξιοθέατα που πρέπει να δει κανείς, συγκαταλέγονται τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αγίου Πέτρου που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του νησιού, αλλά και η Βασιλική των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού με την εκπληκτική θέα στην Αδριατική.

Εννοείται πως το Λάστοβο ως νησί διαθέτει και υπέροχες παραλίες, όπως η Σκριβένα Λούκα και η Ζακλοπατίκα με τα κρυστάλλινα νερά.

Δείτε τις φωτογραφίες

Related Articles

Νέο Volkswagen T7 Multivan. Σύγχρονο από κάθε άποψη.

cars

Το MasterChef άλλαξε τα δεδομένα για GNTM και Φάρμα – Οι σκέψεις του Star Channel

cars

Έρχεται νέο ποινολόγιο για τα τέλη κυκλοφορίας – Πώς θα επιβάλλονται τα πρόστιμα

Bury

Κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου από την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου – Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας

cars

Το Ιράν ανακοίνωσε τη λήξη της επίθεσης στο Ισραήλ – Ήταν νόμιμη άμυνα και απάντηση στην επίθεση των σιωνιστών στη Δαμασκό

Bury

Περού: Μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000 χάθηκε από τα ραντάρ

cars

Θα καθυστερήσει η παραγωγή του TVR Griffith

cars

Νέο Audi A3. Premium και σπορ συνδυάζονται αρμονικά…

cars

Renault. Θα λάβει μέρος στην έκθεση του Μονάχου παρουσιάζοντας το Megane E-Tech  

cars