CARSNEWS
MARKET

Η Fiat είναι εδώ

Η FCA Greece (λέγε με απλά Fiat), μετά την ανάληψη αντιπροσώπευσης και της Jeep, διοργάνωσε δημοσιογραφική παρουσίαση στα πλαίσια της οποίας οι συμμετέχοντες είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε διάφορα μοντέλα από τις εταιρείες του ομίλου (που είναι 7ος στην παγκόσμια αγορά) και να δουν το σύνολο της γκάμας των εταιρειών της FCA.

Το The Ranch στο Σοφικό μας φιλοξένησε σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, μαζί με πλήθος μοντέλων των Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Abarth και Fiat Professional.

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της αυτοκινητοβιομηχανίας με παρουσία σε περισσότερες από 135 χώρες στον κόσμο. Διατηρώντας 11 μάρκες αυτοκινήτων, ο όμιλος διαθέτει παράλληλα μια σειρά εταιρειών που ειδικεύονται στη ψηφιακή τεχνολογία, τον αυτοματισμό, την επεξεργασία πρώτων υλών, τις υπηρεσίες After Sales, αλλά και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στο χώρο του αυτοκινήτου.

Η FCA Greece, θυγατρική του ομίλου FCA, εκπροσωπεί τις μάρκες Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Fiat Professional, διατηρώντας διαχρονικά υψηλά μερίδια στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Εκπροσωπώντας από τις 15 Απριλίου 2019 και τη μάρκα Jeep, η εταιρία συνεχίζει το πλάνο ανάπτυξης του ομίλου στην Ελληνική αγορά, ενώ (όπως είπε και ο Πρόεδρος της κ. Γιώργος Μπακόπουλος) η ένταξη της Jeep έρχεται να ενισχύσει την παρουσία του ομίλου και παράλληλα να συμπληρώσει τη γκάμα διαθέσιμων επιλογών για τους καταναλωτές.

Παράλληλα η συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική παρουσία μεταξύ των μαρκών της FCA αποτελεί στρατηγική επιλογή του ομίλου, με κάθε μάρκα (σύμφωνα με το χαρακτήρα της) να εστιάζει στις ξεχωριστές ανάγκες των καταναλωτών δημιουργώντας μία εξαιρετικά ευρεία γκάμα επιλογών.

Την παρουσία του ομίλου στην Ελλάδα συμπληρώνει η FCA Βank, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά της χώρας μας από το 1991 προσφέροντας υπηρεσίες χρηματοδότησης στο χώρο του αυτοκινήτου. Ο αντιπρόεδρος της, κ. Διονύσης Ξανθάκος, εξήγησε ότι, περισσότεροι από 300.000 πελάτες στην Ελλάδα έχουν επωφεληθεί από τις καινοτόμες λύσεις που διαχρονικά προσφέρει η τράπεζα της μάρκας, όπως είναι για παράδειγμα οι ψηφιακές υπηρεσίες συμβολαίων που διευκολύνουν και επιταχύνουν σημαντικά τις διαδικασίες χρηματοδότησης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πλάνο ανάπτυξης της FCA Bank στην Ελλάδα που για το 2020 αναμένεται με την Leasys να εισέλθει δυναμικά στο χώρο των μακροχρόνιων μισθώσεων.

Όσο για όλους εμάς, που ζήσαμε μια όμορφη ημέρα μαζί με τους ανθρώπους μιας από τις πλέον παραδοσιακές εταιρίες της χώρας, αναμένουμε την συνέχεια τόσο σε προϊόντα (π.χ. ίσως ένα νέο Punto), όσο και για εξωστρέφεια, που τα τελευταία χρόνια δεν ήταν η αρμόζουσα για την ιστορική φίρμα.

Related Articles

Τα σχέδια για την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο

cars

Με 58 συμμετοχές το 4ο Rally Regularity Σικυωνιών

cars

Ηλεκτρικό Cupra Tavascan Concept: Το όραμα της Cupra για το sportiness

cars

Δρόμος-φορτιστής για ηλεκτρικά οχήματα

cars

Η Kia στους τελικούς του League of Legends 2019

cars

Τεχνολογία, επιδόσεις και πολυτέλεια στις νέες BMW X3 M και X4 M

cars

Η Volkswagen ξεκίνησε συζητήσεις με καταναλωτικές οργανώσεις για το Dieselgate

cars

Οδηγούμε το Mazda MX-5 RF 1.5

cars

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία BMW & Daimler

cars