CARSNEWS
AUTONEWS

Η Nissan επανακαθορίζει την θέση της στην Συμμαχία

Μετά από αρκετούς μήνες εποικοδομητικών συζητήσεων με το Group Renault, η Nissan ανακοίνωσε σήμερα ότι, με την επιφύλαξη της έγκρισης του διοικητικού συμβουλίου της, έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο διαβουλεύσεων  με τον Group Renault για τον καθορισμό νέων θεμελίων στη συνεργασία τους. Η φιλοδοξία είναι να ενισχυθούν οι δεσμοί της Συμμαχίας και να μεγιστοποιηθεί η προστιθέμενη αξία,  για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με μια προσέγγιση τριών σταδίων:

Επανακαθορισμός της συνεργασίας με επιχειρησιακά έργα υψηλής αξίας

Αυτός θα αποτελείται από βασικά έργα στη Λατινική Αμερική, την Ινδία και την Ευρώπη, τα οποία θα αναπτυχθούν στην λογική  3 διαστάσεων:  των αγορών, των οχημάτων και των τεχνολογιών.

Ενίσχυση της στρατηγικής ευελιξίας με νέες πρωτοβουλίες στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι εταίροι

  • Η Nissan θα επενδύσει στην Ampere, τον “καθαρό” σχήμα  EV & Software που ιδρύθηκε από το Group Renault, με στόχο να γίνει στρατηγικός μέτοχος.

Ισορροπημένη διακυβέρνηση και “σταυροειδής” συμμετοχή για την ενίσχυση της επιτάχυνσης της λειτουργικής αποτελεσματικότητας

  • Η Nissan και το Group  Renault θα διατηρήσουν 15% “σταυροειδή” μετοχική συμμετοχή, με σύναψη δέσμευσης “lock-up”, καθώς και υποχρέωση συμφωνίας “standstill”. Και τα δύο μέρη,  θα μπορούν να ασκούν ελεύθερα τα δικαιώματα ψήφου που συνδέονται με την άμεση συμμετοχή τους στο 15%, με ανώτατο όριο 15%.
  • Το Group Renault θα μεταβιβάσει το 28,4% των μετοχών της Nissan σε ένα Γαλλικό trust, όπου τα δικαιώματα ψήφου θα “παγώνουν” για τις περισσότερες αποφάσεις, αλλά τα οικονομικά δικαιώματα (μερίσματα και έσοδα από την πώληση μετοχών) θα εξακολουθούν να ωφελούν εξ ολοκλήρου τη Renault, έως ότου αυτές οι μετοχές πωληθούν.
  • Το Group  Renault θα δώσει εντολή στον διαχειριστή του trust να πουλήσει τις μετοχές της Nissan που του έχουν ανατεθεί, εάν είναι εμπορικά εύλογο για το Group Renault, σε μια συντονισμένη και τακτική διαδικασία, αλλά δεν θα έχει καμία υποχρέωση να πουλήσει τις μετοχές εντός συγκεκριμένης προκαθορισμένης χρονικής περιόδου.
  • Για την συμφωνία εκχώρησης παροχών, αρμόδιο θα παραμείνει το συντονιστικό φόρουμ.

Οι συμφωνίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαβουλεύσεων και η συναλλαγή παραμένει υπό την έγκριση των διοικητικών συμβουλίων της Nissan και της Renault. Τα μέλη της Συμμαχίας σχεδιάζουν να προβούν σε ανακοίνωση, αμέσως μετά τις εγκρίσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Hyundai: Ο κόσμος είναι έτοιμος για το Ioniq 5.

cars

Νέα Skoda Octavia. Διαθέσιμη και με φυσικό αέριο από 24900 Ευρώ

cars

Σάσα Μπάστα: Μπορεί και να έρχεται το δεύτερο παιδί, είμαι σε καθυστέρηση

cars

Στη μοναδικότητα της Απολυμένης Πέτρας με ALFA ROMEO GIULIA VELOCE 280 HP. Η Ζωή είναι ωραία σαν αμαρτία!

cars

Kia: Ούτε το Seltos για την Ευρώπη. Αλλά το Imagine περνά στην παραγωγή!

cars

Toyota – 5 νέα ηλεκτρικά μέχρι το 2026!

cars

Στα άδυτα μιας θρυλικής μάρκας – Εξατομικευμένες ξεναγήσεις πελατών στο εργοστάσιο της Bentley

cars

Ford. Έκλεψε τη παράσταση στο Athens Flying Week 2019

cars

Βρέθηκε Ferrari που είχε κλαπεί από οδηγό Formula πριν από 29 χρόνια

cars