CARSNEWS
AUTONEWS

Τα πιο συναρπαστικά supercars του 2023

Βρισκόμαστε μόλις στα μισά του 2023 και ήδη η χρονιά μας έχει χαρίσει εντυπωσιακά super cars. Ασφαλώς η Ferrari και η Lamborghini έχουν εξέχουσα θέση, όμως συναρπαστικά οχήματα παρουσίασαν και η Pagani, η Αston Martin, η Hennessecy.

Το carbuzz.com συγκέντρωσε τα πιο «cool» supercars του 2023, τα «αυτοκίνητα των ονείρων»… Μέχρι στιγμής, καθώς έπεται και συνέχεια.

Gordon Murray Automotive T.33 Spider

Το T.33 της Gordon Murray Automotive είχε ήδη κερδίσει τα βλέμματα, όμως η νέα κάμπριο έκδοσή του με τον ίδιο κινητήρα (τον ελαφρύτερο στον κόσμο / V12 11.100 rpm, 3,9 λίτρων), που αποδίδει έως 608 ίππους, έκλεψε εκ νέου τις εντυπώσεις. Η αισθητική και η μηχανική του αυτοκινήτου παραμένει κλασσική και διαχρονική.

Pagani Huayra Dinamica Evo

Τον Μάρτιο, η Pagani παρουσίασε το Huayra Dinamica Evo. Βασισμένο στο Pagani Huayra , με την εκπληκτική γραμμή του και τον θορυβώδη κινητήρα του, η Pagani προχώρησε σε κάποιες αισθητικές βελτιώσεις στο αμάξωμα και την καμπίνα, φτάνοντας σε ένα νέο επίπεδο αισθητικής.

Ferrari SF90 XX Stradale και SF90 XX Spider

Τα SF90 Stradale και Spider ήταν ήδη από τα πιο εντυπωσιακά super cars. Οι νέες τους περιορισμένες «ΧΧ» εκδόσεις τα απογειώνουν, ενισχύοντας τη θέση τους τα στο hall of fame των κορυφαίων αυτοκινήτων.

Ferrari KC23

Συνεχίζοντας με τη βασίλισσα των super cars, τη Ferrari, από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το νέο KC23, μια ειδική έκδοση με 592 ίππους και ακαταμάχητη εμφάνιση.

Lamborghini Revuelto

Το πρώτο V12 plug-in υβριδικό υπεραυτοκίνητο στον κόσμο παρουσιάστηκε τον Μάρτιο ως ο διάδοχος της Lamborghini Aventador. Μαζί με τρεις ηλεκτροκινητήρες, η Lamborghini Revuelto αποδίδει 1.001 ίππους και η τελική του ταχύτητα ξεπερνάει τα 350 χλμ/ωρα.

Aston Martin Valor

Με μια πιο κλασική γραμμή, η Aston Martin Valor, περιορισμένες παραγωγής, αποδίδει 705 ίππους, και έχει εστιάσει στην οδηγική εμπειρία.

Lamborghini Invencible και Lamborghini Autentica

Δύο ακόμη αυτοκίνητα της Lamborghini βρίσκονται στη λίστα με τα πιο εντυπωσιακά super cars του 2023. Βέβαια στην πραγματικότητα πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο, με οροφή και κάμπριο. Το ένα είναι το Invencible και το άλλο το Autentica. Και τα δύο βασίζονται στη Lamborghini Aventador Ultimae και αποδίδουν 769 ίππους και η εμφάνισή τους είναι συναρπαστική.

Hennessey Venom F5 Revolution

Η Hennessey δεν φημίζεται για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, όμως με το Venom F5 Revolution, βρίσκει μια θέση στα κορυφαία super cars του 2023. Όπως μαρτυρά το όνομα, πρόκειται για μια νέα εξελιγμένη έκδοση του Venom F5, επομένως διατηρεί τον κινητήρα 6,6 λίτρων «Fury» twin-turbo V8 με 1.817 ίππους. Αλλά σε όλα τα άλλα διαφέρει. Είναι ελαφρύτερο, παράγει μεγαλύτερη δύναμη και είχε πολύ καλύτερη οδηγική συμπεριφορά. Με το νέο μοντέλο, η Hennessey τραβάει την προσοχή στον χώρο των special cars.

YangWang U9

Το YangWang U9 είναι ένα ηλεκτρικό super car από την Κίνα. Παρόλο που δεν πρόκειται για μια ιδιαίτερα γνωστή μάρκα, αξίζει την προσοχή, καθώς διαθέτει όλα τα στοιχεία των super cars και επιπλέον κινείται σε μια σχετικά προσιτή – για την κατηγορία – τιμή (145.000 δολάρια). Επιπλέον διαθέτει αρκετές καινοτομίες και εάν ξεπεραστούν οι προκαταλήψεις για την κινεζική βιομηχανία, τότε θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να συναγωνιστεί κορυφαία αυτοκίνητα της Δύσης. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα πιο cool super cars του 2023.

Koenigsegg Gemera

Το Koenigsegg Gemera είχε ήδη αποκαλυφθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2020 , αλλά αυτό που είχε παρουσιαστεί ήταν μια αρχική – beta – έκδοση. Στο διάστημα που ακολούθησε η Koenigsegg προχώρησε σε μια σειρά βελτιώσεων, προσφέροντας ένα αυτοκίνητο που αποδίδει έως και 2.269 ίππους, απόδοση που σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ. Παραδοσιακά η Koenigsegg δημιουργεί εντυπωσιακά αυτοκίνητα, αλλά με αυτό περνάει σε ένα άλλο επίπεδο.

Οι υπόλοιποι της λίστας

Άλλα εντυπωσιακά supercars που παρουσιάστηκαν φέτος περιλαμβάνουν το Pininfarina Battista Edizione Nino Farina των 1.877 ίππων και το McLaren 750S. Επίσης η Aston Martin γιόρτασε το τέλος του DBS με το 770 Ultimate, που προσφέρεται τόσο σε Coupe όσο και σε Volante.

Ένα χειροκρότημα αξίζει και το Kimera EVO37 Martini, καθώς συνδυάζει τη νοσταλγία των επιτευγμάτων της Lancia στα ράλι με μια πιο σύγχρονη κατασκευή και 550 ίππους. Όπως επιθυμεί και κάτι πιο παραδοσιακό το 2023 μας έφερε και τη Ferrari Roma Spider, αλλά και τα DLS-Turbo 911 της Singer.

Related Articles

Το νέο Subaru WRX STI αυξάνει τα όρια της ταχύτητας και της τεχνολογίας!

cars

Genesis GV70. Ντεμπούτο-έκπληξη για το πολυτελές SUV.

cars

Datsun Fairlady 1200 Roadster: Ένα σπάνιο μοντέλο από τα πέτρινα χρόνια της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας

cars

Η συγχώνευση PSA Group και FCA ξανά στο τραπέζι!

cars

Η Land Rover θυμάται και τιμά το Camel Trophy!

cars

Πιο αξιόπιστη εταιρία στις Η.Π.Α. η Mazda!

cars

Το πρώην αφεντικό της Renault αναλαμβάνει τα ηνία της Jaguar-Land Rover.

cars

Opel: Το νέο σήμα, εκφράζει καλύτερα τη νέα ταυτότητα.

cars

Το νέο concept της Skoda ονομάζεται Slavia.

cars