CARSNEWS
AUTONEWS

Πιο αξιόπιστη εταιρία στις Η.Π.Α. η Mazda!

Το Consumer Reports, ένα από τα πιο έγκριτα μέσα στις Η.Π.Α. όσον αφορά στην μεθοδολογία και το modus operandi του, δημοσίευσε την έκθεση αξιοπιστίας για το 2020 και τα αποτελέσματα θα έλεγα ότι δεν προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη. Στην κορυφή της λίστας, 4 από τις 5 εταιρίες είναι ιαπωνικές με την Mazda να κερδίζει τελικά τον τίτλο της πιο αξιόπιστης μάρκας, ακολουθούμενη από την Toyota και την Lexus. Σύμφωνα με το CR, η Mazda βρίσκεται εκεί αποκομίζοντας τα οφέλη της απόφασης που πήρε συνειδητά να αποφεύγει τα ρίσκα και να βασίζεται σε γνωστές και δοκιμασμένες τεχνολογίες τόσο για τα κινητήρια σύνολα της όσο και τα συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Η Toyota από την άλλη, είδε σχεδόν όλα τα μοντέλα της να παρουσιάζουν καλύτερη αξιοπιστία (κατά μέσο όρο) με εξαίρεση το RAV4 και το ίδιο ισχύει με την Lexus, που “πόνεσε” από την μέτρια επίδοση του LS. Στην 4η θέση βρέθηκε η Buick σημειώνοντας άλμα 14 θέσεων και την πεντάδα κλείνει η Honda που βοηθήθηκε από το γεγονός ότι οι βελτιώσεις στο σύνολο της γκάμα της εξισορροπούν τα προβλήματα που παρουσιάζουν το Odyssey minivan και το Passport.

Βελτιώσεις παρουσιάστηκαν και στο κάτω μέρος της λίστας με τις BMW, Volvo και Jeep να αναβαθμίζουν την αξιοπιστία των νέων μοντέλων τους και πιο συγκεκριμένα, η πρώτη είδε τις νέες 3 Series και X5 να αποδίδουν καλά, το ίδιο έγινε με τα S60/V60 και XC40 για την Volvo ενώ τόσο το Gladiator pickup όσο και το Wrangler στο οποίο βασίζεται, δεν παρουσίασαν προβλήματα τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους για την Jeep. Στο μέσο της λίστας, οι περισσότερες εταιρίες δεν βελτίωσαν, ούτε επιδείνωσαν σημαντικά την θέση τους με την Subaru και την Audi να μην μπορούν να λύσουν τα προβλήματα των Ascent και Q3, Q8 και e-tron αντίστοιχα ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις μάρκες που σημείωσαν σημαντική πτώση στις επιδόσεις τους: Η Kia είναι μία από αυτές εξαιτίας του Forte και του Soul και η Ford η άλλη, με το Explorer να έχει από τις χειρότερες βαθμολογίες φέτος και το ανασχεδιασμένο Escape να μην είναι πολύ καλύτερα.

Πριν κλείσουμε, να αναφέρουμε ότι η έκθεση αξιοπιστίας του Consumer Reports δημιουργείται με δεδομένα που συλλέγονται από τα μέλη του και για το 2020, οι απαντήσεις έφτασαν τις 329.000 για μοντέλα με έτος κατασκευής από το 2000 έως το 2020. Από εκεί και πέρα, η έρευνα εξετάζει 17 διαφορετικούς τομείς με εύρος από φρένα που τρίζουν μέχρι μεγάλες επιδιορθώσεις εκτός εγγύησης και κάθε πρόβλημα συμβάλει στην τελική βαθμολογία με διαφορετικό συντελεστή βαρύτητας.

The post Πιο αξιόπιστη εταιρία στις Η.Π.Α. η Mazda! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ενδοοικογενειακή βία: Περισσότερες από 100 καταγγελίες την ημέρα – Έχουν συλληφθεί 800 δράστες

Bury

Lamborghini: Το 4ο μοντέλο μπορεί να είναι ένα ηλεκτρικό 4-θυρο GT.

cars

Το Ford Bronco Overland είναι ένα κρεβάτι που πάει παντού!

cars

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Ο μεγαλύτερος σεισμός στην ιστορία της Β. Αμερικής καταστρέφει το Σαν Φρανσίσκο

Bury

Opel Mokka. Με ανανεωμένο λογότυπο

cars

Έρχεται κορυφαία Cayenne με 640 ίππους.

cars

Δύο νέες Ferrari διέρρευσαν πριν την παρουσίαση τους!

cars

Η Ευρώπη προτείνει κατάργηση των Μ.Ε.Κ. από το 2035.

cars

Missing Alert: Εξαφανίστηκε 59χρονος στην Καλλιθέα

cars