CARSNEWS
MOTONEWS

Θα προτιμούσατε να νοικιάσετε ή να αγοράσετε μοτοσυκλέτα;

Ένα παράξενο δίλημμα μας έρχεται από την Ιαπωνία και όχι μάλιστα από κάποιο γραφείο ενοικιαζόμενων, αλλά από την ίδια τη Yamaha!

Αφορμή για την «κουβέντα» είναι η αποτίμηση των 5 πρώτων χρόνων ενοικιαζόμενων δίκυκλων Yamaha στην Ιαπωνία, κατά την ο οποία ο Hidehito Nakai, υπεύθυνος ενοικίασης της Yamaha Motor Sales Co. Ltd., δήλωσε τα εξής:

«Περίπου το 20% των νέων αγοραστών μοτοσυκλετών είναι μεταξύ 20 και 30 ετών. Αντίθετα, περίπου οι μισοί χρήστες ενοικιαζόμενων μοτοσυκλετών είναι νέοι ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών. Όπως μπορείτε να δείτε από αυτά τα δεδομένα, οι ενοικιάσεις είναι μια πολύ αποτελεσματική προσέγγιση σε όρους «σύνδεσης με τη νεότερη γενιά», που είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία μοτοσυκλετών στο σύνολό της. Σύντομα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τότε που η εταιρεία ξεκίνησε το «Yamaha Bike Rental», και θα επεκτείνουμε τη σειρά διαθέσιμων οχημάτων και στα μεγάλα σπορ μοντέλα MT-10 και YZF-R7. Μέσα από πέντε χρόνια λειτουργίας, αποκτήσαμε μια εκ νέου κατανόηση των αναγκών και των προτιμήσεων των πελατών, καθώς και των μοναδικών δυνατοτήτων ενός κατασκευαστή. Κάνοντας βελτιώσεις και προσθέτοντας νέα αξία, θα επεκτείνουμε τη χρήση των ενοικιάσεων με ένα σύστημα που είναι πιο εύκολο.

Η ιδέα πίσω το εγχείρημα, βασίστηκε στην ύπαρξη «αδρανών αναβατών». Για αναβάτες δηλαδή ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών που συχνά εγκαταλείπουν τις αγαπημένες τους μοτοσυκλέτες μετά τον γάμο ή τον… τοκετό. «Θέλουμε να συνεχίσουν να έχουν «σύνδεση με μοτοσυκλέτες» και «συνδέσεις με τη Yamaha», ανεξάρτητα από το αν έχουν μοτοσυκλέτα ή όχι.», συμπλήρωσε ο Nakai.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, «οι ενοικιαζόμενες μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούνται για διάφορους λόγους και σκοπούς, περισσότερους από ό,τι περιμέναμε. Για παράδειγμα, υπήρχε ένας πελάτης που είχε πάρει δίπλωμα αλλά δεν είχε αγοράσει ακόμη όχημα και είπε: «Μου αρέσει να νοικιάζω μία φορά κάθε τρεις μήνες γιατί δεν θέλω να ξεχάσω την αίσθηση. Υπάρχει ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο. Ένας στους δύο ενοικιαστές έχει ήδη μοτοσυκλέτα. Τέτοιοι πελάτες χρησιμοποιούν το YZF-R7 για ενοικίαση στα ταξίδια τους ή για να το εξετάσουν προσεκτικά πριν το αγοράσουν. Αυτή την άνοιξη, αναπτύξαμε πρόσφατα το ηλεκτρικό E01, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό ένα από τα δυνατά μας σημεία ως κατασκευαστής», έκλεισε ο Hidehito.

Νοικιάστε λοιπόν για ένα πληρωμένο, εκτενές test ride προτού αγοράσετε τη νέα σας μοτοσυκλέτα. Νοικιάστε επίσης αν δεν έχετε τα χρήματα να την αγοράσετε. Οι Ιάπωνες πέτυχαν εδώ βλέποντας και την ευκαιρία της διευκόλυνσης αλλά και της οικονομικής ύφεσης. Λέτε κάποια στιγμή όλοι οι κατασκευαστές όχι μόνο να πωλούν αλλά να νοικιάζουν κιόλας; Παράξενα σημεία των καιρών.

Related Articles

Best Moto by LS2 – KTM 390 Adventure SW: Η Α2 μοτοσυκλέτα με την καλύτ

Bury

Whole Grain Bread Avocado Toast Recipe

cars

Βόλος: Σύγκρουση αμαξοστοιχίας με μοτοσυκλέτα – Διαμελίστηκε ο δικυκλιστής

cars

Μικρή μοτοσυκλέτα ή παπί;

cars

Scooters που οδηγούνται με δίπλωμα αυτοκινήτου: Οι καλύτερες επιλογές της αγοράς

cars

Μεγάλος διαγωνισμός από το SPORT24 και την Γκοργκόλης Α.Ε.: Διεκδίκησε ένα scooter DAYTONA

cars

Η Γένοβα μπλοκάρει τη Vespa από τους δρόμους της

cars

VIDEO: Από αλλού το περίμενε και από αλλού του ήρθε

cars

Yamaha: Τι θα δούμε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

cars