CARSNEWS
AUTONEWS

Μόλυνση στην Καραϊβική λόγω διαρροής πετρελαίου από διυλιστήριο της Βενεζουέλας – Καμία αντίδραση από τις αρχές της χώρας

Πετρελαιοκηλίδα έχει σχηματιστεί σε κόλπο της Βενεζουέλας, ανοικτά των ακτών της Καραϊβικής, με τη διαρροή πετρελαίου να αποδίδεται στο διυλιστήριο El Palito, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Ο βιολόγος Εδουάρδο Κλάιν ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) δορυφορικές εικόνες που δείχνουν πετρελαιοκηλίδα περίπου 225 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον κόλπο Τρίστε. Η πετρελαιοκηλίδα φαίνεται πως έχει μολύνει το εθνικό πάρκο Μοροκόι, γνωστό για τις παραλίες με τους φοίνικες και τη μαγκρόβια βλάστηση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA ή το υπουργείο Πετρελαίου της Βενεζουέλας.

Το El Palito, με ικανότητα διύλισης που ανέρχεται σε 146.000 βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως, είναι το μικρότερο διυλιστήριο της Βενεζουέλας και βρίσκεται στο Πούερτο Καμπέγιο της πολιτείας Καραμπόμπο.

🚨🇻🇪 BREAKING: OIL SPILL FROM VENEZUELA’S EL PALITO REFINERY CONTAMINATES CARIBBEAN COAST

An oil spill from Venezuela’s El Palito refinery has contaminated a bay in the Caribbean Sea, affecting about 225 square kilometers, including Morrocoy National Park.

The spill has… pic.twitter.com/Ra2dUDERXN

— Mario Nawfal (@MarioNawfal) August 17, 2024

Related Articles

Nissan e-NV200 XL Voltia. Νέα έκδοση

cars

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου: Πραγματοποιείται η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα – 5 λόγοι που θεωρείται η λαμπρότερη όλων

Range Rover Fifty. 50 χρόνια ιστορίας…

cars

Έκλεισε μισό αιώνα η θρυλική Mercedes-Benz R107 SL.

cars

Φωτιά στην Αττική: Περιπολίες της ΟΠΚΕ για την αποτροπή πλιάτσικου στα καμένα σπίτια – Έχουν γίνει έξι συλλήψεις

Bury

Skoda. 30 χρόνια προόδου

cars

Toyota Land Cruiser. Ανανεωμένο και με καινούριο πετρελαιοκινητήρα

cars

Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντά για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου – Ποια είναι η σχέση της σήμερα με τον Θοδωρή Μαραντίνη

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών αύξηση το επίπεδο συναγερμού για την Ευλογιά των Πιθήκων

Bury