CARSNEWS
AUTONEWS

Χατζηδάκης για ευρωεκλογές: «Πρέπει να ακούσουμε με σοβαρότητα το μήνυμα που μας ειπώθηκε»

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Ανάλυσε το» το βράδυ της Δευτέρας 10/06 όπου σχολίασε τα αποτέλεσματα των ευρωεκλογών.

«Πολλοί ψηφοφόροι αισθάνθηκαν ότι δεν υπήρχε διακύβευμα» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης επιχειρώντας να κάνει μια ψύχραιμη αποτίμηση των ευρωεκλογών και του μεγάλου ποσοστού της αποχής στη χώρας μας. Όσον αφορά τους ψηφοφόρους της ΝΔ που εξέφρασαν στην κάλπη τη διαμαρτυρία τους στην κυβέρνηση ο υπουργός απάντησε ότι «ο κόσμος θέλει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας».

Ερωτηθείς για το πώς μεταφράζουν στην κυβέρνηση το μήνυμα των ευρωεκλογών ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι όλοι οι ψηφοφόροι δεν ήθελαν να πουν το ίδιο πράγμα.

«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια σχετική απάθεια για την Ευρώπη και τις ευρωεκλογές. Υπήρχε η αίσθηση ότι δεν διακυβεύεται τίποτα. Θα ήταν καλύτερα αν είχαμε ένα μεγαλύτερο ποσοστό» δήλωσε στον παρουσιαστή της εκπομπής Γιώργο Κουβαρά επισημαίνοντας ότι όντως θα ήθελαν το ποσοστό της ΝΔ να ήταν υψηλότερα.

Όπως είπε για τις απώλειες που είχε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι οι ψηφοφόροι δεν πήγαν σε άλλα κόμματα, αλλά προτίμησαν να μείνουν στο σπίτι τους καθώς «αισθάνθηκαν ότι δεν υπήρχε διακύβευμα».

Ερωτηθείς για το εάν η ΝΔ πλήγωσε τους ψηφοφόρους της και ιδίως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες ο κ. Χατδηδάκης απάντησε αρνητικά. «Δεν έχουμε τίποτα με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι λίγο παράδοξο ο μέσος μισθωτός να πληρώνει περισσότερο από τον ελεύθερο επαγγελματία» απάντησε ο υπουργός εμμένοντας στον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πλην Γερμανίας το κύριο θέμα ήταν η ακρίβεια» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αποδεχόμενος ότι οι υψηλές τιμές σε βασικά αγαθά προβληματίζουν τους πολίτες και επηρέασαν πολλούς στο πώς ψήφισαν.

Όπως επισήμανε, «κοινός παρονομαστής είναι ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε ζητήματα καθημερινότητας. Να ακούσουμε με σοβαρότητα το μήνυμα που μας ειπώθηκε, αλλά να μην σταματήσουμε να ποδηλατούμε γιατί τα ποδήλατα πέφτουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Επίσης σε άλλα σημεία των δηλώσεών του ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως: «πέρα από τα θέματα που αναδείχθηκαν χθες το βράδυ, σήμερα σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, βλέπουμε ότι πρέπει να μας απασχολήσουν θέματα της προοπτικής των νέων στο επίπεδο των θέσεων εργασίας που βρίσκουν, των συνθηκών εργασίας, της εκπαίδευσης, της καθημερινότητάς τους.

Η ανεργία έχει υποχωρήσει, αλλά η ακρίβεια τους απασχολεί και τους ίδιους ως θέμα που πλήττει τα εισοδήματά τους.

Το θέμα της στέγασης είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να το δούμε αυτό».

«Εκείνο το οποίο χρειάζεται κυρίως είναι να κοιτάξουμε μπροστά στην κατεύθυνση της αποτελεσματικότητας, της κατεύθυνσης, στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των πραγματικών προβλημάτων, πέρα από δεξιές και κεντρώες ιδεοληψίες.

Τα προβλήματα είναι εκεί και επομένως πρέπει να δούμε και το θέμα, ας πούμε που λέγαμε προηγουμένως, της στέγασης των νέων, αλλά και το θέμα της αστυνόμευσης, όποιον τίτλο και αν του βάλετε».

Related Articles

Nissan GT-R50 Italdesign. Διαθέσιμο

cars

Μεγαλύτερη αυτονομία και ισχύς για το Opel Mokka Electric

cars

BMW. Σε πλήρη εξέλιξη ο εξηλεκτρισμός της

cars

Hyundai: Αμφίβολο το μέλλον των i30 N και Kona N.

cars

Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η κακοκαιρία Daniel ακυρώνει το shakedown και κόβει την power stage

cars

Tο Mitsubishi ASX στην Ελλάδα

cars

Δεν τον βάζει ο Παναθηναϊκός για να μην πληρωθεί η ρήτρα αυτόματα – Νο1 για την Εθνική ο Σάντος!

Bury

Στοπ στην ανθρωπιστική νηοπομπή που θα ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Γάζα ζητούν από τον Μπλίνκεν Αμερικάνοι βουλευτές

cars

Ο Αμερικάνικος στρατός κατέστρεψε πλεούμενο σκάφος των Χούθι στην Υεμένη

Bury