CARSNEWS
AUTONEWS

Έκκληση Σολτς στο Ισραήλ να επιτρέψει μεγαλύτερης κλίμακας ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έκανε έκκληση σήμερα στο Ισραήλ να επιτρέψει πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα σε μεγαλύτερη κλίμακα, πριν από ένα διήμερο ταξίδι στη Μέση Ανατολή.

Ο Σολτς θα μεταβεί στο λιμάνι Άκαμπα της Ιορδανίας στην Ερυθρά Θάλασσα σήμερα προκειμένου να συναντηθεί αύριο, Κυριακή, με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα προτού πάρει το αεροπλάνο για το Ισραήλ για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

“Είναι απαραίτητο η βοήθεια να φθάσει στη Γάζα σε μεγαλύτερη κλίμακα τώρα. Θα είναι ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει επίσης να συζητήσω”, είπε ο Σολτς στους δημοσιογράφους πριν από το ταξίδι του.

Εξέφρασε επίσης ανησυχία για τη σχεδιαζόμενη επίθεση του Ισραήλ στην πόλη Ράφα της νότιας Λωρίδας της Γάζας, όπου πάνω από τους μισούς από τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα έχουν βρει καταφύγιο.

“Υπάρχει κίνδυνος μια γενική επίθεση στη Ράφα να έχει αποτέλεσμα πολλές φοβερές απώλειες αμάχων, το οποίο απαγορεύεται αυστηρά”, πρόσθεσε.

Η Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι έριξε παλέτες με τέσσερις τόνους ανθρωπιστική βοήθεια από αέρος σήμερα στον θύλακα.

“Κάθε πακέτο μετράει. Όμως οι αεροπορικές ρίψεις είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Related Articles

Νέο Nissan TITAN. Έτοιμο

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 7/4/2024

Bury

Kia. Μετασχηματίζεται και εξελίσσεται

cars

Οι εκδότες του περιοδικού που δημοσίευσε την «συνέντευξη» του Μίκαελ Σουμάχερ ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένειά του

cars

Νέου τύπου άδειες για την πρόσβαση των μεταναστών στην αγορά εργασίας – Πώς θα λειτουργούν η TalentVisa και η TechVisa

Bury

Νέο Renault Twingo. Στήριξη με νόημα και ουσία

cars

Φωτιά τώρα στη Μονεμβασιά

cars

Mercedes-Benz Vito Tourer Dark Edition. Για ξεχωριστές μετακινήσεις

cars

Μαρία Σάκκαρη: Εύκολη πρόκριση στον 3ο γύρο του Miami Open με νίκη επί της Γουάν

cars