CARSNEWS
F1 & RACES

Ένας γύρος στη νέα πίστα της F1 στη Μαδρίτη (vid)

Πώς θα είναι από οδηγικής πλευράς το νέο σιρκουί πόλης που θα εισέλθει στον κόσμο της Formula 1 το 2026; Ακολουθεί η απάντηση.

Το Grand Prix Ισπανίας αλλάζει «σπίτι» καθώς από το 2026. Ο αγώνας πραγματοποιείται στην πίστα της Βαρκελώνης από το 1991, όμως σε δύο χρόνια θα το δούμε στους δρόμους της Μαδρίτης.

Η ισπανική πρωτεύουσα κέρδισε τον… εμφύλιο και πήρε το Grand Prix για τα επόμενα χρόνια, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε ένα νέο σιρκουί πόλης. Το μήκους 5.47 χιλιομέτρων σιρκουί θα περιλαμβάνει και δημόσιους δρόμους αλλά και ένα μόνιμο κομμάτι που θα στηθεί στην περιοχή του συνεδριακού κέντρου IFEMA, στη βορειοανατολική πλευρά της πόλης.

Θα περιλαμβάνει 20 στροφές, με τις προσομοιώσεις να κάνουν λόγο για γύρο στο 1 λεπτό και 32 δευτερόλεπτα. Η χωρητικότητα στις κερκίδες θα είναι αρχικά στις 110.000, με πλάνο επέκτασης στις 140.000.

— Formula 1 (@F1) January 23, 2024

Πώς θα είναι όμως από οδηγικής άποψης η νέα διαδρομή που θα δούμε στη Formula 1 σε δύο χρόνια; Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και ορισμένων ταλαντούχων προγραμματιστών για προσομοιωτές έχουμε την απάντηση.

Η Williams Racing δημοσίευσε στα social media της βίντεο με ένα γύρο στο σιρκουί της Μαδρίτης, που θα φιλοξενήσει το GP Ισπανίας από το 2026. Όπως είναι λογικό, δεν πρόκειται για την πλήρη απεικόνισή της, όμως δεν θα διαφέρει πολύ από αυτό που θα δούμε σε δύο χρόνια από τώρα.

— WILLIAMS ΞSPORTS (@WilliamsEsports) January 24, 2024

Φωτογραφίες: formula_directa/X

Related Articles

Formula1: Τέλος οι διακοπές, την Κυριακή έχει αγώνα

cars

Formula 1 Nico Hulkenberg: 25 πράγματα που δεν ήξερες ενώ δηλώνει πανέτοιμος για τη νέα σεζόν

cars

Mercedes must take Hamilton’s disqualification ‘on the chin’

cars

Δοκιμές Μπαχρέιν – Ποιοι οδηγοί θα κάνουν ποδαρικό στη νέα σεζόν της F1

cars

M. Schumacher: Τι συμβαίνει με τον Πρωταθλητή;

cars

F1 2024: Ο πλήρης οδηγός για τη νέα σεζόν

cars

Μη βιαστείς να δικάσεις τη Ferrari

cars

Grand Prix στη Μόντσα έως και το 2025!

cars

Οι υπέρμαχοι του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας

cars