CARSNEWS
AUTONEWS

Έτοιμη για τον Δεκέμβριο η Lamborghini Huracan Sterrato!

Μία ματιά στα οικονομικά αποτελέσματα της Lamborghini για τους 9 μήνες του 2022 που έχουμε διανύσει μέχρι τώρα αρκεί για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι η ιταλική μάρκα βρίσκεται στην καλύτερη… φόρμα της ιστορίας της. Μεταξύ του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου, η Lamborghini πούλησε 7.430 αυτοκίνητα και παρουσίασε τζίρο της τάξης των 1.93 δισεκατομμυρίων ευρώ και λειτουργικά κέρδη που αγγίζουν τα 570 εκατομμύρια ευρώ (30.1% και 68.5% υψηλότερα αντίστοιχα σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2021).

Όπως θα περίμενε κανείς, η Urus αποτελεί το best-seller της εταιρίας, με 4.834 παραδόσεις κατά το 9-μηνο του ’22 αλλά η Huracan ήταν αυτή που παρουσίασε την μεγαλύτερη αύξηση (2.738 αυτοκίνητα, 11% σε σύγκριση με το ’21) ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι οι παραγγελίες που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της η Lamborghini καλύπτουν ακόμα και το πρώτο τρίμηνο του 2024! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι αρτίστες στην Sant Agata εφησυχάζουν. Η Lamborghini επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει την… διαφορετική Huracan Sterrato στο Μαϊάμι των Η.Π.Α. την 1η του ερχόμενου Δεκεμβρίου, δηλώνοντας παράλληλα ότι αυτή θα είναι η τελευταία μη-εξηλεκτρισμένη νέα Lamborghini αλλά και η τελευταία έκδοση της Huracan μέχρι να αποσυρθεί το μοντέλο από την ενεργό δράση – αν και θα μου επιτρέψεις να είμαι δύσπιστος ως προς το τελευταίο καθώς μου φαίνεται περίεργο να μην έχει προγραμματιστεί κάποια ειδική “αποχαιρετιστήρια” έκδοση.

Να θυμίσουμε ότι η Huracan Sterrato θα αποτελέσει την έκδοση παραγωγής του ομώνυμου πρωτότυπου που είχε παρουσιαστεί το 2019. Εκείνο διέθετε αυξημένη κατά 47 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερα κατά 30 χιλιοστά μετατρόχια και διαφορετικό bodykit που περιελάμβανε φυσικά τα απαραίτητα προστατευτικά ενώ χάριζε στο concept μία όψη που δεν έχουμε συνηθίσει για την Huracan. Δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα μεταφραστούν αυτά τα χαρακτηριστικά στην Sterrato παραγωγής αλλά οι εικόνες που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Lamborghini μας κάνουν να ανυπομονούμε για την επίσημη πρεμιέρα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

ΣΥΡΙΖΑ για διαρροή email: Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα οι αποκαλύψεις θα είχαν οδηγήσει σε αποπομπή της υπουργού

cars

Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW iX5 Hydrogen.

cars

Η XM Label Red είναι η ισχυρότερη BMW όλων των εποχών

cars

Νέο Opel Insignia GSi. Με εξελιγμένη τετρακίνηση

cars

Ένα Honda S2000 με ηλεκτρισμό & 650 ίππους

cars

To Historic Acropolis Rally στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το 2024

cars

Η Toyota συνεχίζει την εξέλιξη solid state μπαταριών με το βλέμμα στο 2025.

cars

Παρλιάρος: «Φοβόντουσαν κάποιοι ότι θα τους κολλήσω AIDS από τα γλυκά»

Bury

Skoda Octavia Grand Coupe 1.5 TSi 150 PS. Με ισχυρή ταυτότητα

cars