CARSNEWS
AUTONEWS

Έφτασε το τέλος για το Kia Stinger.

Κατά γενική ομολογία, το Kia Stinger είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Το timing του ήταν  τραγικό. Το εντυπωσιακό 4-θυρο coupe είχε πολύ καλό ζύγισμα, ισχυρούς κινητήρες, ποιότητα και design αλλά ήρθε την εποχή που το αγοραστικό κοινό απομακρύνονταν από τέτοιου είδους μοντέλα προτιμώντας SUVs και crossovers. Η στροφή της εταιρίας στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης επίσης, δεν βοήθησε ιδιαίτερα την περίπτωση του. Τόσο ο ειδικός τύπος στις αγορές όπου ήταν διαθέσιμο όμως, όσο και οι σχετικά λίγοι ιδιοκτήτες του Stinger είχαν καλά λόγια να πούνε για το κορεατικό grand tourer. Όπως και να έχει, το Kia Stinger μας αποχαιρετά με μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής: την “Tribute Edition”.

Η Kia αναφέρει πως μόλις 1.000 Stinger Tribute Edition θα κατασκευαστούν και θα γίνουν διαθέσιμα παγκοσμίως και όλα θα εξοπλίζονται με μαύρες δαγκάνες για το σύστημα πέδησης της Brembo, μαύρες ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών και το χαρακτηριστικό “Moonscape” γκρι ματ χρώμα που βλέπεις στις φωτογραφίες. Αυτό συνδυάζεται με τις “Terracotta” δερμάτινες επενδύσεις στην καμπίνα ενώ η εταιρία επέλεξε το φινίρισμα του πάνω μέρους του ταμπλό και των θυρών να είναι faux-carbon. Δυστυχώς, το Stinger Tribute Edition δεν διαθέτει απολύτως καμία αναβάθμιση ή μετατροπή στα μηχανικά και στο στήσιμο του και λέω δυστυχώς όχι επειδή χρειάζεται κάτι τέτοιο αλλά επειδή θα αύξανε τον βαθμό της διαφορετικότητας του ως ειδική έκδοση.

Είναι κρίμα που το Kia Stinger πρέπει να αποχωρήσει. Κρίμα γιατί ήταν ένα πραγματικά καλό αυτοκίνητο και επειδή ήταν μία προσπάθεια της κορεατικής μάρκας να μην “παίξει” στο συνηθισμένο γήπεδο. Ο τελικός κριτής όμως είναι η αγορά και για οποιονδήποτε λόγο, αυτή αποφάσισε πως έφτασε η ώρα για το Stinger. Δεν πειράζει, το πνεύμα του Stinger θα συνεχίσει να ζει σε όλα τα μοντέλα της Kia που φοράνε το σήμα “GT” και αυτό έγινε εμφανές ήδη από το… καταιγιστικό EV6 GT!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έβελυν Καζαντζόγλου: Δεχόμουν bullying, με έριχναν στις λάσπες και μου κολλάγανε τσίχλες στα μαλλιά

cars

Survivor: Η Ευγενία Μπόρλα είναι υποψήφια για αποχώρηση

cars

Αρχίσαμε…

cars

Ford Mustang Mach-E. Εξελιγμένη και στη ταχυφόρτιση

cars

Jeep Gladiator Willys. Νέα έκδοση με βαριά κληρονομιά.

cars

Bridgestone Potenza Sport. Υψηλών επιδόσεων

cars

Τρίτη σερί νίκη των Μπλε στο Survivor – Ο Χριστόφορος Ταξίδης τρίτος υποψήφιος για αποχώρηση

Bury

Πλησιάζει, ριζικά διαφορετικό το νέο Opel Astra.

cars

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων, 24/3/2024

cars