CARSNEWS
AUTONEWS

Έχει σύνδρομο αποθησαύρισης και παίρνει στα παιδιά της ρούχα ή παιχνίδια πάντα από δεύτερο χέρι

Μια μαμά διχάζει με την επιλογή της να παίρνει στα παιδιά της μόνο ρούχα ή παιχνίδια που προέρχονται από δεύτερο χέρι, αντί να αγοράζει καινούργια, ενώ υποστηρίζει ότι πάσχει από το σύνδρομο αποθησαύρισης.

Η 34χρονη Francesca Ramsden έχει δύο παιδάκια και ποτέ δεν τούς αγοράζει κάτι καινούργιο. Αντιθέτως, μαζεύει τα χρήματα που θα ξόδευε, είτε για οικογενειακές διακοπές στο εξωτερικό, είτε για άλλες υποχρεώσεις.

«Μερικές φορές με κοροϊδεύουν. Με αποκαλούν τσιγκούνα, επειδή βάζω fillers, αλλά δεν αγοράζω καινούργια παιχνίδια. Όμως εξοικονομώ αρκετές χιλιάδες», υποστήριξε η μητέρα, σύμφωνα με τη Mirror.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια και πάντα χρησιμοποιούνταν φθηνά προϊόντα ή ό,τι έπαιρναν από φιλανθρωπίες. Έτσι, μπορεί πλέον να έχει καλύτερη οικογενειακή άνεση, αλλά δεν ξεχνάει το παρελθόν της.

«Δεν πετάω τίποτα, το σπίτι μου μοιάζει με μαγαζί, με όλα αυτά που έχω μαζέψει. Μερικές φορές χαρίζω μερικά αντικείμενα, για να μην γκρινιάζει ο σύζυγος από τον χώρο που πιάνουν», είπε η 34χρονη.

Τι είναι το σύνδρομο αποθησαύρισης

Το σύνδρομο αποθησαύρισης αναγνωρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περίπου το 2018, ενώ σύμφωνα με ειδικούς αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία.

Χαρακτηρίζεται από υπερβολική συσσώρευση αντικειμένων, αλλά και την αδυναμία του ασθενούς να αποχωριστεί κάποιο από αυτά. Επίσης, ορίζεται από την ανεξέλεγκτη ανάγκη του να συνεχίσει να τα κατέχει νιώθοντας έντονη δυσφορία ακόμα και στη σκέψη να απαλλαγεί από αυτά. Όσο για την αποθήκευσή τους, γίνεται με τρόπο χαοτικό και ακατάστατο, έστω κι αν αυτό επηρεάζει την καθημερινότητα και τις κινήσεις στο σπίτι.

Σύμφωνα με ειδικούς, ο ασθενής κινδυνεύει σε επίπεδο κοινωνικό, ψυχολογικό και σωματικό, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε μειωμένη ποιότητας ζωής και κοινωνική απόσυρση. Η πάθηση αντιμετωπίζεται με ψυχοφαρμακολογία και ψυχοθεραπεία, αλλά και εκπαίδευση και κοινωνική υποστήριξη.

Related Articles

Lada Niva Bronto. Από τη Ρωσία με πολύ αγάπη!

cars

Η Ford αναβιώνει το όνομα Lightning για το ηλεκτρικό F-150.

cars

Opel Corsa-e. Mε γρήγορη και εύκολη φόρτιση

cars

Χρησιμοποίησα τη skincare τεχνική «με τη φορά του ρολογιού» και δεν έχω ούτε μία ρυτίδα στα 40 μου

cars

Τέσσερα πανίσχυρα γερμανικά οικογενειακά μάχονται για την επικράτηση!

cars

Mazda3. Το Women’s World Car Of The Year.

cars

McLaren 765LT. Όταν το ήδη ταχύ, γίνεται ταχύτερο!

cars

Αυτό είναι το νέο Volkswagen Caddy.

cars

Euro NCAP: Διακρίσεις για Ford, Hyundai και Toyota.

cars