CARSNEWS
AUTONEWS

Αδιανόητες καταστάσεις! Οι καρχαρίες της Βραζιλίας παίρνουν άθελά τους… κοκαΐνη

Οι καρχαρίες στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας βρέθηκαν θετικοί σε κοκαΐνη, λένε οι επιστήμονες.

Θαλάσσιοι βιολόγοι εξέτασαν 13 βραζιλιάνικους καρχαρίες οι οποίοι συλλέχθηκαν από τις ακτές κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο στους οποίους διαπιστώθηκαν υψηλά επίπεδα κοκαΐνης στους μύες και το συκώτι τους.

Οι συγκεντρώσεις ήταν έως και 100 φορές υψηλότερες απ’ ότι είχε παρατηρηθεί προηγουμένως σε άλλα υδρόβια πλάσματα.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Oswaldo Cruz, είναι η πρώτη που εντόπισε την παρουσία κοκαΐνης σε καρχαρίες.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κοκαΐνη εισχωρεί στα νερά μέσω παράνομων εργαστηρίων όπου παρασκευάζεται το ναρκωτικό ή μέσω περιττωμάτων χρηστών ναρκωτικών.

Οι ποσότητες κοκαΐνης που χάθηκαν ή πετάχτηκαν από διακινητές στη θάλασσα θα μπορούσαν επίσης να είναι μια πηγή, αν και αυτό είναι λιγότερο πιθανό, λένε οι ερευνητές.

Η Sara Novais, θαλάσσια οικοτοξικολόγος στο Κέντρο Θαλασσίων και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πολυτεχνείου της Leiria, δήλωσε στο περιοδικό Science ότι τα ευρήματα είναι «πολύ σημαντικά και δυνητικά ανησυχητικά».

Όπως αναφέρει το BBC όλοι οι καρχαρίες ήταν θηλυκοί σε εγκυμοσύνη, και οι συνέπειες της έκθεσης στην κοκαΐνη για τα έμβρυα είναι άγνωστες, λένε οι ειδικοί.

Απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί εάν η κοκαΐνη αλλάζει τη συμπεριφορά των καρχαριών.

Ωστόσο, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι τα ναρκωτικά είναι πιθανό να έχουν παρόμοια αποτελέσματα στα ζώα όπως και στους ανθρώπους.

Πέρυσι, χημικές ενώσεις συμπεριλαμβανομένης της βενζοϋλεκγονίνης, η οποία παράγεται από το ήπαρ μετά από χρήση κοκαΐνης, βρέθηκαν σε δείγματα θαλασσινού νερού που συλλέχθηκαν στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Αγγλίας.

Related Articles

«Έχουμε κόντρα για μια κοπέλα, έβγαλε ένα μαχαίρι με 25 εκατ. λάμα» – Συγκλονίζει ο 19χρονος, θύμα της επίθεσης στη Νέα Μάκρη

Bury

Mini: Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν είναι απαραίτητος για ένα JCW.

cars

Ο Κλοπ άνοιξε λογαριασμό στο Instagram και συγκινεί με το μήνυμά στους φαν της Λίβερπουλ – «Φτάνουμε κοντά στο τέλος»

cars

«Amore Eterno»: H δισεκατομμυριούχος Sudha Reddy φόρεσε το ακριβότερο κόσμημα στο Met Gala και ήταν δώρο του συζύγου της

Bury

Νέο Honda Civic Type R. Διαθέσιμο από 51500 Ευρώ

cars

BMW X6 30d xDrive. Ανανεωτική

cars

Άκου τον ήχο της πρώτης ηλεκτρικής Maserati.

cars

Έπεσαν δέντρα από το μπουρίνι που σάρωσε τη Θεσσαλονίκη

Εξέγερση στις φυλακές του Σεν Μαρκ στην Αϊτή

Bury