CARSNEWS
AUTONEWS

Αναβαθμισμένο Audi Q7: Σε 5θέσιες, 7θέσιες εκδόσεις, τετρακίνηση και diesel κινητήρα

Η Audi αναβαθμίζει τη ναυαρχίδα των οικογενειακών της SUV με φρέσκο σχεδιασμό και εξελιγμένη τεχνολογία. Ο νέος σχεδιασμός αμαξώματος υπογραμμίζει τον χαρακτήρα του SUV της Audi, το οποίο προσφέρει first- class ανέσεις και γενναιόδωρους χώρους για έως και επτά επιβάτες. Για πρώτη φορά στο Q7, οι προβολείς HD Matrix LED, με λέιζερ ως πρόσθετη μεγάλη δέσμη, διαθέτουν ψηφιακά φώτα ημέρας DLR με δυνατότητα επιλογής της φωτεινής υπογραφής, ενώ τα πίσω ψηφιακά OLED φώτα προσφέρουν τέσσερα επιλέξιμα μοτίβα. Νέες ζάντες, χρώματα, διακοσμητικά ένθετα και καθίσματα με ραφές αντίθεσης προσδίδουν στο πιο ευέλικτο SUV της γκάμας Q ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο προσαρμοστικότητας.

Με μήκος πάνω από πέντε μέτρα, μεταξόνιο περίπου τριών μέτρων, χώρους για επτά άτομα και πορτμπαγκάζ έως και 2.035 λίτρων, το Q7 αναδείχθηκε, από την πρώτη μόλις γενιά του, ως η ναυαρχίδα στην κατηγορία των SUV.

Μετά το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς το 2015 (με σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης) και μια αναβάθμιση το 2019, η σχεδίασή του Q7 εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο κατά την ανανέωσή του το 2023. Στη νέα του αναβάθμιση το μεγάλο SUV εναρμονίζεται πλέον με τη σύγχρονη γλώσσα σχεδιασμού της μάρκας.

Audi Q7

Σχεδίαση

Η εμβληματική μάσκα Singleframe με τον οκταγωνικό σχεδιασμό εντυπωσιάζει με τα κάθετα ένθετα που στη βασική έκδοση μοιάζουν με σταγόνα και στην S line αποκτούν ένα σχήμα L.

Η Audi έχει συστηματικά μειώσει τα πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία προκειμένου να προσδώσει στο αμάξωμα μια πιο ξεκάθαρη και λιτή εμφάνιση. Μέρη του εμπρός προφυλακτήρα, των θυρών και του διαχύτη, διατίθενται σε κοντράστ χρώματα που υπογραμμίζουν την στιβαρή εκτός δρόμου εμφάνιση, ενώ το εξωτερικό πακέτο S line ξεχωρίζει με τις έντον τονισμένες πλευρικές εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, προσδίδοντας μια πιο σπορ εμφάνιση.

Ταυτόχρονα, η μάσκα εντυπωσιάζει με τον ξεχωριστό ανεξάρτητο χρωματικά σχεδιασμό της. Τα προαιρετικά διαθέσιμα πακέτα Black και Black Plus προσφέρουν ιδιαίτερο στυλ περιμετρικά της Singleframe, στα παράθυρα, τις πόρτες και τους προφυλακτήρες.

Νέος εξοπλισμός

Η Audi βελτίωσε για ακόμη μια φορά τη γκάμα εξοπλισμού του Q7. Οι ραφές στις επενδύσεις των καθισμάτων, στη βασική έκδοση, είναι πλέον στάνταρ σε γκρι κοντράστ χρώμα. Επιπλέον, η γκάμα των ζαντών προσφέρει μια επιλογή από πέντε νέα σχέδια από τις 20 έως και τις 22 ίντσες.

Πέρα από τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, έχει αναβαθμιστεί μεταξύ άλλων και το virtual cockpit, στο οποίο απεικονίζεται σε εκπληκτική ποιότητα Full HD η λειτουργία προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, άλλοι χρήστες του δρόμου (φορτηγά, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες), η προειδοποίηση απόστασης, η υποβοήθηση διασταυρώσεων, οι online πληροφορίες για τους φωτεινούς σηματοδότες κ.α.

Audi Q7

Ασφαλές σε κάθε επιφάνεια

Η ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης, τα συστήματα πρόωσης, πέδησης και ελέγχου, έχουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας ασφαλής, αποδοτικής και άνετης οδηγικής εμπειρίας. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση με σύστημα συνεχώς προσαρμοζόμενης απόσβεσης διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός, ενώ το προηγμένο πακέτο ανάρτησης, με ηλεκτρομηχανικές ενεργητικές αντιστρεπτικές ράβδους και σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης, διατίθεται επίσης προαιρετικά

Ένα άλλο χαρακτηριστικό υποβοήθησης είναι το remote park assist plus, το οποίο χρησιμοποιεί μια κάμερα (σε συνδυασμό με τους αισθητήρες ραντάρ και υπερήχων) για να ελιχθεί εύκολα το Q7 σε στενούς χώρους στάθμευσης.

Ο χρήστης μπορεί να ελέγχει τους ελιγμούς στάθμευσης χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi στο smartphone του.

Audi Q7

Συστήματα κίνησης

Στην Ελληνική αγορά διατίθεται η έκδοση 50 TDI quattro (συνδυασμένη κατανάλωση σε l/100 km: 8,4-7,8 με εκπομπές CO2 σε g/km: 220-204) που αποδίδει 286 ίππους και 600 Nm ροπής. Όσο για τα 0-100 χλμ./ώρα αυτά καλύπτονται σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική φτάνει τα 241 χλμ./ώρα.

O κινητήρας συνεργάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο tiptronic, τη μόνιμη τετρακίνηση quattro και το ήπιο υβριδικό σύστημα, το οποίο μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 0,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Τα βασικά στοιχεία του mild hybrid συστήματος είναι μια μπαταρία ιόντων λιθίου και μια μίζα ιμάντα/ γεννήτριας (BAS). Σε ταχύτητες μεταξύ 55 και 160 χλμ./ώρα και όταν ο οδηγός παίρνει το πόδι του από το γκάζι, το Q7 μπορεί να κινείται με προσωρινά απενεργοποιημένο τον κινητήρα για έως και 40 δευτερόλεπτα.

Audi Q7

Εσωτερικό

Τόσο οι 5θέσιες όσο και οι 7θέσιες εκδόσεις του Q7 συνδυάζουν το κύρος με την πρακτικότητα. Με μεγάλο μήκος, άπλετο χώρο για τα κεφάλια και τους αγκώνες (εμπρός και πίσω) και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν ένα ευρύχωρο και άνετο περιβάλλον, ενώ ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων, ο χώρος αποσκευών στην 5θέσια έκδοση προσφέρει από 780 έως 1.908 λίτρα.

Το λανσάρισμα στην αγορά του αναβαθμισμένου Q7 ξεκινά το πρώτο τρίμηνο του 2024, αλλά την Ελληνική αγορά το λανσάρισμα έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2024.

Related Articles

Formula 1: Ο Λιούις Χάμιλτον εξαιρέθηκε από την απαγόρευση κοσμημάτων για τους οδηγούς

cars

Σοκαριστική αποκάλυψη από επιζώντα της σφαγής της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova – «Σχεδόν 50 άτομα αυτοκτόνησαν»

Bury

Το νέο Citroën C3 Aircross έρχεται να ταράξει τα νερά της αγοράς αυτοκινήτου

cars

Ford. Πρωτοβουλία για το περιβάλλον

cars

Αντιδρά η γιαγιά της 12χρονης από τον Κολωνό για την απαλλαγή του Μίχου από τον βιασμό

cars

Η Σουηδία που φιλοξενεί τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision ετοιμάζεται για αντιισραηλινές διαμαρτυρίες

cars

Tα Plug-in Hybrid της Jeep. Tα plug in hybrid μοντέλα στην αφετηρία

cars

Polestar 0. Το πρώτο πραγματικά “κλιματικά ουδέτερο”!

cars

Σοφά λόγια αρχαίων για το πεπρωμένο

Bury