CARSNEWS
MOTONEWS

Αποχωρεί η BMF από τη FEMA

Αποχωρεί η BMF από τη FEMA
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/08/2023

Το Brexit, το οικονομικό κόστος και η αλλαγή προτεραιοτήτων οδήγησαν την Βρετανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (BMF) να διαλέξει την αποχώρηση από τη FEMA.

Ποιο φίλτρο είναι ιδανικό για την μοτοσυκλέτα σου

Η Βρετανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (BMF) ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Μοτοσυκλέτας (FEMA).

Ο λόγος είναι αρκετά απλός. Μετά το Brexit, πολλά άλλαξαν – συμπεριλαμβανομένων των νόμων που ισχύουν για τις κλασσικές μοτοσυκλέτες. Μια συγκεκριμένη περίπτωση μιας Triumph που βρέθηκε να κατάσχεται σε μάντρα το 2022 ανάγκασε τόσο την BMF όσο και την FEMA να δράσουν και αυτό έδειξε κάπως το όριο της ικανότητας της FEMA να προστατεύει τα συμφέροντα μοτοσυκλετιστών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

“Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι οι αναβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τους νόμους που τους αφορούν εδώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε ο Jim Freeman, πρόεδρος της BMF. “Δεν μπορούμε πλέον να βασιζόμαστε στην FEMA να το κάνει αυτό για εμάς, καθώς ένα οργανισμός βασισμένος στην Ευρωπαϊκή Ένωση χάνει την επαφή του και την χρησιμότητά του για τους Βρετανούς αναβάτες”.

Το θέμα επίσης είναι οικονομικό. Οι υπεύθυνοι της BMF νιώθουν ότι οι 12.000 λίρες τον χρόνο που απαιτούνται για να παραμένουν μέλη της FEMA θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλους σκοπούς, που θα προωθήσουν τα συμφέρονται των μοτοσυκλετιστών στην Γηραιά Αλβιώνα. 

Η διαδικασία της αποχώρησης θα πραγματοποιηθεί το 2024, ενώ μέχρι τότε οι υπεύθυνοι της BMF που βρίσκονται στην FEMA θα συνεχίσουν να τελούν κανονικά τα καθήκοντά τους.

Related Articles

H μηχανή που βγήκε από τα πιο τρελά όνειρα του Batman

cars

Piaggio Group – Άλλος ένας όμιλος με κέρδη ρεκόρ για το 2022

cars

ΣΟΚ: Μαχαιρωμένη στο στήθος βρέθηκε η νεκρή 28χρονη από το Τυχερό

cars

KTM 390 Adventure SW: Η Α2 μοτοσυκλέτα με την καλύτερη τεχνολογία

Bury

Τι είπαν οι οδηγοί της Ducati για το ντεμπούτο του Marc Marquez με την Ducati: “Περιμέναμε να είναι γρήγορος”

cars

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Νεκρός οδηγός μοτοσυκλέτας σε τροχαίο δυστύχημα

cars

Νεκρός ο γνωστός μοτοσυκλετιστής Νίκος Πανάρετος σε δυστύχημα

cars

Χριστουγεννιάτικο δώρο που ξαφνιάζει: Κατάψυξη ωαρίων στους υπαλλήλους της προσφέρει Ελληνική εταιρεία

cars

Moto Guzzi Stelvio: Αυτή είναι η τιμή του ιταλικού Adventure

cars