CARSNEWS
F1 & RACES

Βασέρ: Πρέπει να επισπεύσουμε τις αναβαθμίσεις μας

Η ιταλική ομάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά το πρώτο φετινό της εντός έδρας τριήμερο. Οι Λεκλέρ και Σάινθ σημείωσαν το 1-2 στο FP2 με την πρώτη αναβαθμισμένη εκδοχή της SF-24 να δείχνει ότι λειτουργεί.

Ωστόσο όσο προχωρούσε το τριήμερο οι Red Bull και McLaren έφτασαν να μάχονται για την πρωτοκαθεδρία στην Εμίλια-Ρομάνια. Η Ferrari του Λεκλέρ μπορεί να μην απείχε πολύ από τις Red Bull και McLaren των Φερστάπεν και Νόρις αντίστοιχα. Εντούτοις δεν έδειξε ικανή να μπει στη μάχη για τη νίκη. Αυτή εξελίχθηκε, τελικά, σε υπόθεση για δύο με την McLaren να είναι η μόνη που μπόρεσε να προβληματίσει τον Φερστάπεν μέχρι τέλους.

Ο Λεκλέρ τερμάτισε στην τρίτη θέση, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τους tifosi. Τόσο εκείνος όσο και ο Φρεντ Βασερ, όμως, γνωρίζουν ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά. «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο της σεζόν στο οποίο πρέπει να επιταχύνουμε την εξέλιξη του μονοθέσιου μας» δήλωσε ο Βασέρ μετά την Ίμολα.

Κυνηγώντας τα τελευταία εκατοστά

Η McLaren έφερε την αναβαθμισμένη εκδοχή της MCL38 στο Μαϊάμι και χάρη στην κίνηση αυτή πήρε την πρώτη της νίκη. «Όταν έχεις τρεις ομάδες μέσα στο ίδιο δέκατο, το να φέρεις τις αναβαθμίσεις σου έναν αγώνα νωρίτερα από τους υπόλοιπους μπορεί να σε φέρει από την 5η στην 1η θέση» παραδέχτηκε ο επικεφαλής της Ferrari.

«Ο χρόνος είναι, πια, κρίσιμος. Πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα. Παράλληλα, όμως, πρέπει να προσέξουμε και το πώς θα κερδίσουμε τα τελευταία εκατοστά του δευτερολέπτου. Το παιχνίδι πλέον παίζεται εκεί, δεν πρέπει να καλύψουμε 5 δέκατα» υπογράμμισε ο Γάλλος.

Στην Ίμολα, πάντως, η διαφορά της Red Bull από τις McLaren και Ferrari ήταν σαφώς μικρότερη από ότι στην αρχή της σεζόν. Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε και τους επόμενους αγώνες ώστε να δούμε το εάν η τάση αυτή θα συνεχιστεί.

Όπως και να έχει το πράγμα, ο Βασέρ αισιοδοξεί. «Αυτά είναι πολύ καλά νέα για την F1 και το φετινό πρωτάθλημα. Έπειτα από αγώνα 70 γύρων είχαμε τρεις ομάδες εντός 7 δευτερολέπτων. Αυτό σημαίνει ότι η μεταξύ τους διαφορά είναι μικρότερη του ενός δέκατου ανά γύρο» επεσήμανε ο Βασέρ.

Related Articles

F1 GP Αυστρίας:Νικητής ο Φερστάπεν

cars

Formula 1: Ο κακός μπαμπάς του Μαξ Φερστάπεν

cars

Προβλήματα στην υβριδική μηχανή της Mercedes;

cars

F1 GP Μαϊάμι: Πρώτη pole στο Μαϊάμι για τον Μαξ

Bury

F1: Δείξε μου το χρήμα!

cars

GP ΗΠΑ: 1-2 οι Mercedes στο FP1

cars

To F1 Vlog για τη μάχη του Σότσι

cars

F1: Οι πιο… value for money οδηγοί του 2022!

cars

Red Bull Showrun by Alumil: Το countdown ξεκινά!

cars