CARSNEWS
F1 & RACES

Δίνει νέα ευκαιρία στον Sergio Perez ως το τέλος της σεζόν η Red Bull

Στην πολυαναμενόμενη συνάντηση απολογισμού των 14 πρώτων αγώνων της σεζόν της Red Bull στην Αγγλία, η βασική είδηση είναι η παραμονή του Perez και για τα υπολειπόμενα 10 Grand Prix…

H αδιάκοπη πτώση στην απόδοση του Perez τις τελευταίες εβδομάδες δεν θα του στερήσει τη θέση του στη Red Bull, βάσει των πληροφοριών που ‘βγαίνουν’ από το Milton Keynes.

Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό δεν ήταν αρκετές, βάσει και της φιλοσοφίας της Red Bull τα προηγούμενα χρόνια. Να όμως, που οι ιθύνοντες της ομάδας δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στον Μεξικανό δίνοντας του ‘ψήφο εμπιστοσύνης’ τουλάχιστον ως το τέλος της σεζόν.

Ο κυριότερος λόγος που οι πιθανότητες παραμονής δεν ήταν αρκετές ήταν οι αντιδράσεις εντός ομάδας στο Βέλγιο. Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά την καρό σημαία στο Βέλγιο, ο Dr.Helmut Marko ανέφερε χαρακτηριστικά: ”O Perez σε αυτό τον αγώνα κατέρρευσε…”

Απ’ ότι φαίνεται, όμως, η άποψη του Marko δεν έχει την ίδια επιρροή εντός Red Bull, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια…

Δεν έπεισαν Tsunoda, Ricciardo

Αναζητώντας τους λόγους για τους οποίους η Red Bull πήρε αυτή την απόφαση, η σκέψη πάει κατευθείαν στους πιθανούς αντικαταστάτες.

Προφανώς, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές δεν πείστηκαν πως εάν αντικατασταθεί ο Perez από κάποιον εκ των Lawson, Tsunoda, Ricciardo, η προσαρμογή θα είναι τόσο άμεση που θα έκανε τη μεγάλη διαφορά.

Για τον Lawson, η πρόσληψη του πλάι στον Verstappen σε μια τόσο καίρια καμπή της σεζόν θα ήταν τεράστιο ρίσκο, ενώ ο Tsunoda μπορεί να έχει δείξει καλά στοιχεία, αλλά είναι φανερό πως σε συνθήκες πίεσης κάνει εύκολα το λάθος. Κάπως έτσι φτάνουμε στην περίπτωση του Ricciardo.

Στα υπέρ του Αυστραλού είναι η παρουσία του για χρόνια στο τιμόνι μιας Red Bull, μα το γεγονός πως δεν μπορεί να νικήσει εντός RB τον Tsunoda αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας. Με λίγα λόγια, η συζήτηση δεν ξεκίνησε με την ευκαιρία που ο ίδιος έπεισε πως αξίζει, αλλά με την κάκιστη απόδοση του Perez…

Εν κατακλείδι, η διαφορά στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών μειώνεται ραγδαία, με την McLaren να πιέζει ασφυκτικά. Στο καλοκαιρινό break, η διαφορά των δύο είναι μόλις στους 42 πόντους.

Θα δικαιωθεί η Red Bull στο τέλος της σεζόν για αυτή την κρίσιμη απόφαση που πήρε πριν λίγες ώρες…;

Και βέβαια, μην ξεχάσετε να δείτε το τελευταίο επεισόδιο του podcast του F1Racingnews, “GP2 Podcast…GP2”:

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord,Twitter

Related Articles

GP Γαλλίας: Ταχύτερος και στο FP3 ο Verstappen

cars

Danica Patrick revealed as new Drive to Survive pundit alongside former F1 team boss

cars

Δεν θα τρέξει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η F1

cars

Μπραντ Πιτ νέα ταινία: Με ειδική στολή της Φόρμουλα 1 εμφανίστηκε ο ηθοποιός

cars

Our verdict on F1’s proposed new points system

cars

Five great United States GP battles from the F1 archive

cars

Συγκλονιστικά λόγια για τον Σουμάχερ: «Η πιο θλιβερή σκέψη είναι ότι ο Μίκαελ δεν είναι κοντά σε αυτό που θυμόμαστε»

cars

The Formula 1 Gossip Column: Latest news from around the sport

Bury

F1 GP Εμίλια Ρομάνια: Στην pole position o Bottas

cars