CARSNEWS
F1 & RACES

Συγκλονιστικά λόγια για τον Σουμάχερ: «Η πιο θλιβερή σκέψη είναι ότι ο Μίκαελ δεν είναι κοντά σε αυτό που θυμόμαστε»

Ο πρώην συμπαίκτης του Μίκαελ Σουμάχερ, Τζόνι Χέρμπερτ παραδέχτηκε ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δεν είναι έτσι όπως τον θυμόμαστε.

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις. Ήταν 29 Δεκεμβρίου του 2013 όταν ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, βγήκε εκτός της πίστας του χιονοδρομικού κέντρου, όπου έχασε τον έλεγχο κι έπεσε δυνατά με το κεφάλι πάνω σε έναν βράχο. Ο μόνος λόγος που βρίσκεται εν ζωή, είναι επειδή φορούσε κράνος.

Για 250 ημέρες ο Σουμάχερ έπεσε σε τεχνητό κώμα στο νοσοκομείο, προτού επιστρέψει στο σπίτι του για ανάρρωση. Είναι εξαιρετικά σπάνιες οι ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας του «θρύλου» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς η οικογένειά του και οι δικοί του άνθρωποι το αποφεύγουν. 

Πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη που παραχώρησε ο δημοσιογράφος της Formula 1 και στενός φίλος του Μίχαελ Σουμάχερ, Ρότζερ Μπενουά, υποστήριξε πως η περίπτωση του 54χρονου Γερμανού είναι «χωρίς ελπίδα» σε μια τραγική ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του.

Ερωτηθείς για τη κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ, ο Μπενουά ανέφερε: «Υπάρχει μόνο μία απάντηση σε αυτή την ερώτηση και αυτή είναι εκείνη που είχε δώσει ο γιος του Μικ, μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του το 2022: «Θα έδινα τα πάντα για να μιλήσω στον μπαμπά». «Αυτή η πρόταση λέει τα πάντα για το πώς είναι ο πατέρας του εδώ και περισσότερες από 3.500 ημέρες. Μια υπόθεση χωρίς ελπίδα».

Μερικές ώρες πριν αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας του θρύλου της F1 o Τζόνι Χέρμπερτ. Ο πρώην συμπαίκτης του Μίκαελ Σουμάχερ στην Benetton παραδέχτηκε ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 «δεν είναι κοντά» στο να είναι το ίδιο άτομο που θυμούνται όλοι.

Πρώην οδηγός F1: «Αυτός κατέστρεψε την καριέρα του Μικ Σουμάχερ»

Μιλώντας στο Grosvenor Sport o Χέρμπερτ είπε: «Δεν υπάρχουν ποτέ νέα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ποτέ δεν ακούμε θετικά νέα. Είναι φρικτή η σκέψη ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να είναι κοντά στον Μίκαελ που όλοι θυμόμαστε και αυτό είναι πολύ λυπηρό».

Related Articles

Williams ‘counting down the days’ until arrival of Pat Fry

cars

Formula 1 – Κατάρ: Με τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο κράνος του ο Λιούις Χάμιλτον (εικόνες)

cars

Formula 1: Οι μηχανές ζεσταίνονται (πρόγραμμα, αλλαγές, οδηγοί…)

cars

Η απίστευτη στιχομυθία μεταξύ Ράσελ και Βολφ (vid)

cars

LIVE το Grand Prix της Formula 1 στη Σιγκαπούρη

cars

Αφοσιώνεται αποκλειστικά στη Formula 1 η Audi

cars

Ραχέλ Φρέι στο GWomen: «Ονειρευόμαστε να έχουμε μία Iron Dame στη Formula 1»

cars

Ο Schumacher έβαλε τα θεμέλια της επιτυχίας της Mercedes

cars

F1 Manager 2023 available now in Xbox Game Pass

cars