CARSNEWS
MOTONEWS

ΕΛ.ΑΣ. – Πρόστιμο ρεκόρ 21.140 ευρώ σε αναβάτη που πέρασε 12 κόκκινα φανάρια

Honda – Όλο και πιο κοντά στην παραγωγή το CB1000 Hornet

Με πατέντες που θα προσφέρουν καλύτερη εισαγωγή αέρα στον κινητήρα

motomag Honda – Όλο και πιο κοντά στην παραγωγή το CB1000 Hornet

To CB1000 Hornet το οποίο είδαμε στην έκθεση της EICMA θα είναι όπως φαίνεται σύντομα κοντά μας καθώς η Honda έκανε γνωστές κάποιες νέες πατέντες τις οποίες θα δούμε στο νέο γυμνό μοντέλο της.

Η Honda με το νέο CB1000 Hornet στοχεύει στον ανταγωνισμό των sport γυμνών, πλην της κατηγορίας των streetfighter όπου οι ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν τον πρώτο λόγο. Η εμφάνιση του είχε από την πρώτη στιγμή δημιουργήσει θέμα καθώς πολλά σημεία της μοτοσυκλέτας μοιάζουν να είναι δανεισμένα από μοντέλα άλλων Ιαπώνων κατασκευαστών καλή ώρα όπως το Kawasaki Z 1000 R, ενώ η αισθητική της έρχεται πιο κοντά στις δημιουργίες των κινέζων κατασκευαστών που πλέον εμφανίζονται η μία πίσω από την άλλη.

Honda – Όλο και πιο κοντά στην παραγωγή το CB1000 Hornet

Τώρα όσον αφορά την απόδοση στο CB1000 Hornet συναντάμε τον τετρακύλινδρο εν σειρά Euro 5+ κινητήρα ο οποίος προέρχεται από το Fireblade του 2017 με την ισχύ να αγγίζει τους 147,5 ίππους. Δεν τα λες και λίγα τα 150 σχεδόν άλογα, αλλά δεν πλησιάζει με τίποτα την ισχύ που συναντάμε στα KTM 1390 Super Duke R, Ducati Streetfighter V4, Aprilia Tuono V4 και BMW S1000 R. Αναμφίβολα θα πει κάποιος πως η Honda δεν έχει στόχο τις κορυφαίες ιπποδυνάμεις αλλά να δώσει στο αγοραστικό κοινό ένα οικονομικό μοντέλο 1.000 κυβικών.

Honda – Όλο και πιο κοντά στην παραγωγή το CB1000 Hornet

Και ερχόμαστε τώρα στις νέες πατέντες του CB1000 Hornet τις οποίες θα δούμε πιθανότατα και σε άλλα μοντέλα της Honda το επόμενο διάστημα. Αυτές σχετίζονται με τη θέση των εισαγωγών αέρα στο μπροστινό τμήμα της μοτοσυκλέτας με τους Ιάπωνες μηχανικούς να τους έχουν τοποθετήσει όπως φαίνεται στις φωτογραφίες πίσω από τα φωτιστικά σώματα -μάσκα- του CB1000 Hornet. Οι αεραγωγοί αυτοί έχουν γρίλιες οι οποίες όπως γίνεται κατανοητό υπάρχουν για να μην μπαίνει το νερό της βροχής στο φιλτροκούτι ενώ ταυτόχρονα αυτές οι γρίλιες θα μπορούν να διοχετεύουν φρέσκο αέρα στο γυμνό μοντέλο της εταιρείας.

Honda – Όλο και πιο κοντά στην παραγωγή το CB1000 Hornet

Δυστυχώς περισσότερα στοιχεία για τις συγκεκριμένες πατέντες και για το πότε θα δούμε το νέο CB1000 Hornet στις αγορές δεν έχουμε ωστόσο το ότι βλέπουμε νέα στοιχεία να βγαίνουν στο προσκήνιο, μας δείχνει πως η Honda βρίσκεται στην τελική ευθεία παρουσίασης του συγκεκριμένου μοντέλου.

Honda – Όλο και πιο κοντά στην παραγωγή το CB1000 Hornet

Related Articles

Ducati Diavel V4 – Η πιο όμορφη μοτοσυκλέτα της EICMA 2022

cars

Σοκ στον Έβρο: Νεκρή με τραύμα από μαχαίρι βρέθηκε 28χρονη που την αναζητούσαν

cars

H Aprilia Tuareg στην πρώτη σημαντική διεθνή δοκιμασία της

cars

Η Peugeot Motocycles προσφέρει ευκαιρίες εύκολης χρηματοδότησης

cars

Η QJMOTOR SRK 700 απογειώνει τις αισθήσεις

cars

Concept μοτοσυκλέτα με Boxer κινητήρα και πλαίσιο από plexiglass

cars

Brixton Cromwell 125: Δίνει στυλ στις μετακινήσεις σου.

cars

Καλλιμάρμαρο: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα – Νεκρός ο αναβάτης (+video)

cars

Η Vespa καίει καρδιές και στην Κίνα

Bury