CARSNEWS
AUTONEWS

«Εμείς καλέσαμε την αστυνομία», λέει ο Κώστας Γιαννόπουλος για τα παιδιά – θύματα της θετής τους μητέρας στη Ζάκυνθο

Για τη νέα υπόθεση κακοποίησης παιδιών από τη θετή τους μητέρα στη Ζάκυνθο μίλησε το πρωί της Δευτέρας 8/4 ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος. «Εμείς καλέσαμε την αστυνομία και στείλαμε το περιπολικό» είπε.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου δήλωσε πως η οικογένεια επιλέγεται από τον αρμόδιο φορέα της Περιφέρειας, μετά από έλεγχο. «Η περιφέρεια έχει την εποπτεία της υιοθεσίας. Η οικογένεια πρέπει να παρακολουθείται για τουλάχιστον τρία χρόνια μετά από την υιοθεσία» συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε, η γειτόνισσα στην οποία προσέφυγαν τα παιδιά «Κάλεσε στο 1056 και στο Χαμόγελο. Εμείς καλέσαμε την αστυνομία και στείλαμε το περιπολικό, το οποίο πήρε τα παιδιά από την μητέρα τους».

Παράλληλα ο Κώστας Γιαννόπουλος υπογράμμισε πως είναι προτιμότερο, τα παιδιά να τα πάρει η εισαγγελία, ώστε να είναι κοντά σε ανθρώπους που γνωρίζουν και να παραμένουν κοντά σε ένα γνώριμο περιβάλλον, παρά να επιστρέψουν σε κάποια δομή του οργανισμού.

«Και οι βιολογικοί γονείς τον παιδιών ήταν κακοποιητικοί. Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από εμάς το 2019 και μείνανε μαζί μας για 1,5 χρόνο» επεσήμανε.

Ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε πως όλα τα παιδιά χρειάζονται μία οικογένεια. «Η κοινωνική πρόνοια είναι υποστελεχωμένη. Η οικογένεια επιλέχθηκε επειδή ήθελε να υιοθετήσει τα παιδιά αυτά. Τα συγκεκριμένα παιδιά ήταν σε μια ηλικία που ήταν δύσκολο να υιοθετηθούν, αφού οι περισσότερες οικογένειες επιλέγουν παιδιά μικρότερης ηλικίας» εξήγησε.

Υποστήριξε πως έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο επιστροφών παιδιών στον οργανισμό, τα οποία αργότερα εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, εξαιτίας του εσωτερικευμένου θυμού τους.

Κλείνοντας ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», αναφέρθηκε και στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, λέγοντας πως οι γυναίκες που κακοποιούνται, βοηθούνται από τον οργανισμό. «Υπάρχουν διαθέσιμε δομές για να φιλοξενήσουν μητέρες με παιδιά, που είναι θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς. Το panic button, είναι καλό σαν ιδέα, πρέπει όμως να υπάρχουν σπίτια για να φιλοξενήσουν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας» σημείωσε.

Related Articles

Επέμβαση της αστυνομίας σε εξέλιξη στο ΑΠΘ

cars

Η SEMA πλησιάζει, οπότε ορίστε μία Mustang με 700 ίππους!

cars

44χρονος στο Ηράκλειο, πιάστηκε με αρχαία νομίσματα, πυροτεχνήματα, όπλα και φυσίγγια

cars

Opel: 8 νέα μοντέλα μέχρι το 2020

cars

H Lady Gaga είναι στα καλύτερα της – Οργιάζουν οι φήμες για αρραβώνα

cars

Ηλεκτρονικό «μάτι» της ΑΑΔΕ σε ανασφάλιστα οχήματα – Θα εντοπίζει και τα αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ

cars

Ίμβριος σε Δρούτσα: Ρε Εύη μου, έχεις γράψει αριστουργήματα! Τι «τα, τα, τα;»

cars

McLaren 765LT. Όταν το ήδη ταχύ, γίνεται ταχύτερο!

cars

Πατέρας αδικοχαμένου πιλότου Phantom: «Το παιδί μου θυσιάστηκε για την πατρίδα, δεν φοβόταν να πεθάνει»

cars