CARSNEWS
AUTONEWS

Επιτέλους, η Suzuki φέρνει το 5-θυρο Jimny

Φήμες για την προσθήκη μίας 5-θυρης έκδοσης του δημοφιλούς Suzuki Jimny κυκλοφορούν ήδη από το λανσάρισμα του standard μοντέλου το 2018 αλλά μέχρι τώρα δεν είχαμε κάτι πιο… επίσημο. Ινδικά μέσα ενημέρωσης όμως αναφέρουν πως το 5-θυρο Jimny βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξης του και πως η παρουσίαση του δεν απέχει πολύ ακόμα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μάλιστα, το ντεμπούτο του πιο πρακτικού Jimny θα γίνει στην Auto Expo που λαμβάνει χώρα κοντά στο Νέο Δελχί στα μέσα του Ιανουαρίου.

Οι πληροφορίες συνοδεύονται από μία κατασκοπευτική φωτογραφία που δείχνει το επερχόμενο μοντέλο κατά τη διάρκεια δοκιμών σε δημόσιους δρόμους της Ινδίας ή σε κάποια φωτογράφιση/βιντεοσκόπηση για το διαφημιστικό. Ο λόγος για τον οποίο βρισκόταν εκεί ακαμουφλάριστο το 5-θυρο Jimny δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι φαίνεται ξεκάθαρα πως η νέα έκδοση διατηρεί στο ακέραιο το… τετράγωνο design της 3-θυρης έκδοσης με όλα τα χαρακτηριστικά που έχει αγαπήσει το αγοραστικό κοινό. Η μοναδική διαφορά εντοπίζεται στην προσθήκη 300 χιλιοστών τόσο στο συνολικό μήκος όσο και στο μεταξόνιο αλλά και στο “μισό” παράθυρο που έχει τοποθετηθεί πάνω από τα πίσω φτερά εξασφαλίζοντας μία ευήλια καμπίνα για τους επιβάτες.

Κατά τα άλλα, δεν περιμένουμε απολύτως καμία άλλη αλλαγή στα μηχανικά του αυτοκινήτου οπότε υποθέτουμε πως ο γνωστός, ατμοσφαιρικός 1500άρης με τα 100 άλογα θα δυσκολευτεί λίγο περισσότερο λόγω του επιπλέον βάρους αλλά ούτως ή άλλως οι επιδόσεις ποτέ δεν ήταν το δυνατό σημείο του Suzuki Jimny. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν η 5-θυρη έκδοση προορίζεται για αγορές εκτός της Ινδίας ή κάποιων άλλων ασιατικών χωρών αλλά και αυτό θα γίνει γνωστό στο προσεχές μέλλον.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mazda CX-30. Aνανεώθηκε στα σημεία

cars

Το Rimac C_Two των 2.000 ίππων περνά στην φάση δοκιμών!

cars

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

cars

Tα ωραιότερα looks από την επίδειξη του Βασίλη Ζούλια στην Εβδομάδα Μόδας

Bury

Η ανανεωμένη Mercedes GL

cars

J2US: Ανατροπή με την αποχώρηση στο φινάλε από τον Νίκο Κοκλώνη

cars

Lotus Emira. Γράφει ιστορία ως το τελευταίο βενζινοκίνητο της!

cars

Σε ρινγκ μετατράπηκε ο αγώνας μεταξύ Ίντερ και Μίλαν – Οι παίκτες πιάστηκαν στα χέρια, τρεις κόκκινες στο φινάλε

Bury

Ρούλα Κορομηλά σε Πέγκυ Ζήνα: Ένα δάκρυ έπεσε στο πάτωμα όταν σε έβλεπα να ερμηνεύεις

cars