CARSNEWS
AUTONEWS

ΗΠΑ: Έφτασε στην Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον και σφυροκόπα ανελέητα – Πλημμύρες, διακοπές ρεύματος και ζημιές

Ισχυροί άνεμοι έχουν αρχίσει να «μαίνονται» στην Τάμπα στη δυτική Φλόριντα των ΗΠΑ μετά από «ανελέητη» καταρρακτώδη βροχή και ο κόσμος βρίσκεται σε ετοιμότητα για το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μίλτον.

Οι κάτοικοι της Φλόριντα έχουν ενημερωθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους, εκτός αν αντιμετωπίζουν καταστάσεις που απειλούν τη ζωή τους, καθώς ο τυφώνας Μίλτον κατευθύνεται προς τις δυτικές ακτές. Περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι κλήθηκαν να απομακρυνθούν. Η καταιγίδα αυξάνεται σε μέγεθος, με τον Τζο Μπάιντεν να προειδοποιεί ότι πρόκειται για «ζήτημα ζωής και θανάτου».

Το τοίχωμα του ματιού του τυφώνα Μίλτον έχει αρχίσει να κινείται προς την ξηρά κοντά στην Τάμπα και την Αγία Πετρούπολη, αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Υπάρχει «προειδοποίηση για ακραίους ανέμους» για την περιοχή, που σημαίνει ότι πλησιάζει το τοίχος του ματιού.

Όμως, η απόβαση στην ξηρά δεν κηρύσσεται επίσημα μέχρι το μισό μάτι του τυφώνα να φτάσει στη στεριά.

«Παρακαλείσθε να καταφύγετε στη θέση σας καθώς αυτοί οι εξαιρετικά επικίνδυνοι τυφλοί άνεμοι που πνέουν ξεπερνούν την περιοχή», ανέφερε το κέντρο.


O Διευθυντής Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Φλόριντα Κέβιν Γκάθρι δήλωσε ότι περίπου 125 σπίτια έχουν ήδη καταστραφεί στη Φλόριντα, «τα περισσότερα από αυτά κινητά σπίτια και κοινότητες ηλικιωμένων».

Το αεροδρόμιο Άλμπερτ Γουίτεντ της Αγίας Πετρούπολης μόλις ανέφερε ριπή ανέμου 89 μιλίων/ώρα. Το αεροδρόμιο βλέπει στον κόλπο της Τάμπα.

Σημαντικές πλημμύρες σημειώνονται

Σημαντικές πλημμύρες σημειώνονται στη Νάπολη, καθώς το κύμα καταιγίδας του Μίλτον προκαλεί άνοδο της στάθμης των υδάτων στα 3,7 πόδια πάνω από το κανονικά στεγνό έδαφος.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια του τυφώνα Ελίν, το κύμα καταιγίδας στην περιοχή κορυφώθηκε στα 4,02 πόδια, παρόλο που η καταιγίδα έφτασε στην ξηρά σχεδόν 300 μίλια βόρεια της Νάπολης, σύμφωνα με το NOAA.

Το Φορτ Μάιερς πλησιάζει επίσης τα 3 πόδια νερού πάνω από το κανονικά στεγνό έδαφος. Και οι δύο τοποθεσίες αυξήθηκαν κατά περισσότερο από ένα πόδι τις τελευταίες δύο ώρες.

Πάνω από 250.000 καταναλωτές χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα

Ο τυφώνας Μίλτον έφτασε στην Φλόριντα και ήδη πάνω από 250.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με το poweroutage.us.

Οι διακοπές ρεύματος αυξάνονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της Φλόριντα, αλλά ορισμένες από τις κομητείες που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό διακοπών ρεύματος βρίσκονται στην πραγματικότητα στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της πολιτείας, λόγω της εμφάνισης ανεμοστρόβιλων σήμερα το απόγευμα μέσα στις εξωτερικές ζώνες του Μίλτον.

Με τις ριπές τυφώνα να αρχίζουν να κινούνται προς την ξηρά, οι διακοπές ρεύματος θα αρχίσουν να αυξάνονται σημαντικά για τη δυτική Φλόριντα απόψε.

Μια εταιρεία κοινής ωφέλειας προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξουν έως και 1 εκατομμύριο διακοπές ρεύματος στην πολιτεία.

Πλάνα από το εσωτερικό και πάνω από τον τυφώνα Μιλτον

Ένα θαλάσσιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος ανέφερε κύματα σχεδόν 30 ποδών μέσα στον τυφώνα Μίλτον.

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας δήλωσε ότι υπήρξαν ριπές ανέμων 75,95 μίλια/ώρα και κύματα που έφτασαν τα 28,12 πόδια.

Πλάνα από τα κύματα μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Inside Hurricane Milton, @saildrone reported wave height of 28.12 feet and wind gusts as strong as 75.95 mph while 40 nautical miles from the center of the storm. This research represents a collaborative endeavor to better understand the role of the ocean in hurricanes. pic.twitter.com/gmaUopPEWj

— NOAA Atlantic Oceanographic and Meteorological Lab (@NOAA_AOML) October 9, 2024

Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Δορυφόρων και Πληροφοριών της δημοσίευσε ένα βίντεο από πάνω από την καταιγίδα, στο οποίο φαίνονται συχνές αστραπές.

Το υλικό αποτελείται από εικόνες που λαμβάνονται κάθε 30 δευτερόλεπτα από ύψος 22.000 μιλίων πάνω από τη Γη.

Γράψτε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το όνομα σας

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Φλόριντα απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση σε όσους επιλέξουν να παραμείνουν στα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις για εκκένωση.

«Εάν πρόκειται να μείνετε, τότε παρακαλώ γράψτε το όνομά σας και το όνομα των πλησιέστερων συγγενών σας και τον αριθμό τηλεφώνου σας σε ένα από τα μέρη του σώματός σας με ένα ανεξίτηλο μαρκαδόρο», δήλωσε ο Γουίλιαμ Τόκατζερ, αρχηγός της αστυνομίας για την περιοχή Χολμς Μπιτς, στο Sky News.

Είπε ότι αυτό έγινε για να τους ταυτοποιήσουν σε περίπτωση που «καταστραφούμε τόσο πολύ όσο προβλέπουν τα μετεωρολογικά κανάλια».

Related Articles

Η φαρμακευτική εταιρεία που παρασκευάζει το εμβόλιο κατά της mpox δηλώνει «καλύτερα προετοιμασμένη» σε σχέση με το 2022

wp_update-GSkibItV

Η γη της ελιάς – Spoiler: Ο Τζον κάνει πρόταση γάμου στην Αθηνά

cars

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου – Επί τάπητος οι διμερείς στρατηγικές σχέσεις των δύο χωρών

cars

Με τη βοήθεια της Ford, το Volkswagen Amarok αρχίζει να παίρνει μορφή!

cars

Ford Transit Custom. Η νέα γενιά θα έχει και ηλεκτρική έκδοση

cars

Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Πρώτα η ασφάλεια

cars

Η Ολυμπία Οδός συμμετέχει στην Εβδομάδα Ασφάλειας των Παραχωρήσεων VINCI

cars

Σφοδρή καταιγίδα σαρώνει τον Βόλο – Συνεχείς κεραυνοί και θυελλώδεις ριπές ανέμου

Peugeot. Με συνεχώς ανοδική πορεία σε όλα τα επίπεδα

cars