CARSNEWS
AUTONEWS

Η… προφητεία του Τζουμάκα, το «σχέδιο» του Σπίρτζη, ο Ανδρουλάκης που παραμένει και με μονοψήφιο και η μπηχτή Τσίπρα

Οι κάλπες και οι πολιτικοί αρχηγοί

Καλημέρα σας. Επιστροφή σιγά – σιγά για όλες και όλους και βλέπω ότι υπάρχει όρεξη από αρκετούς για πολιτικές πληροφορίες και δεν φαίνεται διάθεση για αποχή από τις ευρωεκλογές. Τουλάχιστον με όσους μιλάει η στήλη, αν και τα κεντρικά στελέχη των κομμάτων μου επισημαίνουν τον φόβο της αποχής. Γι’ αυτό και οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να φέρουν τον κόσμο στις κάλπες.

Η περιοδεία που ακυρώθηκε

Έμαθα ότι ο πρωθυπουργός θα πήγαινε μετά την Τήνο όπου βρέθηκε για τις μέρες της εορτής του Πάσχα περιοδεία στην Ήπειρο και μάλιστα θα εστίαζε και στην Άρτα, την πατρίδα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Όμως ξαφνικά το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ έμαθαν από τα κεντρικά ότι η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη ακυρώνεται. Τι έγινε; Έμαθα ότι μόλις πληροφορήθηκαν ότι στην Ήπειρο βρίσκεται για περιοδεία ο Στέφανος Κασσελάκης και μάλιστα θα ήταν και στην Άρτα την Τετάρτη του Πάσχα, ακύρωσαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού που ήταν αρχικά ορισμένη για σήμερα.

Δυνατό μπάσιμο στο Tik Tok

Εντάξει, η επίσκεψη ακυρώθηκε, αλλά από Tik Tok όμως πάμε καλά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε κι αυτός να παίξει στο συγκεκριμένο γήπεδο θέλοντας να προσεγγίσει πιο νεανικά κοινά. Γι’ αυτό και χθες ανέβασε βίντεο στους ρυθμούς της Eurovision 2024 με μηνύματα και για τις ευρωεκλογές. «Μου είπαν ότι σε μια ομιλία μου είπα έναν στίχο από τραγούδι της Eurovision», αναφέρει αρχικά ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια προβάλλεται απόσπασμα που ακούγεται να λέει: «Το αρνί και τα τα τα». Εκείνη τη στιγμή αρχίζει να παίζει το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι, ενώ στο Tik Tok βίντεο παρουσιάζονται στιγμιότυπα από την περιοδεία του ενόψει των ευρωεκλογών. Απομένει να δούμε τι θα φέρει αυτό το άνοιγμα.

Βόλτα με τον Τάιλερ

Θα σας πάω τώρα στην Ήπειρο όπου περιοδεύει ο Στ. Κασσελάκης. Οι άνθρωποι της στήλης εκεί μου είπαν για την επικράτηση της μεταπολιτικής. Καμία πολιτική ομιλία επί της ουσίας, κανένας χαιρετισμός, πολλές selfies, πολλά βίντεο στα social, χαιρετούρες και ποτάκι και καφέ στο χαλαρό. Αυτό και στην Άρτα και στην Πρέβεζα. Επίσης μου είπαν ότι δεν άλλαξε τις συνήθειές του ο Στ. Κασσελάκης και στην Άρτα τον είδαν το πρωί να κάνει βόλτα με τον σύζυγό του Τάιλερ και με το σκυλάκι τους τη Φάρλεϊ, πριν ξεκινήσει τις επαφές και τις συναντήσεις, ενώ ο δεύτερος το είχε και μαζί του συνέχεια και αργότερα και έβγαινε πολλές φωτογραφίες.

Η χειραψία με την Όλγα

Σας είπα ότι η Άρτα έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό διότι είναι η πατρίδα του Αλ. Τσίπρα. Εκεί λοιπόν ήταν και η τοπική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη που υποδέχθηκε τον Τάιλερ με θερμή χειραψία και εναγκαλισμό και φιλία όπως μου είπαν, αλλά μη νομίζετε πως το πίστευε και η ίδια και οι δικοί της άνθρωποι. Από υποχρέωση το έκαναν και φαινόταν, ενώ για να δείξουν πόσο μονιασμένοι είναι, ανέβασαν και βίντεο στο Tik Tok με τον Στ. Κασσελάκη που έλεγε θετικά λόγια για την Γεροβασίλη. Τι άλλο έμαθα; Επισκέφθηκε και το ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που ξεκίνησε την καριέρα της ως Ακτινολόγος η Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο απών Τσίπρας

Όσο και να έψαξα δεν βρήκα τον Γιώργο Τσίπρα, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να είναι παρών στην περιοδεία του Στ. Κασσελάκη, αν και είδα τον Μάριο Κάτση και την Μυρτώ Κοροβέση. Γιατί το λέω; Ο Γ. Τσίπρας μου είπαν ότι την παραμονή της επίσκεψης του Στ. Κασσελάκη ήταν στα ορεινά της Άρτας, στο χωριό του Στέφανου Τζουμάκα, τον Καταρράκτη που είχε πανηγύρι παραδοσιακό. Ο Γ. Τσίπρας συνηθίζει, σε αντίθεση με τον Αλ. Τσίπρα να πηγαίνει στο χωριό τους συχνά το Αθαμάνιο Άρτας και να σας θυμίσω ότι πρόσφατα ο ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού καυτηρίασε την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα θαύματα.

Η… προφητεία του Τζουμάκα

Γιατί ανέφερα τον Στ. Τζουμάκα; Γιατί μου είπαν ότι έλεγε πως μετά τις ευρωεκλογές θα δούμε κινήσεις και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την δημιουργία προοδευτικού μετώπου και σε αυτό θα συμμετάσχουν και ο Αλ. Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου. Τους ρώτησε;

Ο ευρωπαίος Τσίπρας

Σας ανέφερα χθες ότι ο Αλ. Τσίπρας θα μιλήσει έως τις ευρωεκλογές και χθες έκανε την πρώτη του κίνησε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Από το Βερολίνο μίλησε στο Eurojam 2024, ένα event που διοργανώνει κάθε χρόνο την ημέρα της Ευρώπης. Και μίλησε για Ευρώπη, στο κλίμα Τζουμάκα, λέγοντας ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν σημείο καμπής: είτε θα μας πάνε μπροστά, αν ενισχυθούν οι προοδευτικές δυνάμεις ή θα μας πάνε πίσω.

Σε ποιον να αναφέρεται;

Τι άλλο συγκράτησα από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού; Το παρακάτω: «Καθημερινά βλέπουμε πολίτες που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην εθνική και την Ευρωπαϊκή πολιτική να κινούνται από την αποχή, στην αντιπολιτική, στην ακροδεξιά. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως η απάντηση δεν είναι η αντιπολιτική. Ούτε η μετα-πολιτική, που επικεντρώνεται στο να “γίνεσαι viral” αντί να κινητοποιείς τους πολίτες στη βάση προοδευτικών πολιτικών. Στόχος μας πρέπει να είναι να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά στην πολιτική και την πολιτική πιο κοντά στους πολίτες». Σε ποιον να αναφέρεται ο Τσίπρας;

Το «σχέδιο» του Σπίρτζη

Ηρωική έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία φαίνεται πως ετοιμάζει με τον τρόπο που κινείται ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης. Με κάθε ευκαιρία κοντράρεται δημοσίως με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ανοικτή διαφωνία του με τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «υπουργών που σκοτώνουν παιδιά», κάνοντας λόγο για λαϊκισμό. Πού ποντάρει; Στο ότι θα τον διαγράψει ο Κασσελάκης και ακολούθως, εάν οι «Σπαρτιάτες» χάσουν δικαστικά τις έδρες τους στη Βουλή και υπάρξει μοίρασμά τους στα υπόλοιπα κόμματα, τότε κι αυτός θα ξαναμπεί στο Κοινοβούλιο, ως ανεξάρτητος (το ότι μπορεί να έχει διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι δεν μπορούσε και να ορκιστεί βουλευτής). Θυμίζουμε ότι είναι πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική καθώς στις κάλπες του Μαΐου 2023 είχε λάβει 12.018 ψήφους, έναντι 12.214 του Γιώργου Καραμέρου – τον περασμένο Ιούνιο, οι εκλογές διεξήχθησαν με λίστα.

Το σλόγκαν του Δούκα;

Συζητήσεις επί συζητήσεων τον τελευταίο καιρό γύρω από την Κεντροαριστερά, για το ποιος θα ηγηθεί, με τι σχήμα και τελικά καταλήγουμε πάλι στο μηδέν όπως μου ανέφερε στέλεχος που θέλει μία μεγάλη προοδευτική παράταξη. Δεν ξέρω ποιος θα είναι και αν υπάρξει εκλεκτός αλλά σίγουρα η πρωτοτυπία όσον αφορά τα συνθήματα ανήκουν στο Χάρη Δουκά αν και μου είναι αδύνατον να το πιστέψω. Μου είπαν λοιπόν ότι το σλόγκαν του Δημάρχου είναι «το μοντέλο Δούκα, βγαίνει με Δούκα» αν και αδυνατώ να το πιστέψω. Αν όμως ισχύει αυτό που μου είπε η πηγή μου, θα συμφωνήσω με αυτό που είχε πει ο Φρόιντ. Ο ναρκισσισμός είναι μια μορφή αυτολατρείας.

Αρχηγός και με μονοψήφιο

Ψάχνω και ρωτάω τον τελευταίο καιρό για το μέλλον της Κεντροαριστεράς. Μίλησα με δύο δημοσκόπους γιατί ήθελα να δω τι θα συμβεί με την «μπράντα» που ακούει στο όνομα ΠΑΣΟΚ. Μου είπαν σκεπτικοί και οι δύο ότι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα έχει μπετονάρει τα ποσοστά του και δύσκολα «παίρνει» από άλλα κόμματα. Μεταξύ μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα ήταν καλός, αλλά τι να το κάνεις. Δεν αρκεί. Σας λέω όμως ότι το κόμμα δεν θα το αφήσει έστω και αν γράψει μονοψήφιο ποσοστό. Σας το λέω αυτό για να μην μου λέτε μετά ότι δεν σας τα έγραψα.

350 εκατομμύρια βάζει στην αγορά η Dromeus Capital

Σε χορό επενδύσεων συνολικού ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ στους τομείς των logistics και των γραφείων προχωράει εντός της επόμενης τριετίας το fund, Dromeus Capital. Επίσης, στο πλαίσιο της κοινοπραξίας που έχει συστήσει η Dromeus Capital με την ελβετική Quilvest Capital Partners με αντικείμενο της επενδύσεις σε logistics, ήδη κατασκευάζει μία σύγχρονη αποθήκη. Η νέα αυτή εγκατάσταση βρίσκεται στην Ελευσίνα και η επιφάνειά της ανέρχεται στα 42.000 τετραγωνικά μέτρα. Θα πιστοποιηθεί κατά LEED Gold και θα είναι έτοιμη προς λειτουργία το φετινό καλοκαίρι με μισθώτρια γνωστή εταιρεία 3PL. Σας θυμίζω ότι η Dromeus Capital δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2017 και έχει αποκτήσει και αναβαθμίσει πολλά κτίρια γραφείων στην Αθήνα μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το τελευταίο διάστημα το πρώην εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση, το οποίο μετατρέπει σε βιοκλιματικό κτίριο γραφείων.

Στην κυρίως φάση κατασκευής το project ΤΕΡΝΑ – Hard Rock στο Ελληνικό

Μετά την ολοκλήρωση των χωματουργικών εργασιών, το project της ΓΕΚ Τέρνα με τη Hard Rock International, έχει μπει στην κύρια κατασκευαστική του φάση. Η επένδυση που πραγματοποιούν οι δύο εταιρείες στο Ελληνικό έχει ύψος 1,5 δισ. ευρώ και η προγραμματισμένη λειτουργία του είναι το 2027. Ο πύργος διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες καθ’ ύψος -βάση, κορμός, στέψη- και έχει τρεις διαφορετικούς προσανατολισμούς, οι οποίοι αντιστοιχούν στα σημεία αναφοράς, τα οποία βρίσκονται μέσα στο νοητό τρίγωνο, που σχηματίζεται γύρω από το έργο: την Ακρόπολη, τον Σαρωνικό και τον Υμηττό.

«Τρέχουν» οι διαδικασίες για πώληση της Nova

Κινητικότητα υπάρχει στο πεδίο πιθανής πώλησης της Nova τις τελευταίες μέρες, κάτι για το οποίο σας είχα ήδη αναφέρει μέσα από τη στήλη. Ιδιαίτερη αίσθηση μάλιστα προκαλεί στην αγορά και το πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο φέρνει στο προσκήνιο το θέμα, παρουσιάζοντας την Emirates Telecommunications Group Co. ως ενδιαφερόμενη για την εξαγορά του ανατολικοευρωπαϊκού βραχιόνα των τηλεπικοινωνιών United Group BV καθώς επιδιώκει περαιτέρω επέκταση εκτός της εγχώριας αγοράς της. Η Emirates Telecommunications Group, όπως είναι γνωστή η εταιρεία που εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι, έχει αξιολογήσει μια πιθανή αγορά συνολικά του United Group στο οποίο υπάγεται η Nova, με την αποτίμηση σε αυτή την περίπτωση να υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Ζήτημα πάντως αποτελεί το εάν θα πουλήσει μόνο η BC Partners ή και ο έτερος μέτοχος, Ντράγκαν Σόλακ. Σας αναφέρω εδώ ότι ο Σέρβος επιχειρηματίας και μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης είναι ο ιδρυτής και ο ιδιοκτήτης κατά πλειοψηφία του United Group. Οι όποιες εξελίξεις πάντως αναμένεται να γίνουν σύντομα γνωστές καθώς όπου υπάρχει καπνός -και εδώ είναι πιο έντονος από το σύνηθες- υπάρχει και φωτιά, κατά τον θυμόσοφο λαό.

Συνεχίζεται το ράλι στις τιμές ακινήτων

Ασταμάτητο είναι το ράλι στις τιμές των σπιτιών στην Ελλάδα. Κάτι που φαίνεται και από τα στοιχεία της Delfi Partners, όπου διαβάζοντάς τα βλέπω και σας μεταφέρω ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2024, ο ελληνικός κλάδος κατοικιών σημειώνει αξιοσημείωτη ανάπτυξη, με τις τιμές πώλησης κατοικιών να αυξάνονται κατά 11,4% και τις τιμές ενοικίασης κατοικιών να αυξάνονται κατά 8% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023. Παρά τις διάφορες προκλήσεις που σχετίζονται με τον πληθωρισμό, την ακρίβεια, την κρίση στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, η ελληνική αγορά κατοικιών συνεχίζει την ανοδική της πορεία, παρουσιάζοντας ευκαιρίες τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους ιδιοκτήτες κατοικιών.

Η επένδυση του Mr Viva στις κατασκευές

Τοποθέτηση με εξαγορά ποσοστού μειοψηφίας στην μικρού βεληνεκούς κατασκευαστική εταιρεία Vector, έκανε όπως μαθαίνω το τελευταίο διάστημα ο επιχειρηματίας και ιδρυτής Χάρης Καρώνης, από κοινού με τον συνέταιρο και συνιδρυτή της Viva, Μάκη Αντύπα. Πρόκειται για ένα ακόμα «χτύπημα» του επιχειρηματία, ο οποίος πέτυχε το mega deal πώλησης μέρους της Viva προς τον κολοσσό της JP Morgan, με τίμημα κοντά στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την απόκτηση του 48,5% των μετοχών της εταιρείας. Η κίνησή στις κατασκευές έγινε μέσω της εταιρείας Werealize Properties, η οποία είναι συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών, οι οποίοι όπως φαίνεται εκτός από την τεχνολογία έχουν και βλέψεις για μία από τις πιο σταθερές επενδύσεις διαχρονικά, τα ακίνητα.

Related Articles

Nέο Ford Ranger Raptor– Κλέβει τη παράσταση και στα…σαλόνια

cars

Audi A6 και A7 με νέες εκδόσεις εξοπλισμού

cars

Το κλειδί της Ferrari Roma είναι κυριολεκτικά ένα μεγάλο σήμα!

cars

Νέο Isuzu D-Max. Τολμηρό και συνολικά αναβαθμισμένο.

cars

Διμέτωπος της κυβέρνησης με Κασσελάκη και Βελόπουλο – Στο ραντάρ η Βόρεια Ελλάδα – Ποια θα είναι η στρατηγική έως τις ευρωεκλογές

cars

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Έπειτα από 687 μέρες ο Γιαννακόπουλος επέστρεψε στο ΟΑΚΑ

cars

Model 3 εναντίον RS5 και GLC63 S με ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

cars

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να πουλήσουν μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα στοιχίζουν μέχρι 25.000 ευρώ

cars

Η VW δέχθηκε πρόταση €7.5 δις για την Lamborghini.

cars