CARSNEWS
AUTONEWS

Η Cadillac Lyric αναπαριστά την αρχή μίας νέας εποχής!

Η Cadillac, όπως κι άλλες εταιρίες παγκοσμίως, βρίσκεται στη μέση της μετάβασης σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον και η Lyric, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο της ως concept πέρυσι τον Αύγουστο και παρουσιάζεται τώρα επίσημα μοντέλο παραγωγής είναι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αμερικανική εταιρία “η αποκορύφωση  ενός αιώνα καινοτομίας και η απαρχή μίας υπέροχης, νέας εποχής”.

Στα θετικά της Cadillac Lyric συγκαταλέγεται σίγουρα το γεγονός ότι έχει παραμείνει πολύ κοντά στο design του concept. Φυσικά υπάρχουν διαφορές αλλά αυτές είναι οι αναμενόμενες σε ένα μοντέλο που περνά από την φάση του concept σε αυτήν της παραγωγής. Στο εμπρός μέρος για παράδειγμα, η μεγάλη “κλειστή” γρίλια διατήρησε την θέση της όπως και το φωτιζόμενο σήμα της Cadillac αλλά πλαισιώνεται από λεπτά, LED φωτιστικά σώματα και έναν ελαφρώς ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Στα πλάγια, οι καθρέφτες είναι… κανονικοί αλλά οι χειρολαβές “κρύβονται” όταν δεν απαιτείται η χρήση τους ενώ πίσω κλέβουν την παράσταση τα εντυπωσιακά φανάρια που εκτείνονται στις πίσω κολώνες και συμπληρώνονται από κάθετα τοποθετημένα, λεπτά LED.

Η Lyric δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα μικρό SUV καθώς το μήκος της αγγίζει τα 5 μέτρα, το πλάτος τα 1.97 και το ύψος τα 1.63 ενώ διαθέτει πολύ μεγάλο μεταξόνιο για το μέγεθος της. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει άπλετους χώρους για τους επιβάτες και έναν αξιοπρεπέστατο χώρο αποσκευών που φτάνει τα 793 λίτρα σε χωρητικότητα και μπορεί να αυξηθεί στα 1.723 με την αναδίπλωση των καθισμάτων. Κατά την παραμονή τους στην καμπίνα, οι επιβάτες θα απολαύσουν τόσο την premium ατμόσφαιρα όσο και το high-tech design με κύρια… ατραξιόν την κυρτή οθόνη πλάτους σχεδόν 84 εκατοστών που καλύπτει τα ¾ του πλάτους του ταμπλό. Από το πακέτο που προσφέρει η Cadillac με την Lyric δεν λείπει ούτε το high-end ηχοσύστημα που προέρχεται από την AKG Studio και διαθέτει 19 ηχεία, ούτε τα μεταλλικά διακοσμητικά, ούτε η άφθονη τεχνολογία συνδεσιμότητας, ψυχαγωγίας, ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης.

Όσον αφορά στα μηχανικά, το νέο SUV της αμερικανικής μάρκας είναι φυσικά αμιγώς ηλεκτρικό και έρχεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 345 ίππων και 440 Nm ροπής στον πίσω άξονα. Η μπαταρία παρέχει αυτονομία 483 χιλιομέτρων ενώ η φόρτιση γίνεται είτε μέσω ενός απλού φορτιστή 11.5 kW που “δίνει” 50 χιλιόμετρα εμβέλειας κάθε ώρα, είτε με ένα αναβαθμισμένο σύστημα 19.2 kW που ανεβάζει την απόδοση στα 84 χιλιόμετρα ανά ώρα, είτε μέσω ταχυφορτιστή 190 kW με τον οποίο η Lyric αποκτά 122 εμβέλειας σε 10 λεπτά και έως 314 χιλιόμετρα σε μισή ώρα. Η τιμή της στις Η.Π.Α. δε, ξεκινά από τα 59.990 δολάρια και οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για το πρώτο μισό του 2022.

The post Η Cadillac Lyric αναπαριστά την αρχή μίας νέας εποχής! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Kia Sonet περνά άμεσα στην παραγωγή!

cars

Το VW Group “ανταλάσσει” την Bugatti;

cars

Η Hyundai επιβεβαιώνει και “teasάρει” το καυτό, i20 N!

cars

BMW M8 Gran Coupe. Στιλ με επιδόσεις και μία δόση πρακτικότητας!

cars

Mercedes-Benz EQB. Το νέο μέλος ήρθε πολύ γρήγορα!

cars

Citroen SpaceTourer The Citroenist Concept. Μοντέρνο και ευέλικτο!

cars

Nissan. Ιδού το GT-R NISMO GT500 για το 2020

cars

Η Jaguar XE SV Project 8 ταξί στο Nurburgring (video)

cars

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Maserati ξεκινά με την MC20!

cars