Η Corvette ZR1X «βασίλισσα» του Pikes Peak

Published:

23 Ιουνίου, 2026, 23:15 – -

Το «κτήνος» της Corvette έγραψε ιστορία στη θρυλική ανάβαση του Κολοράντο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ. Το φετινό Pikes Peak επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στα θερμικά και τα ηλεκτρικά οχήματα παραμένει ανοιχτή: η Corvette κυριάρχησε στην κατηγορία παραγωγής, ενώ η Ford κατέκτησε την απόλυτη κορυφή.

Η Corvette ZR1X πέτυχε εντυπωσιακή επίδοση στην απαιτητική ανάβαση του Κολοράντο, με τον οδηγό Τζει Χίλντεμπραντ να ολοκληρώνει τη διαδρομή των 12,42 μιλίων, δηλαδή περίπου 20 χλμ., σε 9:30.104. Με αυτόν τον χρόνο κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ κατά περίπου 23 δευτερόλεπτα.

Η συγκεκριμένη επίδοση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αν ληφθεί υπόψη ότι αφορά αυτοκίνητο παραγωγής και όχι αγωνιστική εκδοχή. Η ZR1X συνδυάζει V8 κινητήρα 5,5 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρός άξονα, προσφέροντας συνολική ισχύ περίπου 1.250 ίππων. Με το πακέτο ZTK Performance, το supercar επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 1,89 δευτερόλεπτα.

Το αυτοκίνητο διατηρήθηκε σε προδιαγραφές παραγωγής, με εργοστασιακή χαρτογράφηση κινητήρα, στάνταρ εξάτμιση και ελαστικά Michelin Cup 2 R, ενώ οι αλλαγές περιορίστηκαν αποκλειστικά στις απαιτήσεις ασφαλείας του αγώνα. Την ίδια στιγμή, τη συνολική νίκη στον αγώνα πήρε ο Ρομάν Ντουμάς, οδηγώντας το ηλεκτρικό Ford Super Mustang Mach-E, με χρόνο 8:18.202, επίδοση που τον ανέβασε στην κορυφή της γενικής κατάταξης και έδωσε στη Ford ακόμη μία ιστορική επιτυχία στο Pikes Peak.

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό της Ford, το οποίο αποδίδει πάνω από 1.400 ίππους και διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, ήταν ταχύτερο από κάθε άλλο όχημα που συμμετείχε στην ανάβαση. Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι η Έμιλι Χάρτφορντ ήταν η ταχύτερη γυναίκα της διοργάνωσης, σημειώνοντας χρόνο 10:11.018 με Corvette.

Ειδήσεις σήμερα: Επίσημο: αυτό είναι το νέο Renault Megane E-Tech. Πρώτη επαφή: smart #2, το νέο μεγάλο μικρό. Μία μοναδική Porsche 911 GT3 Touring για τη Μολδαβία.

Σχετικά άρθρα – Διαβάστε επίσης.

READ MORE

Find us on X

Related articles

Latest articles