CARSNEWS
AUTONEWS

Η Fiat συνεχίζει μόνο με το 500X στις Η.Π.Α.

Και απ’ ότι φαίνεται, όχι για πολύ καθώς ενώ η Fiat Chrysler Automobiles οριστικοποιεί τις τελευταίες λεπτομέρειες για την συγχώνευση της με το PSA Group, η ιταλική εταιρία ανακοίνωσε ότι καταργεί από την γκάμα της στις Η.Π.Α. για το 2021 τόσο το 124 Spider όσο και το 500L. Δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι το πρώτο πούλησε μόλις 1.335 αυτοκίνητα στις Η.Π.Α. μέχρι τον Σεπτέμβριο ενώ το 500L, σε μία όχι-τόσο-δημοφιλή κατηγορία παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Β. Αμερική, δεν κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 392 αυτοκίνητα!

Αυτό σημαίνει ότι σε λίγο καιρό, η γκάμα της Fiat σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως θα αποτελείται αποκλειστικά από το 500X με το “μοναδικό και λειτουργικό ιταλικό design, την standard τετρακίνηση, το 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και την κορυφαία στην κατηγορία του ροπή των 285 Nm”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία. Όχι ότι οι πωλήσεις της Fiat στο σύνολο της βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο γενικότερα. Το καλύτερο που έχει καταφέρει ήταν να… πλησιάσει να σπάσει το φράγμα των 50.000 αυτοκινήτων πίσω στο 2014 με 46.121 ενώ από εκείνο το σημείο και έπειτα… κατηφόρα. Το 2019 δεν ακούμπησε ούτε καν τις 10.000 παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 40% σε σύγκριση με το 2018 ενώ και το 2018 είχε παρουσιάσει πτώση 41% σε σύγκριση με το 2017.

Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το “κλείσιμο” του deal με το PSA Group θα φέρει σημαντικές ανακατατάξεις στις γκάμες όλων των εταιριών που απαρτίζουν τη νεοσύστατη Stellantis. Κάποιες πιθανώς να καταργηθούν εντελώς (βλ. Chrysler και Lancia για παράδειγμα) ενώ άλλες θα στοχεύσουν στις αγορές όπου είναι δυνατές προσφέροντας αυτοκίνητα που ταιριάζουν στις ανάγκες των πελατών. Είναι σαφές ότι η Fiat δεν είναι “συμβατή” με τον μέσο Αμερικάνο του 2020-21 οπότε ποιος ο λόγος να πιέσεις την εν λόγω σχέση;

The post Η Fiat συνεχίζει μόνο με το 500X στις Η.Π.Α. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mercedes A class plug-in hybrid. Φιλική προς πάσα κατεύθυνση

cars

Mercedes B-Class – Aνανεώθηκε και ήρθε και στη χώρα μας

cars

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 1-0 στο 27′ ο Κίνι

Bury

ΤΑΙΠΕΔ: Πέντε υποψήφιοι για το επιχειρηματικό πάρκο στις «Σπηλιές» του δήμου Φυλής

wp_update-GSkibItV

REGIS. Ηλεκτρικά για αστική επαγγελματική χρήση

cars

Το μυστικό των Φινλανδών που τους κάνει τους πιο ευτυχισμένους στον κόσμο

Bury

Πνίγηκε ηλικιωμένος στο Κιάτο Κορινθίας – Τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Bury

ΠΑΣΟΚ: «Παρών» στο πλευρό του Δούκα ο Χριστοδουλάκης, την Κυριακή ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Γερουλάνος

Bury

Το μήνυμα της ΕΛΑΣ για την Καθαρά Δευτέρα με έμπνευση από το… Scorpios Music Bar

cars