CARSNEWS
AUTONEWS

Η Jaguar φρεσκάρει την F-Pace

Δεν της φαίνεται αλλά η F-Pace είναι το πρώτο SUV που παρουσίασε η Jaguar έχοντας πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της πριν από 7 ολόκληρα χρόνια. Η F-Pace έχει καταφέρει να παραμείνει φρέσκια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για βελτίωση και αυτό ακριβώς κάνει η αγγλική μάρκα ανακοινώνοντας μία σειρά αλλαγών για το 2023.

Καταρχάς, η plug-in υβριδική ναυαρχίδα της γκάμας, F-Pace P400e, απέκτησε μεγαλύτερη μπαταρία η οποία έχει χωρητικότητα 19.2 kWh και αυξάνει την ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος κατά 20%. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το εξηλεκτρισμένο SUV μπορεί να κινηθεί για 65 χιλιόμετρα καταναλώνοντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια ενώ όταν η οικονομία ή οι μηδενικές εκπομπές δεν είναι το ζητούμενο, οι 404 ίπποι και τα 640 Nm ροπής του plug-in υβριδικού κινητήριου συνόλου επιταχύνουν το μεγάλο SUV στα 100 km/h από στάση σε μόλις 5.3 δευτερόλεπτα.

Από αλλαγές που έχουν στόχο την απλοποίηση της γκάμας και την βελτίωση της προσφερόμενης τεχνολογίας επωφελούνται όλες οι F-Pace όμως και όχι μονάχα η P400e. Από το 2023, το αγγλικό SUV θα είναι διαθέσιμο σε 3 εκδόσεις (R-Dynamic S, R-Dynamic SE Black και R-Dynamic HSE Black) και με 5 διαφορετικούς κινητήρες – έναν δίλιτρο βενζίνης, έναν δίλιτρο πετρελαίου, έναν 3-λιτρο πετρελαίου, τον plug-in υβριδικό δίλιτρο που προαναφέραμε και τον κορυφαίο, supercharged V8. Η μεγαλύτερη αναβάθμιση όσον αφορά στην καμπίνα είναι ο νέος, ψηφιακός πίνακας οργάνων και το σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone που περιλαμβάνονται στον standard εξοπλισμό όπως και τα ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Yadea Keeness & Voltguard– Η επόμενη κίνηση

cars

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις – Πότε ξεκινά η υποβολή τους

cars

Έρχεται η νέα Bentley Continental GT Speed.

cars

«Το Ισλαμικό Κράτος επιχείρησε τους τελευταίους μήνες να διαπράξει πολλές τρομοκρατικές ενέργειες στη Γαλλία» λέει ο Μακρόν

cars

«Απωθήσαμε επίθεση αντιπλοϊκού πυραύλου στη Σεβαστούπολη» λένε οι ρώσοι

Bury

Αστυπάλαια, η «πεταλούδα» του Αιγαίου πρωτοπορεί στη βιώσιμη κινητικότητα

cars

Τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του 2023

cars

Nissan LEAF. Τα ενέταξε στον στόλο του ο Δήμος Καλαμαριάς

cars

Ανατροπή με Μάικ Τζέιμς και Ολυμπιακό – Νέα επικοινωνία με Γιαννακόπουλο

cars