CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mini σε τροχιά επιτυχίας το 2023

Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν πλέον το 15,3% των συνολικών πωλήσεων Mini για το 2023. Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των plug-in υβριδικών) αντιπροσωπεύουν το 20,8% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας. Κατά το τελευταίο πλήρες έτος διάθεσής της, η τρέχουσα γενιά Mini παρουσίασε μια άνοδο των πωλήσεων το 2023, οι οποίες ανήλθαν σε 295.474 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 0,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το Mini John Cooper Works 1to6, με περιορισμένο αριθμό 999 αντιτύπων, σηματοδότησε το τελευταίο John Cooper Works με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το μοντέλο έκανε το ντεμπούτο του στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring, κατακτώντας μια θέση στο βάθρο. Η έκδοση Clubman Final Edition με 1.969 οχήματα υψηλών προδιαγραφών σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για το Clubman.

Ένας καθοριστικός παράγοντας του success story της μάρκας το 2023 ήταν η αύξηση της υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV). 45.261 πελάτες αποφάσισαν υπέρ ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, επιλέγοντας ένα 3θυρο Mini Cooper SE ή το περιορισμένης παραγωγής Cooper SE Cabrio, το πρώτο ηλεκτρικό cabrio, που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Η μάρκα σημείωσε αύξηση 3,5% στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της μάρκας για λύσεις βιώσιμης κινητικότητας.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά Cooper SE και Cooper E, το επίσης ηλεκτρικό Countryman SE ALL4 και το Countryman E είναι εντελώς νέα μοντέλα και προσφέρουν τεχνολογίες αιχμής, συναρπαστική ψηφιακή εμπειρία πελάτη και σημαντικά αυξημένη αυτονομία. Το αναμενόμενο, νέο Mini Aceman, ένα αμιγώς ηλεκτρικό, 5θέσιο compact crossover, θα κυκλοφορήσει επίσης σε δύο εκδόσεις.

Η μάρκα θα λανσάρει επίσης παραλλαγές των οχημάτων της με κινητήρες εσωτερικής καύσης κατά τη διάρκεια του 2024, προσφέροντας στους πελάτες την επιλογή διαφορετικών τεχνολογιών κίνησης.

Related Articles

Skoda Enyaq iV. Αποκαλύφθηκε

cars

Μακρόν: Αν η κατάσταση επιδεινωθεί στην Ουκρανία, θα είμαστε έτοιμοι ώστε η Ρωσία να μην κερδίσει ποτέ

cars

Πρεσβεία ΗΠΑ: Τα άτομα με αναπηρία έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους ανθρώπους

cars

Dacia Duster. Διαθέσιμο και με εργοστασιακό LPG

cars

Κτηνωδία στην Πρέβεζα: 45χρονος κατηγορείται ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ τον σκύλο της γειτόνισσάς του

cars

Nέο Hyundai i30. Μία πρώτη γεύση

cars

Τέλος για την McLaren 720S. Αναμένεται ο διάδοχος…

cars

Νέο Seat Leon. Λίγο πρίν τη παρουσίαση του

cars

Τρία νέα ηλεκτρικά ετοιμάζει η SsangYong.

cars