CARSNEWS
NEW MODELS

Η Porsche δοκιμάζει την αερανάρτηση της 911 Dakar στο Nurburgring (photos)

Τον περασμένο Απρίλιο, μια Porsche 911 Dakar, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα του brand, είχε εντοπισθεί να κάνει δοκιμές στην πίστα του Nurburgring.

Το πρωτότυπο φαινόταν ότι βρισκόταν στα τελευταία στάδια εξέλιξής του και περιμέναμε ότι θα μπορούσε ήδη να είχε παρουσιαστεί, αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο η Porsche δεν το έχει «αποκαλύψει».

Ίσως η εξήγηση να βρίσκεται στο πρωτότυπο που παρουσιάζουμε τώρα, το οποίο φαίνεται ότι δοκιμάζει τη λειτουργία της αερανάρτησης που διαθέτει. Πώς προκύπτει το συμπέρασμα για το είδος της ανάρτησης; Από το γεγονός ότι σε δύο συνεχόμενους γύρους στην πίστα, η 911 Dakar είχε διαφορετική απόσταση από το έδαφος.

Στα υπόλοιπα σημεία του, το πρωτότυπο μοιάζει ακριβώς όπως το έχουμε ξαναδεί, σχεδόν έτοιμο για το ντεμπούτο. Οι προεκτάσεις στους θόλους, οι επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω και οι πρόσθετες εισαγωγές αέρα στο καπό ολοκληρώνουν τις σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με την «απλή» 911. Εκτός αν η Porsche «κρύβει» πρόσθετα φώτα LED στο εμπρός τμήμα, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει την ύπαρξη μαύρης ταινίας camo, η οποία κρύβει όλες τις λεπτομέρειες.

Το όνομα Dakar για το μοντέλο δεν είναι επίσημο, αλλά φαίνεται σαν η πιο πιθανή επιλογή για το υπερυψωμένο κουπέ επιδόσεων.

Μόλις πρόσφατα, ο θρύλος του ράλι, Walter Rohrl, χρησιμοποίησε κατά λάθος τo hashtag 911 Dakar σε μια ανάρτηση στο Instagram, που «αποκάλυπτε» το όνομα της έκδοσης σε σχέση με το ψευδώνυμο Safari που είχε κυκλοφορήσει, αλλά αυτή η ανάρτηση διαγράφηκε πολύ γρήγορα.

Δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της 911 Dakar, αλλά πιστεύουμε ότι θα βασίζεται στην Carrera 4S, με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Εάν πράγματι ισχύει αυτό, τότε θα «φορά» τον twin-turbo V6 κινητήρα 3,0 L, με ισχύ 447 PS και ροπή 528 Nm. Θα μπορούσαν, επίσης, να κυκλοφορήσουν πιο ισχυρές παραλλαγές.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mitsubishi Outlander PHEV: Μηδενικός φόρος για εταιρικούς χρήστες

cars

Επίσημο: Δεν θα υπάρξει πασχαλινή έξοδος φέτος!

cars

Honda PCX 125 2023

cars

Αποκαλύπτουμε το ανανεωμένο Suzuki Swift

cars

Lamborghini SCV12: Προ των πυλών ο δωδεκακύλινδρος ταύρος των 830 ίππων

cars

Τo Tesla Cybertruck στο μουσείο Patersen (Video)

cars

Μπαταρίες στερεού τύπου από την Toyota ως το 2025

cars

Το Car and Driver Ιουνίου κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο με τα Παραπολιτικά

cars

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό Dacia!

cars