CARSNEWS
AUTONEWS

Η Volvo ετοιμάζει για το 2023 το XC100 Recharge!

Η αναγέννηση της Volvo ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια με το XC90, οπότε μάλλον είναι σωστό για την σουηδική εταιρία να κάνει το επόμενο βήμα χρησιμοποιώντας το μεγάλο SUV ως βάση για ένα μοντέλο που θα τοποθετηθεί πιο πάνω ακόμα και από την ναυαρχίδα της, που την έχει υπηρετήσει άψογα μέχρι αυτό το σημείο. Ο λόγος για το XC100, που αναμένεται να προσφέρει κάτι πολύ διαφορετικό όταν βρει τον δρόμο του για την παραγωγή.

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν αποκαλυφθεί στο κοινό το νέο XC90 καθώς η Volvo θέλει το XC100 να λειτουργήσει ως η αιχμή του δόρατος σε τομείς όπως το design, η τεχνολογία και η πολυτέλεια. Με πιο απλά λόγια, η 3η γενιά του XC90 θα συνεχίσει να είναι το κορυφαίο μοντέλο παραγωγής της, αλλά το XC100 θα αποτελεί μία… δήλωση. Γι’ αυτό αναμένεται να είναι αμιγώς ηλεκτρικό υιοθετώντας το χαρακτηριστικό “Recharge” που είδαμε για πρώτη φορά στο XC40 EV, γι’ αυτό θα είναι τετραθέσιο παρά τον μεγάλο όγκο του που θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και μία 7-θέσια διάταξη και γι’ αυτό θα προσφέρει προηγμένη τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης και πιο ακραίο desing, στοχεύοντας σε ένα διαφορετικό target group.

Αμφότερα τα δύο μεγάλα SUVs της σουηδικής φίρμας πάντως, θα βασίζονται στην SPA-II αρχιτεκτονική η οποία (προφανώς) αποτελεί εξέλιξη της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται τώρα για το XC90 και σε αντίθεση με την SPA, θα μπορεί να φιλοξενεί αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρα σύνολα. Δεδομένης της τοποθέτησης του δε, το XC100 θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο ως τετρακίνητο, με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, όταν λανσαριστεί στην αγορά κάποια στιγμή εντός του 2023. Η τιμή του θα ξεκινά περίπου εκεί που σταματά το XC90.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ηρώ: Το λέω πρώτη φορά – Χρειάστηκε να προστατεύσω τον γιο μου από την ίδια του τη δασκάλα

Bury

BMW X1 sDrive 16d. Η μέση λύση

cars

Ford On-Line Bonus. Εύκολα με ασφάλεια και επιπλέον όφελος

cars

Κανένα σχόλιο από το Κρεμλίνο για τις πληροφορίες περί βασανιστηρίων στους συλληφθέντες για το μακελειό στη Μόσχα

cars

Μπορείς κι εσύ να μεταμορφώσεις το Mazda MX-5 σου σε μονοθέσιο του ‘30!

cars

Παράνοια! Το νέο GMC Hummer ζυγίζει πάνω από 4 τόνους!

cars

Subaru Forester e-Boxer Adventure. Νέα έκδοση

cars

Jeep Eco Bonus. Με σημαντικό όφελος 

cars

Bugatti Chiron Pur Sport. Ένα παιχνίδι €3,2 εκατομμυρίων!

cars