CARSNEWS
AUTONEWS

Ιταλία – Αλβανία 2-1: Νίκη με ανατροπή για την πρωταθλήτρια Ευρώπης

Η Αλβανία, έχοντας τη συμπαράσταση 40.000 οπαδών της, προηγήθηκε μόλις στα 23 δευτερόλεπτα, η Ιταλία όμως δεν πτοήθηκε και το έκανε γρήγορα 2-1, μπαίνοντας με το δεξί στο Euro 2024 όπου υπερασπίζεται τον τίτλο που κατέκτησε το 2021.

Ο αγώνας δεν θα μπορούσε να αρχίσει καλύτερα για τους Αλβανούς και χειρότερα για τους Ιταλούς αφού μόλις στα 23 δευτερόλεπτα ο Μπαϊράμι με δυνατό σουτ εντός περιοχής, μετά το λάθος του Ντιμάρκο σε πλάγιο άουτ, έκανε το 0-1! Ήταν το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Euro και… έβαλε φωτιά στις εξέδρες αλλά αυτό το σκορ δεν έμεινε για πολύ.

Η Σκουάντρα Ατζούρα πήρε αμέσως τον έλεγχο, απείλησε στο 2′ με σουτ του Πελεγκρίνι που έφυγε άουτ, πίεσε για την ισοφάριση και τελικά τα κατάφερε στο 11′ με την κεφαλιά του Μπαστόνι μετά την εκτέλεση φάουλ του Πελεγκρίνι.

Και από τη στιγμή που έγινε γρήγορα το 1-1, οι Ατζούρι πίεσαν και για το 2-1, το οποίο επίσης δεν άργησε να έρθει: Κακή απομάκρυνση της άμυνας στο 16′, δυνατό σουτ του Μπαρέλα και η μπάλα στα δίχτυα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε, πλέον, το προβάδισμα, είχε την ψυχολογία και είχε και τη διάθεση να κυνηγήσει το τρίτο γκολ, το οποίο άγγιξε στο 33′ με το δοκάρι στο τετ α τετ του Φρατέζι με τον Στρακόσια μετά την κάθετη του Σκαμάκα.

Γενικά το πρώτο ημίχρονο, αν εξαιρέσουμε τα πρώτα… 23 δευτερόλεπτα, ήταν ένας μονόλογος της Ιταλίας, η οποία απείλησε και στο 45′ με την άστοχη κεφαλιά του Πελεγκρίνι μετά τη σέντρα του ορεξάτου Κιέζα.

Στο β’ μέρος, όμως, ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ήταν το ίδιο καλός. Η Σκουάντρα Ατζούρα, βέβαια, είχε πάντα τον έλεγχο και ήταν συνεχώς μπροστά, χωρίς όμως να ψάχνει το γκολ με τόση ένταση όσο στο πρώτο ημίχρονο. Έτσι, τα λεπτά περνούσαν με τους Ιταλούς να έχουν την κατοχή της μπάλας και να ελέγχουν την κατάσταση ενώ η Αλβανία, από την άλλη πλευρά, δεν έβγαινε μπροστά, δεν έδειχνε διάθεση να ρισκάρει για την ισοφάριση.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρξε ούτε μία καλή φάση τα λέει όλα για την απόδοση των δύο ομάδων, με την Ιταλία πάντως να μην ενοχλείται και ιδιαίτερα από τη στιγμή που πήρε τη νίκη .

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντιμάρκο (82′ Νταρμιάν), Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Φρατέζι, Κιέζα (77′ Καμπιάζο), Πελεγκρίνι (77′ Κριστάντε), Σκαμάκα (82′ Ρετέγκι).

Αλβανία: Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσίτι, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Μπαϊράμι (87′ Μούτσι), Σεφέρι (68′ Λάτσι), Ασάνι (68′ Χότζα), Μπρόγια (76′ Μανάι).

Related Articles

Το Ισραήλ κατηγορεί για ψευδείς ισχυρισμούς τη Νότια Αφρική – Προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο

Bury

BMW – Πρεμιέρα για τη Neue Klasse με ένα νέο πρωτότυπο

cars

Οδηγούμε το Skoda Fabia 1.0 TSI 110PS DSG Style: Ποιοτικό, ευρύχωρο, άνετο και… διψασμένο

cars

Νέο Volkswagen Polo GTI. Oι πρώτες πληροφορίες

cars

Lexus LF-Z. Το ηλεκτρικό μέλλον της Lexus προδιαγράφεται συναρπαστικό.

cars

Κώστας Τσουρός για χωρισμό Οικονομάκου – Μιχόπουλου: «Δεν χρειάζεται να βγάλεις δελτίο Τύπου – Δεν είμαστε το Μπάκινγχαμ»

Bury

Jeep. Με νέο σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος

cars

Eurostat: Το 2023 το 24% των αιτούντων άσυλο για πρώτη φορά στην ΕΕ ήταν παιδιά κάτω των 18 ετών

Bury

Ο καιρός σήμερα 5/5/2024

Bury